X

Isprăvile ambasadorului Andrei Muraru pe „Tărâmul Făgăduinței”…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Corespondență din New York de la Grigore L.  Culian pentru Cotidianul.ro

Un text primit prin email de la Ambasada României la Washington ne informează că: „Peste 2.000 de români și americani sunt așteptațîn capitala americană la un concert extraordinar pentru celebrarea libertății religioase. Evenimentul, care se desfășoară cu casa închisă, se bucură de participarea a peste 140 de artiști româniRomânia va sărbători libertatea religioasă prin intermediul unui concert de excepție care va avea loc la prestigioasă  sală *John F. Kennedy Center for the Performing Arts*, din Washington, D.C, duminică, 10 septembrie 2023. Concertul, intitulat Amazing  Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America, este organizat în parteneriat de Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București șAsociația Procred Music, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați   din Româniași realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Ministerului Culturii și al unor sponsori generoși.  

 La evenimentul care se va desfășura cu casa închisăși-au confirmat prezența reprezentanți ai Congresului american, Departamentului de Stat, Pentagonului, membri ai corpului diplomatic acreditat la Washington, reprezentanți ai organizațiilor religioase din Statele Unite și ai bisericilor românești de toate confesiunile din America, ai mediului asociativ și de think-tankprecum și numeros public american și româno-american. Concertul reunește 141 de artiști excepționali: Orchestra Simfonică a Operei Naționale București, Orchestra șCorul Procred, dirijori: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis și Simona Strungaru și soliștii: Irina Baiant, Luminița Anghel, Nico Matei, Alexandra Crișan, Nick Casciaro, Kurt Davies și Remus Alazaroae. Evenimentul va omagia valoarea esențială a libertății religioase și va evidenția rolul României ca veritabil model în asumarea și promovarea acestui principiu fundamental al lumii democratice, având loc pe pământ american, acolo unde au luat naștere unele dintre cele mai cunoscute imnuri din istorie, care au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. *„Concertul este o prezentare magistrală a temei alese de către Ambasada României pentru a sublinia eforturile de diplomație publică din acest an  – România și Statele Unite: Un Parteneriat pentru viitor. Sărbătorim talentul românesc. Talentul șîndemânarea acestei minunate orchestre, a corului și soliștilor, dublate de alegerea atentă a imnurilor, vor transmite mesajul libertății într-un mod în care doar arta o poate face*, consideră ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru. În momentele în care America comemorează eroii căzuți la 11 septembrie 2001, acest regal muzical este, în egală măsură, o expresie a solidarității României cu Statele Unite, cu care împărtășește un Parteneriat Strategic ajuns deja la a 26-a aniversare, în a onora sacrificiile făcute de români și americani pentru apărarea democrației și libertății. Repertoriul concertului va fi compus din imnuri atent alese, care au atins inimile a nenumărați oameni, iar cântările vor evoca impactul profund al muzicii în susținerea libertății religioase și abilitatea acesteia de a uni oameni aparținând tuturor culturilor și credințelor în jurul unei emoții. Concertul va fi televizat în direct  în România, de la ora 23:00.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii

8 septembrie 2023”

Pe 25 august 2023 (deci cu mai bine de două săptămâni în urmă), am trimis atașatului de presă al Ambasadei României la Washington următorul mesaj: Bună ziua, vă rog să ne comunicați modalitățile de acreditare pentru presa româno-americană la evenimentul din 10 septembrie 2023.  Vă mulțumim anticipat. Grigore L. Culian , editor New York Magazin, editorialist Cotidianul.ro”. Cum nu am primit niciun răspuns până la data la care am scris acest articol (8 septembrie 2023) și neavând posibilitatea de a prezenta acest eveniment chiar de la fața locului, voi face câteva considerații personale, punând  întrebări atât ambasadorului Muraru cât și organizatorilor.

După ce a închiriat un imobil cu 46 de camere, grădină și bazin de înot (piscină), unde chiria costă 25.000 de dolari pe lună (plus utilități), ambasadorul Andrei Muraru (urmând exemplul „Primului Turist al Țării”, care și-a trimis servitorul să reprezinte România la Washington) și-a început mandatul cu acțiunea pe bani publici intitulată „50 de state, o comunitate”,  o plimbare șmecherească prin toate statele americane, „pentru a cunoaște mai bine comunitățile de români din SUA”! Peste tot a fost întâmpinat cu ropote de aplauze de către „atârnătorii” care ling clanțele Ambasadei și „cârtițele” Serviciilor aflate în misiune sau cozile de topor invitate la chiolhanul cu mici, sarmale, cârnați și bere organizat după fiecare vizită. Evident că totul e ținut  la secret, departe de ochii jurnaliștilor româno-americani, care nu primesc acreditări de presă la vizitele oficialilor români (inclusiv la evenimentul din 10 septembrie a.c., la care am făcut referire la începutul acestui articol!).

Minciunile ambasadorului Andrei Muraru le puteți găsi chiar pe contul de Facebook al Ambasadei României la Washington, unde „diplomatul” român  se laudă că a discutat despre Programul Viza Waiver la întrevederea cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec, cu ocazia reuniunii anuale a corpului diplomatic. Adevărul este că Programul Visa Waiver este o minciună pe care toate guvernele României de după decembrie 1989 au rostogolit-o pentru a-i înșela pe cetățeni! De fapt, rata de respingere e controlată de către Departamentul de Stat al SUA, unde se manipulează  cifra care și se țin la ușă români, nu înainte de a le lua banii celor care solicită un interviu pentru viză!

Am lăsat la urmă întrebările, cu mențiunea că NU am solicitat acreditarea rămasă fără răspuns la evenimentul din 10 septembrie pentru a-mi umple stomacul cu mâncăruri și băuturi la sindrofia care (probabil) urmează după. Conform Legii accesului la informații publice, îl întreb public pe ambasadorul Andrei Muraru:

1. Care sunt rezultatele plimbărilor sale prin cele 50 de state americane și cât a plătit contribuabilul român pentru această formă mascată de turism „diplomatic”?;

2. Care sunt cheltuielile lunare pentru reședința sa de la Washington?

3. Care este motivul pentru care presa scrisă și audio-vizuală româno-americană nu primește acreditări (de invitații nici nu poate fi vorba!) la evenimentele importante organizate de Ambasada României la Washington  – inclusiv la vizitele președintelui sau ale premierului?;

4. Cum au fost aleși cei „peste 2.000 de români și americani așteptațîn capitala americană la concertul extraordinar pentru celebrarea libertății religioase”?

5. Cât a costat transportul, masa, cazarea, închirierea sălii și plata celor „peste 140 de artiști excepționali” invitați la evenimentul din 10 septembrie 2023? Aștept un răspuns – inclusiv de la Curtea de Conturi a României…

New York, 8 septembrie 2023

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Cine va ingradeste voua libertatea religioasa ba nebunilor? De ce ne bagati pe gat sincretismul vostru religios in numele libertatii religioase? Mai este libertate atuncea? Sa fie blestemata “unitatea” voastra religioasa! Mincinosilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button