X

Egiptul amenință că trimite un milion de refugiați în Europa

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Autoritățile egiptene sunt „foarte, foarte supărate” din cauza presiunii occidentale asupra problemei locuințelor refugiaților din Fâșia Gaza și au amenințat că îi vor trimite în țările UE, scrie ziarul britanic Financial Times . 

„Vrei să acceptăm un milion de oameni? Ei bine, îi voi trimite în Europa. Deoarece îți pasă atât de mult de drepturile omului, îi accepți”, publicația citează cuvintele unui înalt oficial egiptean într-o conversație cu un coleg european.

Egiptul a jucat mult timp un rol de mediator în conflictul dintre Israel și palestinieni, dar și între principalele facțiuni palestiniene.

A fost primul stat arab care a făcut pace cu Israelul în 1978 – după ce a purtat mai multe războaie cu statul evreu.

Acum, accentul se pune pe controlul Egiptului asupra uneia dintre cele două rute terestre de ieșire din Fâșia Gaza – punctul de trecere Rafah, transmite BBC.

Mii de palestinieni așteaptă pe partea dinspre Gaza a frontierei, în timp ce sute de camioane care transportă ajutoare de care aceștia au nevoie disperată sunt parcate pe partea egipteană. Multe alte convoaie de ajutoare se îndreaptă, de asemenea, spre graniță.

Dar încă nu s-a ajuns la un acord privind deschiderea punctului de trecere, care, de asemenea, ar fi fost lovit de artileria israeliană în ultimele zile.

Cairo a menținut restricții stricte asupra circulației prin punctul de trecere Rafah timp de mulți ani – în așa fel încât mulți palestinieni au acuzat Egiptul că susține blocada israeliană din Gaza, care este în vigoare de când Hamas a preluat puterea deplină în această zonă, în 2007.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button