X

România oferă de două ori mai mult decât Congresul american pe un avion de luptă F- 35

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Programul de înzestrare al Armatei Românie cu 32 de avioane de luptă F-35 Lightning II va fi cel mai scump program de înzestrare militară din istoria României având în vedere că în conturile producătorului Lockheed Martin Corp.  vor ajunge 6,5 miliarde de dolari.

Potrivit ministrului apărării Tilvăr, va valora mai mult decât cele pentru șapte baterii Patriot (3,9 miliarde de dolari) și 54 de instalatii de lansare HIMARS (1,5 miliarde de dolari) la un loc.

Acțiunile Lockheed Martin au crescut cu aproape 12 %, doar într-o singură zi.

Doar într-un singur an, acțiunile LM au avut un randament de 15%. Investitorii de pe burse sunt fericiți.

Se vor achiziționa 32 de bucăți, deci prețul pe o unitate 203 de milioane de dolari, dublu decât a admis Congresul american!

Polonia a oferit 4,6 miliarde de dolari, tot pe 32 de unități. Departamentul de stat a aprobat livrarea acestor avioane de luptă, pentru un preț mai mic, dar fără offset, conform Defencenews.com

Doar Cehia plătește mai multe decât România: 233 de milioane de dolari/bucată. Departamentul de stat al SUA a aprobat vânzarea a 24 de avioane de luptă, contra sumei de 5,4 miliarde de dolari, informează Breackingdefence.com

Prețul pe unitate al F-35, inclusiv costurile auxiliare, cum ar fi întreținerea depozitului, echipamentele de susținere la sol și piesele de schimb, este de 110,3 milioane USD/ F-35A, 135,8 milioane USD/F-35B și 117,3 milioane USD / F-35C, informează Center for Arms Control. Costurile acestea au fost aprobate de Congresul american.

Un expert în achiziții militare din Armata Română susține că Pentagonului i s-a făcut un discount de volum, doar că ultimele informații din presa americană arată că totalul comenzilor, aprobate de Congres au scăzut.

României i se vor livra aceste avioane de luptă după 2030.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este foarte interesant cum o țară nu mai are nevoie de armată proprie, însă are nevoie stringentă de armament și de aparate de zbor , cit mai scumpe dacă se poate și cît mai ieșite din uz. Nu văd aici decît obligarea marionetelor de la guvernare de a face credite cu forța pentru a cumpăra cu forța ceva de care nu are nevoie, la prețuri colosale, pentru a îndatora debitorii, adică poporul, pentru eternitate, și a face să prospere complexul iudeo- masonic militaro – bancar. Toate pe spatele nenorocitilor buni doar pentru plătit ” taxe si impozite ” în vederea asigurării perpetue a Austerității Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button