X

Din banii românilor: PNL și PSD au cheltuit anul trecut pe presă și propagandă peste 90 de milioane de lei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pe tot cuprinsul anului 2022 au fost vărsate în conturile partidelor sume în valoare de 256 de milioane de lei ca subvenții de la bugetul de stat, grosul fiind primit de PSD și PNL. Din această sumă, cea mai mare parte a fost cheltuită de cele două partide guvernamentale pentru contracte cu presa, un fenomen cvasi-generalizat, care a dus la instituirea autocenzurii în majoritatea trusturilor de presă.

Astfel, PSD a primit anul trecut 98 de milioane de lei de la bugetul de stat, din care a cheltuit 93 de milioane. 53 de milioane de lei au mers la presă și propagandă, potrivit AEP.

PNL a primit anul trecut 83 de milioane de lei, din care a cheltuit 55 de milioane. 38,5 milioane de lei din cele 55 de milioane cheltuite au mers la presă și propagandă.

USR a primit 45 de milioane de lei, din care a cheltuit 28 de milioane de lei. Din acestea, 5 milioane de lei au mers către presă și propagandă.

AUR a primit 19,9 milioane de lei, din care nu a cheltuit nimic pentru presă și propagandă.

Banii de la PSD și PNL au făcut ca spiritul critic să dispară din abordarea jurnalistică a principalelor trusturi media, mai cu seamă televiziunile și trusturile media adiacente care sunt hrănite lunar cu milioane de euro.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Dacă putem să o ajutăm și luna aceasta pe mămica Mihaela care are 18 ani și 3 copilași, unul încă nenăscut în a doua lună de sarcină să NU ajungă în situație de avort!

    Rugămintea este dacă mai putem să o sprijinim și pentru plata chiriei și a întreținerii până pe 23 iulie, pentru a nu ajunge iar în casa părăsită cu copilașii…

    Să nu se demoralizeze din nou și să se gândească din nou la avort dacă se văd pe drumuri… Cât putem fiecare… Suma de care are mai este nevoie este de 1000-1500 RON pentru chiria apartamentului cu 2 camere și pentru întreținere. Slavă lui Dumnezeu că nu a fost la avort. Și dacă putem să ajutăm și luna aceasta, pentru a nu interveni din nou o situație de criză…. Sper să se schimbe situația lor prin implicarea oamenilor cu dăruire și experiență. M-am simțit tare responsabilă să semnalez cazul și să facem ce putem fiecare pentru supraviețuirea pruncului nenăscut și fără apărare. Adresa mea de e-mail: [email protected] Numărul de telefon al familiei 0775178737

  2. Știam că partidele politice , după 1989, sunt organizații neguvernamentale ce veghează însă la buna guvernare a țării și iau parte la procesul legislativ în folosul celor pe care îi reprezintă. Dacă ele au subvenții de stat asta înseamnă că ele sunt brațul sau brațele ( tentaculare ) ale statului pe care îl reprezintă și
    protejează ( între altele ), neexistînd nimic care să le diferențieze de Partidul Comunist Român, finanțat de stat.
    Bugetul statului îl fac taxele, deci cu acestea sunt subvenționate partide care pot funcționa împotriva intereselor celor ce plătesc aceste taxe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button