X

ULTIMA ORĂ! Guvernul declasifică documente emise de Securitatea Statului, în perioada 1956-1989

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, o Hotărâre privind declasificare a ultimelor documente emise în perioada 1956-1989, documente emise de structuri ale Departamentului Securității Statului. 

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, la finalul ședinței de Guvern.

„Astăzi, prin hotărâre de guvern, se încheie procesul de declasificare a ultimelor documente emise în perioada 1956-1989, documente emise de structuri ale Departamentului Securității Statului. Mai precis, este vorba despre documente care s-au aflat în arhiva, în gestiunea Ministerului Apărării Naționale şi aceste documente, ultimele dintr-un volum uriaș, urmează să fie declasificate și predate Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, pentru a sta la baza unor cercetări în ceea privește perioada anilor comunismului din România”, a anunțat Mihai Constantin.

Potrivit Anexei, vor fi desecretizate clasificate ca fiind secrete de stat, aflate în gestiunea Ministerului Apărării Naționale și „a căror dezvăluire nu mai poate prejudicia securitatea naţională, apărarea ţării, ordinea publică ori interesele persoanelor de drept public sau privat deţinătoare”, respective

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul SECRET, STRICT SECRET şi STRICT SECRET DE IMPORTANŢĂ DEOSEBITĂ, cuprinse în documente emise în perioada 1961-1989 de „CABINETUL VASILE GHEORGHE”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul STRICT SECRET, cuprinse în documente emise în perioada 1979-1988 de „CABINETUL TUDOR POSTELNICU”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul STRICT SECRET, cuprinse în documente emise în perioada 1956-1989 de „DIRECȚIA a V-a SECURITATE ȘI GARDĂ”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul STRICT SECRET, cuprinse în documente emise în perioada 1976-1989 de „CABINETUL GENERAL LOCOTENENT BUCURESCU GIANU”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul STRICT SECRET, cuprinse în documente emise în perioada 1961-1989 de „DIRECȚIA a IV-a”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul SECRET, STRICT SECRET şi STRICT SECRET DE IMPORTANŢĂ DEOSEBITĂ, cuprinse în documente emise în perioada 1967-1989 de „CABINETUL IULIAN VLAD”

Informaţii clasificate secrete de stat, nivelul SECRET, cuprinse în documente emise la sfârșitul anului 1989 de „CABINETUL NICOLAE CEAUȘESCU”, reprezentând condici de expediție și predare-primire.

Informații clasificate secrete de stat, nivel STRICT SECRET, cuprinse în  dosare personale (memorii originale) ale personalului încadrat în structurile Departamentului Securităţii Statului în perioada 1961-1983.

Informații clasificate secrete de stat, nivelul SECRET, cuprinse în documente emise în perioada 1968-1989, reprezentând fişe rezervişti militari în termen din unităţile Ministerului Afacerilor Interne, arma securitate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button