X

FMI nu are ce căuta în România! Ce “măsuri-cheie” au impus României?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

FMI nu are ce căuta în România, transmite liderul partidului AUR, George Simion, în condițiile în care premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte, miercuri, cu reprezentanţii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional. 

„FMI nu are ce căuta în România. Numerarul nu are de ce să fie scos sau limitat pentru că înseamnă LIBERTATE!”, a spus George Simion, pe Facebook.

O echipă a FMI, condusă de Jan Kees Martijn, şeful misiunii pentru România, se află la Bucureşti în perioada 25 septembrie – 4 octombrie, pentru analiza anuală a economiei româneşti.

La finalul vizitei, misiunea FMI a susţinut o conferinţă de presă, în care a anunțat „măsurile-cheie” care trebuie avute în vedere de România:

– eliminarea scutirilor și a privilegiilor fiscale rămase

– reformarea impozitului pe proprietate

– continuarea consolidării TVA

– folosirea unui sistem de impozitare care să promoveze consumul redus de energie și, în sens mai larg, să accelereze tranziția către o economie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon

Politica fiscală trebuie să fie bine planificată și comunicată în mod clar pentru a oferi predictibilitate. Modificările fiscale ad-hoc, ca răspuns la urgențele fiscale, creează incertitudine și subminează capacitatea de planificare. În acest sens, ar fi binevenită înființarea unui departament de impozitare în Ministerul Finanțelor, se mai arată în raportul FMI.

Experții Fundului adaugă că plafonarea prețurilor la alimente nu este un instrument potrivit pentru reducerea inflației, pentru că poate suprima oferta și poate majora prețurile altor bunuri.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Bineinteles ca, Plavanii, Ciolacii si Ciucii ii cheama iarasi pe asasinii economici de la FMI, cu scopul de a da vina pe masurile demente ale acestora si a-si salva pielea, in clipa in care situatia economica si sociala din Romania se va degrada in asemenea hal, incat le va scapa de sub control! Stati linistiti, mai baieti cu epoleti, caci nu mai tine farsa asta inca o data!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button