X

Proiect de lege pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Deputata AUR Gianina Șerban, vicepreședintele Comisiei pentru egalitate de șanse, a anunțat că Alianța pentru Unirea Românilor a depus un proiect de lege extrem de necesar pentru creşterea siguranţei în unităţile de învăţământ. Având în vedere că se înregistrează o creștere a cazurilor de violență în școli, dar și a consumului de droguri, se impune ca autoritățile să ia măsuri, subliniază inițiatorii.

Amintim de cazul grav, îndelung mediatizat, de la Liceul Ion Creangă din București, când un cadru didactic a fost atacat şi rănit în zona gâtului, cu un cuţit, de către un elev de clasa a X-a, iritat de faptul că urma să răspundă unui test de evaluare neanunţat.

Gianina Șerban a explicat că inițiativa legislativă AUR prevede instalarea unor sistem de detectare a drogurilor, a armelor și a oricui obiect periculos.

„Alianța pentru Unirea Românilor a inițiat acest proiect legislativ tocmai pentru că este necesar și, în repetate rânduri, prin intermediul presei locale sau naționale, au fost aduse la cunoștință opiniei publice acțiuni violente îndreptate, atât împotriva elevilor, cât și împotriva cadrelor didactice, nemaivorbind de consumul de droguri din școli. Cel puțin în ultima perioadă, vedem zilnic astfel de cazuri, unde minori, chiar în incinta școlilor, consumă aceste substanțe.

Prin prezenta inițiativă ne propunem să reglementăm expres siguranța sporită în școli și licee, mai exact posibilitatea de a instala sisteme de detectare a substanțelor, a armelor sau a oricărui obiect care poate provoca o vătămare atât copiilor, cât și cadrelor didactice”, a precizat deputata.

În plus, prin acest proiect de lege Poliția Locală va putea menține ordinea în unitățile de învățământ prin intermediul Biroului de Siguranță – fiecare școală va avea arondat un efectiv de polițiști, în funcție de numărul de elevi.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. control asupra oamenilor. de ce nu aduceti legislatie de control in vami? acolo este traficul. tot controlul orwellian este asupra copiilor si cetatenilor! fara trafic NU exista consum!

    1. Pen’ca droaga care infesteaza mintea prostovanului si a necoptului da laptele gras pentru servicili,statele paralele cu realitatea si dulapurili d’ an 4coceni.Howgh!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button