X

ULTIMA ORĂ! Ministerul Educației cere inspectoratelor școlare evidența copiilor retrași de la școală și sesizarea organelor de cercetare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare o adresă prin care este solicitată evidența copiilor retrași de la școală, anunță EduPedu. 

Totodată, Ministerul Educației solicită Inspectoratelor Școlare să ia măsuri pentru informarea părinţilor cu privire la obligaţiile pe care le au pentru asigurarea dreptului de educaţie şi să colaboreze cu autorităţile locale pentru a monitoriza modul în care este respectat dreptul la educaţie al copiilor.

Iată măsurile solicitate de Ministerul Educației:

„Având în vedere prevederile invocate mai sus precum și atribuțiile ce vă revin, vă solicităm să luați, la nivelul județului/Municipiului Bucuresti, următoarele măsuri:

  1. Informarea părinților, prin intermediul unităților de învățământ, cu privire la obligațiile care le revin pentru asigurarea dreptului la educație al copiilor;
  2. Identificarea cazurilor de retragere a elevilor de la cursurile învățământului obligatoriu;
  3. Informarea și colaborarea cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), filiala județeană/a Municipiului Bucuresti, pentru consiliere în vederea reînscrierii beneficiarilor primari în sistemul national de învățământ;
  4. Colaborarea cu autoritatea publică locală pentru a monitoriza modul în care este respectat dreptul la educație;
  5. Sesizarea organelor de cercetare pentru luarea tuturor măsurilor de intrare în legalitate;
  6. Informarea obligatorie a Ministerului Educației cu privire la aceste situații.”

Solicitarea Ministerului Educației vine în contextul în care doi părinți din Bihor, care și-au retras de la școală și au decis să-şi educe acasă toţi cei patru copii, au fost trimişi în judecată şi au primit câte 4 luni de închisoare, însă cu amânarea aplicării pedepsei, după cum a relatat Adevărul.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Nultitatea satanica a Plavanului face exact ceea ce se asteapta de la ea si pt care a fost numita in acest post: un invatamant ideologizat pe directie marxist-globalista si sexualizat, fara modele nationale si fara perfomante, aplicand deviza lui Lenin: “Dacă nu ştii, te învăţăm; dacă nu poţi, te ajutăm; iar dacă nu vrei, te obligăm”! Doar ca, scroafa si cei care au propulsat-o acolo, sunt chiar mai bezmetici decat idolul lor bolsevic, pt ca nici macar nu-i ajuta financiar pe elevii care cei mai multi dintre ei se retrag din aceasta cauza, Educatia devenind prea scumpa pt parintii lor saraci, care de-acum nu vor mai avea decontata nici macar naveta pt copiii lor!

  2. Cea mai bună dovadă a diktaturii johanniste educaționale ”pas cu pas” promovată de slugoii globaliști ai lui Soroș din România pentru a se asigura că nimeni nu scapă din lagărul nazist al spălării pe creier progresisto-sataniste. Nimic altceva decât o altă krimă pentru care vinovații își merită locul în boxa acuzaților unui viitor tribunal militar.

  3. hai sictir cu ministrii cu tot cu cadre samd.
    Ce invatamant bre? astea-s masuri de viitoare institutionalizare masiva, fie ei copii sau parinti, vezi punctul 3 ,de orientare satanica dar si 2,4,5, 6
    Vei Doamne dreptul la “invatatura”, ce sa invete? sa se supuna la vaxxuri, la caca maca, sa fie obedienti la viitoarele servicii scarbicii.
    Sa nu mai manance cacat, unde-s fabricile , uzinele , minele cu care se pierdea timpul prin epoca de haur. Tot americaii sa ne dea lectii? o parte din ei au realizat ce inseamna”dreptul” la invatatura si-si tin bine mersi copiii acasa.
    introducerea barnevernet -ului romanesc. ce fac sutanele ? s-au lepadat de satana? s-aumai au de construit imobile unde sa slujeasca progeniturile progeniturilor lor?
    Ce educatie , cand adevarata informatie ori este cenzurata ori costa pretul in aur.
    somnul cel de moarte
    Vai ce mult ii freaca grija lui dabija pentru binele …copiilor, n’or fi implicati in retele pedofile sau trafic de organe? Ba, daca le pasa asa mult sa le ofera hrana de calitate, haine, un mediu mai sanatos, sa le vorbeasca , macar,de adevaratele traditii, de adevarata credinta, de adevarata apartenenta la acest popor si nu la structuri pradatoare si eugeniste.
    si atentie nu atat pornografia sau istoria” holocaustului” sunt pericolele reale ci Barneverenet-ul .
    Prin anii 80 se faceau destui copii prin licee de elita de catre fete de 14-18 , si mult mai multe avorturi dar nu existau structurile astea naziste care, ce eufemism, se auto-intituleza de “protectie”.
    Ei isi protejeaza doar pozitia gras platita , prin ordinele sefilor de cotet de la brussels.
    singura solutie ROEXIST , asta trebuie sa spuna raspicat asa zisii patrioti afiliati sau nu unor structuri politice. Si pentru a mai avea vreo sansa revenirea la o constructie sociala similara celei care a precedat venirea fanariotilor grecotei ,ca sa nu mai vorbim de ideile “progresiste” ale baieteilor cu sortulet compas-echer DE DUPA 1848.
    DAr cum si marii voievozi se pare ca aprtineau unor ordine “cavaleresti” mai mult sau mai putin secrete… . poate ne lamuresc absoventii de “istorii” sau si mai bine baietii de la servicii… in slujba”poporului ales” sau ale altor pradatori , nu-i asa tovarasi securisti din tara “cantonamentelor”? agenti dubli nenorociti ce sunteti. Ati pus si voi mana pe o parte din conturile lui ceasca? pai na altfel cum v-ati fi “privatizat”. GUNOAIE CE SUNTETI

    1. Bravo lor, daca e destepti si ‘oti. numa’ ca spre deosebire de alte tari unde copiii care sunt educati acasa si urmeaza o ocupatie onesta , aia pe care-i pomeniti dumneavoastra se dau defavorizati prin metro-urile europene si apoi vin si sfideaza cu imparat, rege , presedinte si prim ministrii.ne-am procopsit ca acu’ le-a dat libera trecere si la fratii lor de prin fundul lumii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button