X

Fantasma viitorului fără cash. Banii digitali, calul troian al Marii Resetări

Fantasma viitorului fără cash. Banii digitali, calul troian al Marii Resetări

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Unul dintre lucrurile pe care le vom interzice în Florida anul acesta este ideea unei monede digitale a băncii centrale”, a declarat în aprilie guvernatorul Ron DeSantis. 

De Santis a intuit corect: opinia publică, și nu numai din America, nu privește cu ochi buni monedele digitale, inclusiv cele emise de o bancă centrală (CBDC).

Peste 100 de țări analizează posibilitatea introducerii acestora, de la China – al cărei „e-yuan” oferă un control și o supraveghere mai mari – la Nigeria, unde eNaira a fost lansată în parte pentru a contribui la combaterea utilizării informale a numerarului și a fraudei electorale.

SUA și Regatul Unit nu fac excepție, notează Financial Times. În ianuarie 2022, Rezerva Federală a lansat o perioadă de dezbateri și comentarii publice privind CBDC-urile. În decembrie, Fed Boston și Institutul de Tehnologie din Massachusetts au finalizat un proiect care a examinat fezabilitatea tehnică a numerarului digital.

Banca Angliei și Trezoreria au anunțat că iau în considerare planuri pentru o „lira digitală”, motivate de temerile că, într-o lume din ce în ce mai lipsită de numerar, companiile private oferă alternative la banii băncii centrale.

Dar există obstacole pentru aceste proiecte. În cazul în care sistemele de plată alternative ar fi adoptate pe scară largă, acestea ar putea submina stabilitatea financiară și capacitatea băncilor centrale de a adopta politica monetară. Iar dacă aceste metode nu sunt interoperabile, ar putea îngreuna capacitatea oamenilor de a efectua tranzacții de bază.

Libra (de la Meta) a fost inițial gândită în 2019 ca o stablecoin globală, o criptomonedă cu o valoare stabilă. Însă temerile legate de stabilitate și spălare de bani au determinat autoritățile să respingă această idee. În cele din urmă a fost lichidată în 2022.

Pe de altă parte, oamenii condamnă banii digitali pe motiv că sunt un instrument conceput de elitele globale și de Forumul Economic Mondial pentru a înăspri supravegherea guvernamentală.

O căutare rapidă pe rețelele de socializare arată că, pentru un public din ce în ce mai numeros, CBDC-urile reprezintă poarta de acces pentru a controla o populație globală deja intimidată de o pandemie „planificată”.

„Temerile legate de aceste monede au devenit esențiale pentru „Marea Resetare”, un amalgam global de teorii conspiraționiste, cu rădăcini în credința că FMI, persoane private și actori statali plănuiesc să remodeleze societatea la scară globală prin mijloace secrete și represive.

În plus, scandalurile financiare din acest an au exacerbat neîncrederea în banii digitali. Vivek Ramaswamy, un candidat republican la președinția SUA, susține că CBDC-urile sunt „doar cel mai recent cal troian al Marii Resetări”.

Robert F. Kennedy Jr., care candidează pentru nominalizarea democrată, a declarat în aprilie că „CBDC-urile ung panta alunecoasă către sclavia financiară și tirania politică”.

Mai important, este imposibil de a discuta despre banii digitali fără a lua în considerare viitorul cash-ului. Și mai ales cum ar putea sta CBDC alături de numerar.Pur și simplu, banii digitali nu sunt pregătiți pentru așa ceva.

Nu există măsuri concrete pentru o interoperatibilitate eficientă, indiferent că este vorba de euro digital, dolar sau yuan. Până și băncile centrale își iau măsuri de precauție în fața lipsei de încredere pentru CBDC în rândul societății, mediului și afaceri și finanțiștilor.

De asemenea, orice dezbatere trebuie să învețe din greșelile altor țări, cum ar fi Nigeria, unde eliberarea CBDC a fost însoțită de retragerea bruscă a numerarului fizic, lăsându-i pe mulți în imposibilitatea de a face cumpărături pentru produsele de bază.

Poate că Marea Resetare e o noțiune abstractă, dar viitorul fără cash devine o fantasmă.

