X

Cine atacă Mitropolia Basarabiei, atacă România şi poporul român, atentând la însăşi ideea de libertate

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a reacţionat după ce Rusia a luat în vizor Mitropolia Basarabiei, subordonată Patriarhiei Române.  Claudiu Târziu face un apel către ministerele Afacerilor Externe de la Bucureşti şi Chişinău, să denunţe reluarea de către Moscova a discursului său antiromânesc şi să intensifice sprijinul acordat Mitropoliei Basarabiei şi Bisericii Ortodoxe Române, în opera lor de refacere a unităţii de neam şi credinţă, scrie Agerpres.

„Am luat act cu indignare de comunicatul purtătorului de cuvânt al ministerului rus de Externe, care atacă într-o manieră incalificabilă Biserica Ortodoxă Română şi Mitropolia Basarabiei. Mitropolia Basarabiei cu sediul la Chişinău, ca şi Mitropolia Bucovinei cu sediul la Cernăuţi, sunt victime ale ocupaţiei sovietice. Nu vom uita niciodată că Rusia, care ocupă acum militar şi cu servicii secrete partea de răsărit a Republicii Moldova, a folosit Biserica Ortodoxă Rusă, captivă, ca pe un instrument docil de control al teritoriilor şi populaţiilor, semănând ură, violenţă şi moarte. În 1940 şi 1944, precum şi pe toată durata ocupaţiei sovietice a Basarabiei, nordului Bucovinei şi Ţinutului Herţa, mii de credincioşi, preoţi, diaconi şi călugări au fost împuşcaţi, întemniţaţi în GULAG, deportaţi în Siberia, bisericile şi mănăstirile au fost profanate şi distruse în cea mai mare parte a lor, credinţa ortodoxă persecutată, iar bunurile bisericeşti confiscate. Ateismul sovietic de stat a urmărit distrugerea sentimentului creştin şi naţional al românilor”, a declarat Claudiu Târziu.

„Între Nistru şi Prut, Mitropolia Basarabiei este astăzi singura instituţie de dinaintea ocupaţiei sovietice. Dorinţa credincioşilor ortodocşi din Basarabia, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa de a reveni la sânul Bisericii Ortodoxe Române este firească şi ţine de drepturile fundamentale ale omului. Cine atacă Mitropolia Basarabiei, atacă România şi poporul român, atentând la însăşi ideea de libertate. Fac un apel către ministerele Afacerilor Externe de la Bucureşti şi Chişinău, să denunţe reluarea de către Moscova a discursului său antiromânesc şi să intensifice sprijinul acordat Mitropoliei Basarabiei şi Bisericii Ortodoxe Române, în opera lor nepreţuită de refacere a unităţii noastre de neam şi credinţă”, a adăugat el.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Claudiu Târziu nu știe ce grozăvii spune. Zelul patriotic nu poate călca în picioare Canoanele Bisericii. Altfel, dumnealui bravează pentru o schismă exact ca cea produsă în Ucraina, cu pseudo biserica ucrainiană. Deci anticreștinism! Claudiu Târziu să caute explicații la cei care cunosc canoanele Bisericii și înțeleg în adevăr și teologic, problema. În scurt este vorba doar de o manevră politică și ocultă a bor. Aceeași bor care, de Biserica prigonită la sânge din Ucraina, nici nu i-a păsat. Claudiu Târziu să fie înțelept și să nu confunde bor cu Ortodoxia Patristică. PS: un material foarte bun în direcția acestei probleme se găsește pe canalul de YouTub: Mărturisirea Ortodoxă (a lui Mihai Silviu Chirilă).

      1. Ortodox info, habar nu ai ce spui! Vrei neapărat să fi schismatico info? Nu este cumva vorba de antirusism bolnav? Pentru că să vorbești de rusofilie în această problemă este ori prostie ori lucrătură! Lucrătură pentru că faci jocul ocultei bor care la rândul ei face jocurile ocultei Nato – occidentale, antiruse, identic cu cele din Ucraina. Unde este zelotismul “ortodox” info în problema Bisericii ortodoxe din Ucraina prigonite de către biserica schismatică din Ucraina. Unde este ortodoxia “ortodox” info, când bor afirmă oficial că este foarte canonic să nu mai fie pomeniți ierarhii care țin de patriarhia rusă pe motiv de “erezia războiului” (!!!), dar nu este canonic să nu mai fie pomeniți ierarhii ereziarhi semnatari la Creta?

      2. Un altfel de răspuns pentru anti rusismul bolnav: Acolo nu este vorba de probleme politice, nici teritoriale, nici de bravadă patriotică, nici de Ștefan cel Mare și Sfânt. Acolo este vorba de autoritatea Canonică! Canonică! Adică de autoritatea conformă Sfintelor Canoane a Sfinților Părinți ai Bisericii lui HRISTOS. Iar această autoritate Canonică este a Bisericii Ruse, fie că ne convine, fie că nu. Nu poate veni “ortodox” info (sau bor) să calce cu bocancii peste Canoanele Bisericii din “mare patriotism” sau din boala antirusismului care și-a mai manifestat-o și în alte dăți.

  2. Un altfel de răspuns pentru anti rusismul bolnav: Acolo nu este vorba de probleme politice, nici teritoriale, nici de bravadă patriotică, nici de Ștefan cel Mare și Sfânt. Acolo este vorba de autoritatea Canonică! Canonică! Adică de autoritatea conformă Sfintelor Canoane a Sfinților Părinți ai Bisericii lui HRISTOS. Iar această autoritate Canonică este a Bisericii Ruse, fie că ne convine, fie că nu. Nu poate veni “ortodox” info să calce cu bocancii peste Canoanele Bisericii din “mare patriotism” sau din boala a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button