X

Semnal de alarmă: irakienii au făcut praf termocentrala Mintia

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

”La nici măcar un an de la vânzarea Termocentralei Mintia „investitorii” irakieni au încălcat contractul de vânzare-cumpărare”, acuză deputatul AUR Dan Tănasă într-o interpelare parlamentară către ministrul Energiei, Sebastian Burduja. 

”Conform acestuia, până la punerea în funcțiune a noii centrale orice înstrăinare este interzisă, în schimb, au fost vândute peste 40 de tone de uleiuri împreună cu rezervoarele aferente, 5 kilometri de cale ferată și alte instalații, ceea ce ar trebui anuleze pe loc contractul iar termocentrala să revină statului român. După demolarea unor construcții din incinta Termocentralei Mintia s-a depozitat cantitatea de 3 kg de mercur, acid sulfuric, acid clorhidric, toluen fără protecție, electrolit KOH 28 preparat și solid, o substanță foarte periculoasă.

Toate deşeurile rezultate din demolări au fost depozitate la grămadă, conductele de produse petroliere nu au fost curăţate, iar în depozitul termocentralei se regăsesc, amestecate, moloz, conducte de ulei, conducte de păcură, vată sticlată, tablă, mobilier din lemn şi termopan, un pericol major pentru mediu. Așadar, se poate observa în mod evident atitudinea dolosivă și reaua-voință a noilor proprietari, axați pe profituri rapide dar fără a respecta prevederile contractuale și importanța strategică a acestui obiectiv energetic. Este inacceptabil ca statul român să asiste pasiv la această distrugere și să accepte doar promisiuni vagi de investiții viitoare, care din păcate nu par deloc realiste” mai spune deputatul.

El îi cere ministrului, în consecință, să spună ce acțiuni va întreprinde cu privire la încălcările flagrante de la termocentrala Mintia și ce consecințe vor suporta investitorii în urma încălcărilor flagrante al contractului. (B.T.I.)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cat ii mai ingaduie poporul pe politicienii acestia corupti ?
    Au furat tot ce s-a putut, au vandut ce a mai ramas.
    Ce va ramanea copiilor nostri ?
    Puneti mana pe ei ! Nici unul sa nu scape !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button