X

Ungurii plătesc 25% față de români: România, creșteri mari de preț la energie electrică si gaze: 77% si 134%

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România se află printre statele UE cu cele mai mari creşteri de pret la energie electrică şi gaze naturale în 2023, raportate în moneda natională, cu un plus de 77%, respectiv 134% fată de prima jumătate a anului trecut, arată datele Eurostat publicate joi. 

Preturile la energie electrică pentru populatie au crescut în prima jumătate a anului în 22 de tări membre UE fată de perioada similară din 2022, cele mai mari scumpiri, raportat la moneda natională, fiind în Tările de Jos (95%), Lituania (+88%), România (77%) şi Letonia (74%).

La polul opus se află Spania şi Danemarca, unde preturile s-au redus cu 41%, respectiv 16%.

Exprimat în euro, tariful mediu la electricitate a avut cel mai mic nivel în Bulgaria (11,4 euro per 100 kWh), Ungaria (€11.6) şi Malta (€12.6), iar cele mai ridicate în Olanda (€47.5), Belgia (€43.5), România (€42.0) şi Germania (€41.3).

În privinta gazelor naturale, preturile au crescut în 20 din cele 24 de state UE care raportează tarifele.  În monedă natională, cele mai mari creşteri de pret au fost înregistrate în Letonia (+139%), România (+134%), Austria (+103%), Olanda (+99%) şi Irlanda (+73%).

În schimb, Estonia, Croatia şi Italia s-au bucurat de scăderi cuprinse între 0.6% şi 0.5%.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. E clar ca suntem luati drept “prostii prostilor” de catre “slugile slugilor”, adica de catre nulitatile antinationale care ne conduc, alaturi de sefii lor, birocratii penibili de la Bruxelles! Bineinteles ca ne meritam soarta, acceptand fara murmur, toate mizeriile bestiilor conducatoare autohtone!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button