X

Noi creșteri de prețuri impuse de Banca Mondială României: Motorină +62%, benzină +50%, gaze +32%

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un scenariu avansat de Banca Mondială, trimis deja Guvernului într-un studiu, evocă posibilitatea unor creșteri masive de prețuri pentru produsele energetice care au la bază combustibili fosili, motivația principală fiind, din câte se pare, necesitatea de a reduce emisiile. 

Creșterile de preț, la care ar urma să se ajungă prin înăsprirea taxării, ar urma să se facă treptat, de la anul până în 2030, potrivit economica.net.

Prețul benzinei ar urma să crească cu 50%, al motorinei cu 62% și al gazelor cu 32%, de la anul până în 2030.

Scumpirile prognozate în scenariul cu cele mai mari creșteri:

Cărbune – 113%;

Motorină – 62%;

Energie electrică – 7%;

Benzină – 50%;

Kerosen – 54%;

GPL – 34%;

Gaze naturale – 32%;

Petrol – 51%;

Medie – 50,34%.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Este foarte interesant fenomenul urmator: odată ce plătești” emisiile” – pe care tot cei ce ți le impun, le produc, adică mafia băncilor si corporațiile pe care le detin si care sunt cele mai poluante, vezi industria petrolieră a celor 7 Surori, minele de litiu si de titan pentru producerea de telefoane mobile si baterii pentru masinile electrice ale lui Musk, , si de care nimeni nu stie încă cum le putem recicla, fiind extrem de toxice, industria chimică și farmaceutică, ca tot aia e, emisiile produse de echipamentul militar de toate genurile, elicoptere, submarine, etc – deci dacă le plătești, poți ” emite” in continuare. Totul nu e decit un pretext pentru a înfometat și sărăci populațiile lumii in vederea instaurării venitului unic universal si a inrobirii definitive a tuturor, inclusiv a complicilor care au ajutat la calamitatea ce va atinge in curînd apogeul – asta dacă mai continuăm să rămînem de lemn in fata evidentelor din jur.

  2. Apropo, carburantii s-au scumpit deja cu 30 de bani/litru de la inceputul lui iunie, in pofida faptului ca barilul de petrol a scazut usor!
    Parerea mea este ca, prin astfel de masuri demente si antinationale luate impotriva oamenilor de rand, Oculta forteaza ajungerea catre 2 variante la fel de convenabile pt ea:
    1. saracirea, distrugerea economiilor nationale si sclavia oamenilor obisnuiti;
    2. indirjirea, solidalizarea si rascularea populatiilor impotriva elitelor vandute Ocultei de la conducerea statelor-Colonii, iar in caz de reusita, aceasta va scapa de niste slugoi infecti care au devenit cam “incomozi, stiind deja cam multe”, pt ca dupa domolirea situatiei, Oculta sa incerce sa-si puna slugi noi la conducerea Coloniilor ei!

    1. Dacă îmi aduc aminte sunteți un preacucernic
      Nu credeți că ortodoxului îi este mai bine în biserică decât să bântuie într-o continuă mișcare browniană mergând în trib pe benzină și motorină ieftină pe la grătare etcetera?
      Micșorând măcar cu o treime numărul mașinilor cu randament scăzut și eficiență asistașijderea nu credeți că s-sr micșora și numărul morților în accidente rutiere?
      Toți cunoscuții mei bântuie prin Europa fără să aibă o calitate a vieții ridicată dormind în mașini și spălându se odată pe zi pe la McDonald’s uri sau dușuri pentru camioniști!
      Prețurile foarte mici la combustibili fac ca întregi triburi devenite sedentare odată ajunse în România să-și recapete dorința de nomadism și să trăiască mai mult prin mașini spunând că au vizitat (nu muzee, nici biblioteci) Ungaria Austria Italia Franța Germania Spania persoane care n-au 3000 € pe an procapica.

      1. Nu te supara ca ti-o spun, dar ceea ce postezi tu aici, adica a conditiona starea duhovniceasca a ortodoxului de mersul cu masina, consumul de carburanti, gratarele, plecatul prin UE, etc, nu este decat un sofism ieftin! Suntem cu toti oameni, supusi greselilor si pacatelor cu sacii, dar ceea ce ne ridica pe unii dintre noi in ochii lui Dumnezeu sunt bunatatea, bucuria sincera, rabdarea, ajutorul fatza de cel apropiat, milostenia, darnicia, toate facute in numele Sfintei Treimi, chiar daca unii dintre acestia merg mai mult cu masina, pleaca mai des prin UE sau fac mai des gratare!

        1. Iubite frate
          Am cunoscut mulți oameni în Apus oameni ce ajungeau la oraș doar pentru nunți botezuri înhumări; oameni ce n-au făcut o vacanță în viață ce n-au văzut marea; oameni cu venituri cel puțin înzecite față de venitul mediu românesc.
          La întrebarea de ce nu bântuiau prin lume deși ar fii putut îmi răspundeau: “Cu cine lăsam bestiile”?
          La fel cred că ar fii făcut și strămoșii mei.

        2. Starea duhovnicească este trezvia : “iată Mirele vine în miezul nopții și …”
          Trezvia nu este să călărești creația pentru că poți și nici să lași mintea și trupul vraiște.

  3. Tre’ sa plateasca bizonii cumva creditele luate de cei “9 negri mititei”–vatafi ai Guvernului Meu-n’asa bancherilor??!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button