X

România, singurul stat european vecin cu Ucraina care nu a interzis importurile de cereale

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-a făcut preș în fața intereselor Kievului în detrimentul fermierilor români pe care îi duce spre faliment. România a rămas singurul stat vecin cu Ucraina care mai permite importul de cereale din țara invadată de Rusia.

Polonia, Ungaria și Slovacia au anunțat deja că nu vor mai permite intrarea de grâne din Ucraina, pentru a-i proteja astfel pe producătorii locali.

Bulgaria intenționează, și ea, să procedeze la fel în scurt timp.

La București, autoritățile încă tac mâlc.

Ministrul Petre Daea spune că vrea să găsească o soluție pentru a nu supăra Bruxelles-ul

Marți, ministrul român al Agriculturii va avea o discuție cu omologul său din Ucraina. Până atunci, Daea este așteptat, marți, să dea explicații în Parlament, după ce opoziția a depus o moțiune simplă la adresa sa.

„Trebuie să mă duc la birou și să calculez bine pașii pe care trebuie sa ii facem din punct de vedere juridic și din punct de vedere organizatoric. În calitate de state membre, avem, și noi, componenta de răspuns pe care am procesat-o. Aș vrea să vă aduc aminte doar de scrisoarea pe care au transmis-o cei patru prim-miniștri și președintele Bulgariei, susținând nevoia de a se interveni la nivelul Comisiei Europene”, a spus Daea.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Singuri care facem metanii la bruxelles, șingurii care mancam c…..t ca asa verea xelu deci chier suntem singuri. Sunt convins ca in cazul unui necaz tot singuri vom fi

  2. Maturarea europei de est de catre rusi va fi o noua *eliberare*….Numai așa scapam de satanistii Verzei și Potomacului ! Aproape !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button