X

Subminarea agriculturii: Preţul motorinei se apropie de pragul de 8 lei pe litru

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ca și în toamna lui 2022, odată cu startul campaniei agricole, prețul la carburanți a început să crească lovind crunt fermierii români și așa subminați de cerealele din Ucraina ce au invadat România. 

Preţurile la carburanţi afişate, marţi, la staţiile Petrom, arată că diferenţa dintre motorină şi benzină a ajuns la 59 de bani pe litru. Deşi preţul benzinei a scăzut uşor, preţul motorinei se apropie de pragul de 8 lei/litru.

Potrivit sursei citate, Staţia Petrom de pe Şoseaua Virtuţii din Bucureşti, monitorizată de site-ul Economica, afişează pe data de astăzi un preţ al benzinei standard de 7,22 lei/litru, în timp ce preţul motorinei standard este de 7,81 lei/litrul.

Prin urmare, comparativ cu ziua de luni, benzina este mai ieftină la Petrom cu un ban pe litru, iar motorina costă cu cinci bani pe litru în plus.

Conform site-ului citat, ultima modificare de preţ a avut loc chiar luni, când benzina s-a ieftinit cu cinci bani pe litru.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, preţul motorinei a crescut cu şapte bani pe litru, iar cel al benzinei a rămas nemodificat, asta după ce cu doar o zi înainte Petrom ieftinise benzina cu cinci bani pe litru.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. In timp ce preturile la barilul de petrol au scazut continuu in ultimele 2 saptamani, cartelul benzinarilor straini a scumpit fara oprire pretul motorinei! In aceste conditii este clar ca aici nu mai exista ratiuni economice, ci doar cele legate de profitul oneros si mai ales, de prevederile Agendei de la Davos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button