X

Ucraina șochează prin xenofobie: cere ca limba ucraineană să fie folosită ca limbă de stat nu numai în timpul orelor, ci și în pauze

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

BUCURESTIUL TACE, BUDAPESTA ACUZĂ: Ungaria vede ca fiind cinice acțiunile autorităților ucrainene care refuză încă să restabilească drepturile minorității maghiare din Transcarpatia, a spus ministrul Afacerilor Externe și Relațiilor Economice Externe al Ungariei Peter Szijjarto. 

Guvernul ucrainean „nu vrea să restituie drepturile de care maghiarii transcarpatini au fost deposedați”, a spus diplomatul care a participat la o reuniune a ministerului de externe a UE la Bruxelles, numind acest comportament „cu totul cinic”. Situația maghiarilor din Transcarpatia se „deteriorează în mod constant”, deoarece autoritățile ucrainene continuă să impună noi restricții, a spus Szijjarto.

„Recent am fost informat că Ministerul ucrainean al Educației a trimis școlilor o scrisoare circulară prin care se spune că limba ucraineană ar trebui să fie folosită ca limbă de stat nu numai în timpul orelor, ci și în pauze, inclusiv unde majoritatea copiilor sunt maghiari”, a subliniat Szijjarto la o întâlnire cu jurnaliştii maghiari, care a fost difuzată pe pagina sa de Facebook.

Guvernul ungar a declarat în mod repetat mai devreme că nu va sprijini aspirația Ucrainei de a deveni membru al UE până când Ucraina nu va restabili drepturile minorității maghiare în Transcarpatia, inclusiv dreptul acesteia de a-și folosi limba maternă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button