X

În secret, Guvernul Ciolacu a extins concesiunile OMV pe 15 ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul Ciolacu a aprobat în secret, după două amânări succesive, extinderea cu 15 ani a perioadei de concesiune pentru 9 perimetre de hidrocarburi concesionate de OMV Petrom începând cu 1997, compania controlată de grupul austriac omonim descoperind anul trecut noi zăcăminte de hidrocarburi pe 3 dintre acestea. 

Hotărârea de aprobare a actului adițional la acordul petrolier prin care a fost prelungită concesiunea a fost adoptată în ședința de joi și publicată imediat în Monitorul Oficial. HG-ul nu a figurat pe agenda ședinței, iar aprobarea sa nu a fost anunțată după întrunirea miniștrilor.

Acordul are ca obiect perimetrele petroliere Adjud, Băicoi, Târgoviște, Urziceni Est, București, Craiova, Pitești, Târgu Jiu (toate onshore) și Istria (offshore). La Adjud și Urziceni, concesiunea este deținută în cote egale de OMV Petrom și Hunt Oil.

Marcel Ciolacu se dovedește a fi o slugă a OMV, mai mare chiar și decât Klaus Iohannis. PSD partid de ocupație.

În vreme ce toată țara este cu ochii pe scandalul azilelor groazei, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a adoptat pe ascuns hotărârea privind aprobarea Actului adițional nr. 5 la Acordul de concesiune a unor perimetre de explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 287/2000.

Este vorba despre acea hotărâre de guvern prin care se prelungește cu 15 ani acordul de concesiune cu OMV Petrom pentru explorarea și producția de hidrocarburi din mai multe perimetre onshore.

Această hotărâre a apărut de nicăieri în data de 13 iulie în Monitorul Oficial, fără ca ea să fie inclusă însă în informația de presă a Guvernului privind actele normative aprobate în cadrul ședinței din 13 iulie 2023.

Vedem că PSD și PNL nu s-au lăsat până când nu au prelungit acordul de concesiune cu OMV, în ciuda scandalului și a indignării create de această intenție.

Mai mult, PSD și PNL au ales să adopte această hotărâre în condițiile în care OMV a dat în judecată România la Curtea Internațională de Arbitraj de la Paris.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. De unde se vede clar că politica se face între ” frați ” în lojile masonice naționale și internaționale, se vede și din strîngerea de mină din ilustrație, iar țara e o vacă de muls, poporul căruia îi aparțin aceste resurse fiind ignorat cu o aroganță tipic masonica si considerat bun doar pentru jug.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button