X

Părintele Ioan Istrati ia atitudine față de blasfemiile actorului Dorel Vișan, difuzate de Trinitas TV

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dezmăț ezoterist la Trinitas TV, cu Dorel Vișan în rolul principal: ”Noi nici nu cunoaștem viața lui Iisus de la 12 ani până la 30.  A fost scoasă din Evanghelie.” 

La doar câteva săptămâni de la conferința Holistic Fest Sibiu, care a stârnit revolta credincioșilor din toată țara, prin promovarea unor învățături străine de Biserica Ortodoxă, (credința în reîncarnare, „beneficiile” meditației yoghine, teorii privind modificarea Evangheliei prin omisiunea unor părți referitoare la viața Mântuitorului și alte enormități de acest fel), pe pagina de facebook a Trinitas TV a fost redifuzată, pe 8 ianuarie 2024, emisiunea „Biserica Azi. România lui Dorel Vișan”(2), realizată în decembrie 2022 și moderată de Cristian Gava. Iată mai jos câteva din afirmațiile scandaloase ale maestrului Vișan, reluate pentru al doilea an consecutiv, ca să le intre bine în cap românilor:

„Este un sistem de viață care nu aparține Occidentului, aparține lumii asiatice. Ei consideră omul ca ființă energetică, așa cum e și Dumnezeu. Pe noi ne-a dus în eroare vorba asta, că omul a fost făcut de Dumnezeu, după chip și asemănare. Și atunci am crezut că Dumnezeu este așa cum suntem noi. Nu! Asemănarea noastră cu Dumnezeu nu este fizică, este energetică!”

„De altfel, noi nici nu cunoaștem viața lui Iisus de la 12 ani, până la 30. Sunt documente, eu am văzut niște documente despre viața lui Iisus. Ea a fost scoasă din Evanghelie, ca și anumite lucruri care n-au convenit unora.”

Părintele Ioan Istrati sancționează drastic derapajele eretice propagate de Dorel Vișan la televiziunea Patriarhiei Române:

Recent, un actor talentat, inspirat mai ales în rolurile pășuniste, și specializat mai nou în religie, ascultat de sfertodocți cu sfințenie, a debitat niște erezii periculoase la o televiziune ortodoxă, în prezența unui prezentator neștiutor, ca să eufemizez.

E un trend astăzi să amesteci sincretic creștinism, ezoterism, orientalisme de ferentari, glosolalie de chioșc, Steiner și ocultism, yoga și păgânism și s-o faci pe-a deșteptul, deși puți de prost. Nu e ceva nou.

Mai grav este faptul că se atentează la divinitatea Mântuitorului Iisus Hristos, un demers arian care încearcă să-L transforme în ideal, erou, om deplin, model moral, dar Îi neagă dumnezeirea, și implicit mântuirea lumii.

Cea mai mare noutate a istoriei, Întruparea lui Dumnezeu, e și cea mai mare rană a dracilor, durerea supremă a iadului, nimicnicia morții, ridicolul răului.

Arie, un preot alexandrin, raționalist, găunos și gnostic, a iterat această monstruozitate: Iisus n-a fost Dumnezeu adevărat. De aici inutilitatea demersului Lui salvator, absența mântuirii și domnia răului.

Toate ereziile sunt de fapt niște arianisme mascate.

Ebionismul spunea că Iisus era doar un evreu reformator. Apolinarismul îl lipsea pe Iisus de umanitate deplină și Dumnezeire deplină.

Dochetismul îl considera un spectru fără materialitate. Monofizismul îi înghițea umanitatea în divinitate. Monotelismul îi lua voința umană.

Catolicismul îl alungă in cer și îi pune un înlocuitor imperialist penibil.

Protestantismul îi neagă prezența în istorie, îi desființează Tradiția Duhului, îi anulează preoția și omoară libertatea omului.

Sectele desființează unirea omului cu Dumnezeu în Biserică în favoarea unei devoțiuni individualiste și unei mântuiri obligatorii obținute prin acceptare fără schimbare și prin zeciuială.

Arianismul e mama ereziilor, urletul mai asurzitor decât cerurile al satanei care a pierdut încuietorile iadului prin Hristos Dumnezeu și Om, înviat din morți.

De aceea orice inept cu ifose ezoterice, care pune la îndoială dogma revelată a Dumnezeirii și Umanității depline a lui Hristos este de la diavolul.

Cei care l-au ascultat și aprobat trebuie să se spovedească, să primească un canon de pocăință, să cerceteze adevărul creștinismului, căci nu sunt departe de apostazie. Adică de lepădare de Dumnezeu și de parteneriat veșnic cu demonul.

Cam atât.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Mă bucur că a luat atitudine un cleric. Actorul Dorel Vișan nu trebuia invitat la Trinitas. În ce scop a fost invitat? Nu cred că organizatorii emisiunii nu știau ce convingeri are. Postul de Televiziune ,,Trinitas” ar trebui să-și ceară scuze de la telespectatori pentru gafa uriașă comisă. Actorii trebuie să ne învețe Ortodoxia?

    Cred că Dorel Vișan are niște complexe, de fapt, și vrea să iasă cumva în evidență ca să i se dea atenție. Din culisele masoneriei a prins ideea că, dacă va contribui la impunerea ecumenismului, va fi ajutat să beneficieze în continuare de atenție. Altminteri, își vedea de yoga lui cu discreție. Dar poate că Dumnezeu a îngăduit așa ca să-l salveze și pe el din rătăcire.

    La spovedanie, domnule Dorel Vișan! Nu veți mai trăi cât ați trăit și veți da ochii cu Hristos pe Care nu-L puteți impresiona așa de ușor cum credeți. Scopul viețuirii creștine este dobândirea Duhului Sfânt. Ce duhuri v-au inspirat să spuneți atâtea erezii? În slujba cui vă puneți talanții primiți de la Dumnezeu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button