Însă și această discuție este doar un pas intermediar din cadrul Ferestrei Overton pe acest subiect, urmând să se găsească soluții la o parte din îngrijorările actuale, astfel încât să se treacă la implementarea următorului pas – retragerea banilor lichizi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Semnul fiarei va preceda apariția antihristului și, potrivit lui Sfantului Aretha din Cezareea, aproape toată lumea va purta semnul fiarei pe o carte de vot (ID digital) înainte de a fi gravat pe mâna dreapta sau pe frunte.
    Apocalipsa ne spune cumva că dacă cineva acceptă semnul autorității antihristului pe cartea de identitate și semnează ca-l accepta, nu va fi osandit?

    Cine poate confirma în mod credibil că biocipul identității digitale (desi acum se presupune că nu exista) nu va fi activat cu 666?
    Va fi cumva disponibil părților interesate pentru cercetare?
    Cerinta implementarii semnului crucii pe propria carte de identitate ca parte integrantă a propriei identități personale, deși este un drept al omului evident, este interzisă.
    Ca cetateanul să accepte împotriva voinței sale ca element de identitate în propria carte de identitate, semnul 666, cu ce drept îl impune statul?
    Este statul un zeu care, cu banii noștri, ne oferă firimituri de sănătate și securitate și îmbogățește atât de mulți politicieni și creditori?
    De ce fidelitatea față de Apocalipsa este catalogata fanatism?
    Ca să-i dezbine pe credincioși prin falsele dileme ale progresului?
    Ca să se transforme în progresiști, capabili doar, doar vor deconstrui reperele vechi autentice?
    Vor sa distorsioneze ceea ce este evident, cu o pretențioasă cerere de dovezi în ceea ce este de la sine înțeles și limpede, în timp ce ei înșiși nu au nicio dovadă a sustinerii opiniei lor?
    Vor ignora desigur, orice gândire contemporană serioasă, orice expresie a unei căutări profunde și sincere.
    Este Biserica un conglomerat de opinii ale indivizilor, și nu o armonizare in sobornicitate a persoanelor prin Hristos in Duhul Sfânt si care marturiseste un adevăr absolut care nu poate fi pus la indoiala?
    Există angajamente sau avertismente mai convingătoare decât cele cuprinse in Sfanta Scriptura?
    Este permis ca dilema sa mearga la extreme – primirea salariilor clerului versus identitatea digitala implementata poporului (speculata de cler) – banii in buzunarul clericilor sau mantuirea sufletelor?
    [Sugestia dintr-o scrisoare deschisă adresată întâistătătorului – atunci când a preluat conducerea – de a orienta iconomia Bisericii pentru a o proteja de astfel de eventualități a fost ignorată]
    A existat o presiune atât de mare – împotriva simțului responsabilității față de manruirea veșnica a fiecărui credincios – încât vaccinurile au fost impuse, încât compoziția lor a fost ignorată (nu a fost informatii pentru cercetare, nici însoțite de informații lamuritoare), deși experții de frunte au avertizat asupra pericolului lor și se știa că conțin celule de fetusi din avorturi cu consecințe spirituale similare pentru credincioși?
    Asadar, se pune întrebarea:
    de când se identifică Biserica cu administrația ierarhica și cu toate deciziile sale?
    Când va fi luata o decizie și care este decizia ierarhilor cu privire la cărțile de identitate digitale?
    Atunci când va fi prea târziu?
    Și, în același timp, cine nu a înțeles aprecierea profundă pentru Marii Parinți duhovnicesti ortodocși care nu consimt la “depopulare” ca genocid declarat cu nerușinare împotriva umanității, de către
    new-ageri și papagalii lor?
    Hristos nu a vindecat pe nimeni care a închis ochii – care a orbit de bunavoie!
    Care este dovada că Sfântul Paisie a retras comunicatul exprimat in “Semnele vremurilor” scrise de mână, fără sa ni se arate nicio declarație publică?
    Nu este punerea la îndoială a sfințeniei unui sfânt – de nebuni înșelați – blasfemie împotriva Duhului Sfânt, ca și distorsionarea directă a insuflarii de sus sau a rastalmacirii?
    Este justificata guvernarea unui stat ateu care are cetățeni creștini?
    De ce atâta obsesie și presiune prin rastalmacire asupra semnului 666 daca este nesemnificativ?
    Dacă este atât de nevinovat semnul fiarei, să-l afiseze în biserici si să-l tămâieze.
    Unde au citit cei alergici la profeții, lamurirea că nu trăim acum în anii premergători ai lui Antihrist?

