X

Ce se mai întâmplă între timp la noi în colonie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Suporterii echipei naționale de fotbal au fost amendați pentru un mesaj în care cereau drepturi egale pentru românii din Ucraina.  Aparent au fost încadrați la „încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.” (Cum titra și ziarul lui CT Popescu în preziua primelor alegeri din 1990: „Avem nevoie de liniște.”)

În schimb, nu s-a găsit o încadrare pentru un militar american de la Deveselu, care a bătut un chelner în Caracal. Locotenentul a făcut scandal anul trecut într-o cârciumă și cazul a fost clasat de Tribunalul Militar, fără o amendă.

S-a constatat că fapta există, dar că în 2001 România a cedat dreptul de a mai judeca soldații americani staționați în România. Deci practic cei 5.000 care ne păzesc pot să ne facă orice li se năzare.

Cazul amintește de alte două, chiar mai grave. În 2004, un militar din dispozitivul de pază al ambasadei SUA, conducând beat și încălcând prioritatea, l-a accidentat mortal pe Teo Peter, chitarist în formația Compact, pasager într-un taxi chiar în centrul Bucureștiului.

În 2022, tot în Capitală, o femeie a fost spitalizată după ce a fost lovită pe trecere de viceconsulul american.

Partida de fotbal dintre echipele naționale ale României U21 și Ucrainei U21 din cadrul EURO U21 a fost marcată de un incident. A avut loc o scurtă altercație între stewarzi și un grup de suporteri ai echipei naționale, care a afișat un banner cu un mesaj interzis de către organizatori, notează Știripesurse.

”Refugiați primiți cu generozitate
Drepturi sporite cu solidaritate
Cât mai răsună cucu-n Bucovina
Tratați la fel românii-n Ucraina”, au scris suporterii pe banner.

Pentru că au afișat un banner prin care cereau drepturi pentru românii din Ucraina, suporterii au fost amendați.

Conform sursei citate, au fost întocmite cinci acte de sesizare, care vor fi înaintate organelor competente în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.


Un chelner din Caracal a fost bătut de un ofițer american pe care-l servea în 2022, dar Parchetul Militar a clasat cazul, a anunțat avocatul Adrian Cuculis. Motivul? Parchetul Militar a constatat că fapt s-a petrecut, dar România a renunțat la jurisdicția penală asupra soldaților SUA, staționați pe teritoriul național.

Persoana vătămată a făcut o plângere, dar autoritățile statului român s-a predat. Avocatul Adrian Cuculis spune că este vorba despre o umilire națională:

„Umilire în propria țară. Cazul bărbatului bătut de către un soldat american(locotenent) de la baza Deveselu, în timp ce acesta îl servea la masă într-un restaurant din Caracal, s-a clasat de către parchetul militar. Explicația este simplă: nu că nu ar fi fost bătut însă în 2001 România era de acord să renunțe prin acordul din 30 octombrie 2001 că faptele GRAVE ale militarilor americani să nu fie cercetate de către jurisdicția română ci, poate, de către aceea americană. Procuror de caz: Pîrlog Bogdan”, transmite avocatul Cuculis.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Mulțumim tuturor pentru ajutor în cazul mămicii cu trei copilași din București sector 5, care ar fi vrut din cauza necredinței și a sărăciei să recurgă la un avort!

    Tânăra mămică de 18 ani a reușit să se mute cu chirie împreună cu copilașii și cu tatăl lor datorită oamenilor cu suflet! Au plătit prima lună de chirie și garanția. Suntem încă în alertă și poate că ar fi încă nevoie de sprijin pentru următoarele 2 luni, pentru ca mămica Mihaela, ce tocmai a împlinit 18 ani să nu avorteze al treilea copilaș ! Pentru că ei încă nu au o situație stabilă pe termen lung, până la nașterea copilașului.

    Cel mai mare ajutor l-ar putea oferi o persoană care să se implice puțin, să aloce timp pentru a-l ajuta pe tatăl copiilor să se angajeze. Tatăl are 21 de ani, muncește pe șantier ca muncitor necalificat când și când. Are probleme cu inima și obosește, i se face rău pe șantier. De aceea lucrează periodic, nu are un loc de muncă stabil.

    Este nevoie de persoane care să îl îndrume în găsirea unui loc de muncă și de mai multă încurajare pentru a urma programul școlar “A doua șansă”. Și-ar dori ca cineva să îl ajute să găsească un loc de muncă ca paznic, pentru a nu mai face un efort fizic intens care i-ar putea pune sănătatea în pericol. Pentru tinerii din medii defavorizate se acordă scutire de impozitul pe salariu.

    Numărul de telefon al familiei 0775178737.

    Adresa mea de e-mail: [email protected]

    Tinerii părinți de pretutindeni au nevoie de educație și îndrumare pentru a se întări în credință. Suntem la început, dar a venit timpul să ieșim din nihilismul perioadei comuniste care continuă azi prin globalism… Să ne implicăm și noi în educația tinerilor pentru a nu mai repeta greșelile acestui neam, care are pe conștiință multe avortuti. Să le fim alături adolescenților și tinerilor pentru a ne întări în credință, împreună!
    https://centrulalexandra.ro/index.php/am-nevoie-de-ajutor/

  2. Bestiile si slugoii autohtoni vor respecta pana la ultima virgula, statutul de Colonie bananiera ce i-a fost impus Romaniei! Asta, pana la Revolutia populatiei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button