X

În timp ce Daea rămâne slugă umilă, Varșovia nu cedează în fața Bruxellesului: Cerealele ucrainiene interzise până cel puțin la finalul anului

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Polonia va menţine embargoul asupra importurilor de cereale ucrainene cel puţin până la finalul anului, a anunţat miercuri ministrul Dezvoltării, Waldemar Buda, în condiţiile în care Uniunea Europeană lucrează la un acord privind renunţarea la interdicţiile unilaterale impuse de unele state membre UE, transmite Reuters conform Agerpres. 

După invazia rusească, Uniunea Europeană a eliminat taxele vamale pentru cerealele din Ucraina, în ideea de a le facilita transportul spre Africa şi Orientul Mijlociu, însă aceste cereale au ajuns să inunde pieţele din Polonia, România şi alte ţări din UE care trebuiau să fie doar rute de tranzit. Pentru a-i proteja pe fermierii locali, unele ţări din Europa Centrală au interzis luna aceasta unele importuri de produse agricole din Ucraina.

„Nu vom abroga măsurile noastre până când nu vor fi introduse măsuri similare la nivel european. Timpul este în favoarea noastră. Vom păstra soluţiile poloneze până când situaţia se stabilizează”, a declarat Waldemar Buda la postul privat Radio Zet.

Întrebat dacă embargoul ar putea fi ridicat la finalul lunii iunie, oficialul a răspuns: „Este absolut imposibil”, iar în Polonia interdicţia va rămâne „cu siguranţă” în vigoare până la finalul anului.

Şi ministrul ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, a afirmat marţi că Ungaria şi alte state membre din Europa de Est ar dori să menţină în vigoare interdicţia privind importul de cereale din Ucraina cel puţin până la finele anului.

Săptămâna trecută, autorităţile de la Budapesta au interzis importul de cereale şi produse agricole din Ucraina, după ce Polonia a adoptat o măsură similară, în ideea de a contracara un aflux de produse ieftine care a creat probleme pentru producătorii locali şi a presat guvernele statelor vecine Ucrainei să vină în sprijinul fermierilor lor. Slovacia şi Bulgaria au decis şi ele să introducă măsuri similare.

Cele patru ţări, precum şi altele din Europa Centrală şi de Est, spun că este nevoie de măsuri la nivelul UE pentru a rezolva problema importurilor de cereale ieftine din Ucraina. Ungaria a cerut un ajutor „progresiv” din partea UE pentru a ajuta la tranzitul cerealelor din Ucraina prin ţările Europei Centrale.

Din cauza unor blocaje logistice şi a distanţelor mai scurte, milioane de tone de cereale din Ucraina, care sunt mai ieftine decât cele produse în UE, ajung în ţările vecine, reducând preţurile şi vânzările pentru fermierii din aceste ţări. În aceste condiţii, au crescut nemulţumirile în rândul fermierilor din Europa Centrală şi de Est cu privire la valul de importuri de cereale ieftine din Ucraina, scutite de taxe vamale până în luna iunie 2024.

La noi, Daea încă așteaptă aprobarea de la stăpânii din Bruxelles.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. https://www.chilieathonita.ro/2023/04/26/directorii-general-si-tehnic-de-la-openai-chatgpt-discuta-despre-pericolele-ia/

    Directorul general al OpenAi se bazează în implementarea AI pe forța de seducție a inteligenței artificiale și pe sprijinul politic. Așadar, ca și în cazul vaccinurilor, el pune accent pe beneficii, nu pe riscuri. El recunoaște că principalele pericole ale inteligenței artificiale sunt dezinformarea și atacurile cibernetice. E firesc. Inteligența artificială va vehicula informațiile de care dispune și care au fost programate! Așadar, în vederea informării corecte, nu va fi întotdeauna o sursă de încredere.
    Directorul recunoaște că această tehnologie se poate îndrepta într-o direcție greșită. Fiecare persoană va avea un fel de AI personalizat!!! Nu spune cum. 🔥 Se stabilesc anumite opțiuni în cadrul cărora propriul tău AI reprezintă convingerile tale 🔥 Deci se limitează creativitatea. AI se dorește a fi instructor personalizat. 🔥
    Există posibilitatea de a ,,dezarticula un model sau o ființă umană”. 🔥 🔥 🔥 Se dorește CONTROLUL ființei umane. 🔥 Se dorește un ChatGPT al adevărului. 🔥 Adevărul controlat de guvern, probabil… Schimbarea educației aduce nou faptul că elevii vor gândi în limitele prevăzute de AI.
    Însuși directorul recunoaște că și-ar dori o încetinire a ritmului AI.
    Opinia mea și nu numai este că
    implementarea AI este strâns legată de pecetluire. Dacă AI se află în interiorul corpului uman, omul este sclavul perfect care se subordonează AI. De aceea ar trebui să nu ne lăsăm seduși de anumite avantaje pe care le oferă. Mai devreme sau mai târziu, totul se întoarce împotriva celor care acceptă AI în propriul corp, așa cum scrie în Apocalipsă, capitolele 13 și 14. Aceste câteva riscuri majore semnalate sunt suficiente pentru a ne feri de puterea ei de seducție. AI este fiara din Apocalipsă, de fapt. Noi, creștinii am fost avertizați să nu primim în locul numelui de Botez un număr de om al cărui semn este 666! În acte am primit deja CNP. S-a tăcut pe vremea aceea! Grecii nu au CNP. Documentele electronice fac legătura între ,,numărul de om” și numele de Botez. Iar calculatorul deja ne identifică după NUMĂR! Este grav. Sfântul Paisie Aghioritul ne spunea să evităm răul cel mic pentru a-l putea evita și pe cel mare”, adică să evităm documentele electronice. Odată obișnuiți cu cardurile de tot felul, un pic ni s-a adormit conștiința… Acum suntem seduși să ne obișnuim cu inteligența artificială… Așa s-a procedat și într-un experiment cu un șoarece. Șoarecele a fost lăsat să mănânce semințe dintr-un borcan. Când le-a terminat și a vrut să iasă, a constatat că se afla prizonier în fundul borcanului! Cine ar oferi gratuit posibilitatea ca IA să-i facă o compunere ori un tablou elevului dacă nu ar exista o miză uriașă? Copiii trebuie încurajați să-și dezvolte creativitatea și să nu se lase seduși de avantajele AI. Nimic nu este gratuit, de fapt. Totul are un preț. Maaare! 🙈 Se achită și aici și în veșnicie. Controlul lumii presupune câștigarea competiției în domeniul AI. China se dovedește a fi foarte avansată în acest domeniu. Asta ar însemna că rasa galbenă va domina… Dacă ateii vor stabili adevărul pe care să-l vehiculeze AI în toate domeniile, inclusiv în cel religios, și opțiunile care te pot defini ca persoană, atunci creștinii vor fi în mare pericol. 🔥 🔥 🔥

  2. Deva, 29 aprilie 3023. La poarta morii Boromir doar camioane cu număr de Ucraina, vreo 7 la numar. Nu mai zic nimic fiecare face ce vrea. Eu nu mai cumpăr de la ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button