    De ce este atat de rău să preferăm o identitate incompletă uneia dăunătoare?
    De ce identitățile pe care le-au promovat ca fiind bune au devenit acum rele?
    Oare deschiderea față de eretici înseamnă iubire față de erezia care Îl desființează pe Dumnezeu pentru un idol?
    Să iubești prin ura față de Dumnezeu, nu-i așa?
    Cei nereligioși, cu reflexele lor religioase, a căror conștiință deformată nu simte în ce vârtej spiritual se scufundă și se prefac că nu se împart arbitrar cu minți zapacite în aer și sărace în luminarea harului și cunoaștere de sine, au încă timp să scape, ca nu cumva copiii lor să-i blesteme ca pe niste propagandiști rușinoși ai celui mai grozav coșmar sistem din istorie.
    Este posibil asa ceva?
    Este în principal o dovada că nu sunt lamuriti de inselarea lor.

    P.S.:

    Dacă reprezentarea actuală a Bisericii cedează impunerii unui biocip cu porecla noii identități digitale, va fi o apostazie cu consecințe spirituale grave pentru toți ortodocșii.

    Τυφλότεροι τυφλών οι εθελότυφλοι. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
    https://tasthyras.wordpress.com/2023/09/07/%cf%84%cf%85%cf%86%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%b9-%cf%84%cf%85%cf%86%ce%bb%cf%8e%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%b8%ce%b5%ce%bb%cf%8c%cf%84%cf%85%cf%86%ce%bb%ce%bf%ce%b9/#more-77379

  2. Capitolele 13 și 14 din Apocalipsă sunt foarte clare. Noi nu avem voie să primim un număr de identificare în locul numelui de Botez al cărui SEMN este 666.
    În prezent tehnologia electronică este deja bazată pe 666. Cele trei bare alungite din codul de bare al unui produs dau după decodificare 666. Sigur că se putea folosi un alt SEMN. Dar elitele l-au preferat pe acesta. De ce oare? Se pare că nu întâmplător. Sfântul Paisie Aghioritul și alți sfinți ne avertizează că nu e cazul să primim niciun document electronic. De ce? Ca să nu primim influențe demonice. Bine era să respingă cât mai mulți cardurile de tot felul. Doar așa s-ar fi încetinit procesul de digitalizare. Părintele Iustin Pârvu a încurajat creștinii să lupte pentru a obține adeverință de asigurat din motive religioase, evitând astfel cardul de sănătate. Cardul de salariu se poate evita ridicând banii direct de la bancă. Cardurile ce oferă tot felul de avantaje de la farmacii de asemenea se pot evita. Cine s-a obișnuit cu cardurile face deja cumpărături cu telefonul. Unii utilizează identitatea digitală fără a fi forțați… Totuși, sfinții ne spun că nu e bine. Pasul următor este ca însuși corpul nostru să încorporeze identitatea digitală. Naivii se vor crede progresiști și vor accepta și acest ultim joc al necuratului, dar vor plăti și aici și în veșnicie pentru asta, așa cum scrie în Apocalipsă, capitolul 14. Inginerul Mircea Vlad a explicat de ce tehnologia electronică este bazată pe 666 în cartea ,, Apocalipsa 13. Sfârșitul libertății umane”. În loc să se oprească digitalizarea creștinilor din motive religioase, unii îi denigrează pe Sfântul Paisie Aghioritul și pe alții sfinți care sabotează lucrarea lui Antihrist și avertizează poporul dreptcredincios.

  3. Ca si gandire si actiune, institutia Bisericii a gresit mereu, prin fraze si actiuni de genul:
    Se poate si mai rau…
    Capul plecat sabia nu l taie…
    Iarta i DOamne ca nu stiu ce fac…
    Intoarce si celalat obraz…
    NU ASTA ESTE SOLUTIA. LASA PROSTUL…SI UITE CA TI SE URCA IN CAP SI TE FACE SCLAV.
    Nu isi asuma aceasta institutie nicio vina? Numai merite?
    Sunt ortodox dar asta nu inseamna ca nu gandesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button