X

E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Câteva zeci de botoşăneni au ieşit în această seară în stradă, pentru a şasea zi consecutiv, pentru a-i aduce un omagiu Alexandrei, tânăra de 25 de ani care a decedat la maternitate, săptămâna trecută, informează Monitorul de Botoșani. 

Cei aproximativ 100 de oameni care au participat la miting au aplaudat în semn de respect pentru tragedia tinerei. După ce ieri a fost organizat un marş auto, joi oamenii s-au adunat în faţa Prefecturii Botoşani. Aceştia au aprins lumânări în faţa tabloului cu poza Alexandrei. La fel ca în ultimele trei seri, oamenii nu au avut scandări ci au stat în linişte

”O să ieşim cât putem, cât ne ţin picioarele, cât ne ţin puterile. Este un manifest, nu doar pentru Alexandra, ci pentru toate Alexandrele care au existat până acum. Nu vrem să mai fie astfel de cazuri, vrem să se oprească aici. E timpul să spunem stop unui sistem medical putred până în măduva oaselor. E timpul să se schimbe ceva”, a spus Oana Maxim, una din rudele Alexandrei.

Alexandra Ivanov  era însărcinată în luna a treia şi ajunsese, joi seară, în jurul orei 23.30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. A fost ignorată de medici și a decedat câteva ore mai târziu.

Statul eșuat!

Vina? Toți cei care s-au depărtat de Dumnezeu și s-au închinat propriului interes egoist.

Acum 3 ani, o adolescentă din Caracal, delicată și cuminte, Alexandra, se ruga de autorități să o ajute, fiind răpită, violată, sechestrată de un criminal cu mințile pierdute. Implora poliția și operatorii de la 112: ”vă rog, veniți repede că mi-e frică, vă rog!” Cu politeța unui copil bine crescut, își numea agresorul ”dumnealui”: ”ieri am ieșit la ocazie ca să mă duc până-n oraș, și dumnealui m-a luat la ocazie, a închis mașina și m-a închis acolo”. Și implora: ”vă rog, stați cu mine la telefon că îmi este frică…” Însă răspunsul autorităților închidea orice speranță: ”nu pot să stau în telefon, domnișoară, că avem și alte apeluri, rămâneți acolo că vine echipajul de poliție… da, două-trei minute, ce naiba?” Între ”vă rog” și ”ce naiba” a apărut o moarte…

Zilele trecute, o altă Alexandra, din Botoșani, cea cu ”din păcate bebe e oprit din evoluție”, cum spune într-un mesaj, își tânguia durerea: ”nu mai rezist, vă rog din suflet…”. Cu același ton politicos, cel cu care am învățat noi, ăștia spășiți, civilizați, să ne adresăm autorităților.

2 Alexandre care au cerut ajutor cu mult respect și infinită speranță, cu o politețe înduioșătoare. Mesajele lor sunt la fel de dureroase ca și soarta lor. Sunt mesaje de om curat, cu bun simț, care nu vrea să deranjeze… și nici n-ar face-o dacă n-ar avea o dureroasă durere. N-ar fi îndrăznit să scoale un medic din somn, să țină ocupată linia 112, dar iată, își cer scuze, au o cruntă problemă, una de viață și de moarte. Și nu știu, nici măcar în durere, să fie obraznice, să pretindă, să urle, să dărâme, ci doar să roage politicos, din suflet… Spășit, ca un om bun, dar invizibil, cu respect pentru niște profesioniști. Care, din păcate, le-au pierdut printre degete…

O țară ca a noastră, cu autoritățile ei care n-au putut să le țină în partea vie a lumii, ar putea să-și ceară iertare tuturor acestor Alexandre invizibile. Să-și ceară scuze din suflet…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Dar ce nu e putred? E putred tot sistemul republicii masonice, toate instituțiile ei, și ea ( republica masonica ) știe că e putredă, de asta se vrea transformată în altceva mai promițător, numit COMUNISM. Că în acel sistem nimeni nu va mai îndrăzni să o acuze că e putreda. Și toate vor fi ca mai înainte , putrede de la bun început.

  2. Viața e un dar neprețuit.

    De aceea fac și eu un apel umanitar pentru o familie săracă din sector 5, București. Cine dorește, poate distribui mai departe!

    Mihaela are 18 ani și este însărcinată cu al treilea copilaș, în luna a 4-a. Mai are încă 2 copilași, Matias, 1 an și jumătate și Silvia, de 6 luni. Tatăl lor, Nicolae, are 21 de ani și muncește cu ziua pe șantier ca muncitor necalificat.

    În urma unui apel umanitar, pentru ca Mihaela să nu avorteze copilașul, s-au strâns bani de la oameni cu suflet și s-au mutat și ei 2 luni cu chirie, fondurile s-au terminat, iar acum riscă să ajungă într-o casă părăsită, nu se știe și rudele din familia extinsă dacă le pot oferi ajutor. Le-a fost promis ajutor de la “Centrele Roua”, dar nu s-a strâns nimic pentru ei…. Nicolae, tăticul copilașilor, muncește și el cât poate, are probleme cu inima, și nu are nici asigurare medicală. Din cauza sărăciei, când a fost mic, nu a fost deloc la școală și îi este greu să găsească un loc de muncă stabil. Mihaela ar putea primi ajutor de la stat, constând în niște vouchere și ajutorul dat la naștere de 2500 de lei, dar nici de acestea nu va reuși să aibă parte dacă nu plătește amenzile la RATB, are de plătit 800 de lei (cred că sunt cam 2, 3, 4 amenzi, rămâne mai mult de plată dacă amenda nu a fost plătită atunci pe loc). Haideți să ajutăm această mămică, își îngrijește copilașii și îi educă, iar acum are și gânduri grele, că îi pare rău că nu a fost la avort, acum sarcina fiind avansată și interzis prin lege nu va merge la avort…Copilașul are o șansă la viață, dar mămica se luptă cu gânduri de deznădejde. Haideți să ajutăm și noi această familie !

    Mihaela și copilașii s-ar bucura și ei de o porție de mâncare, e mare milostenie pentru ei! Iar bunica Mihaelei are nevoie de medicamente pentru BPOC, i se taie respirația.

    Numărul de telefon al familiei este 0786638346 și las și adresa mea de e-mail [email protected]

    Între timp am vorbit cu Mihaela, era săraca, deznădăjduită că vor pierde chiria și spunea că nici în ajutoarele de la stat nu poate avea încredere, pentru că nu are unde să cheme comisia, dacă vor ajunge pe drumuri. Să facem fiecare ce putem, fiecare ajutor e bine-venit!

    Să facem și o rugăciune la Sfântul Nicolae și Sfântul Mina!

    Mihaela spune că nu își va părăsi niciodată copilașii, îi iubește tare mult, dar tinerii azi nu mai au educație, nu au cateheză, ea credea că e mai bine să avorteze copilașul decât să ajungă într-o situație grea și să le ia Protecția copilului toți copilașii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button