X

Cămătarii FMI vor și mai multă austeritate în România

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

FMI recomandă guvernului să crească taxele.  4 propuneri pentru cabinetul Ciolacu

Delegația FMI aflată în România pentru evaluarea situației economice se întâlnește, miercuri, la Palatul Victoria, cu Marcel Ciolacu, iar experții Fondului Monetar consideră că deficitul bugetar poate fi ținut sub control doar prin taxe suplimentare.

Raportul redactat de FMI arată că pachetul fiscal adoptat recent de Guvern este un pas important, dar nu suficient. Astfel, printre măsurile recomandate de analiștii Fondului Monetar Internațional se numără:

– Uniformizarea cotelor TVA și chiar o creștere a nivelului Taxei pe Valoarea Adăugată

– Regândirea taxării proprietății

– Eliminarea tuturor facilităților și excepțiilor fiscale

– Scăderea pragului cifrei de afaceri pentru aplicarea impozitului în cazul microîntreprinderilor

Echipa FMI va fi primită la ora 10.30 de Marcel Ciolacu, la sediul Guvernului. Experții Fondului Monetar sunt de nouă zile în România și la finalul vizitei vor susține la sediul BNR o conferinţă de presă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button