X

În Franța protestele nu contestă doar vârsta de pensionare, ci sunt deja o revoltă națională împotriva dictaturii lui Macron

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Este o criză fără precedent în Franța, în aceste zile și totul se sparge în capul președintelui Emmanuel Macron. Milioane de francezi au ieșit în stradă în Paris, și nu numai, opunându-se noului proiect de lege a pensiilor propus de președintele Franței în Senat. Gazetarul Ion Cristoiu este de părere că această revoltă din Franța arată, de fapt, un haos în toată Europa, scrie capital.ro.

Invitat în emisiunea realizată de Robert Turcescu pe canalul de YouTube „HAI România!” al EVZ Capital, jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu a analizat dacă protestele fără precedent din Franța, care durează deja de două săptămâni, sunt emblematice pentru o stare de spirit care a cuprins întreaga Europă.

Reputatul gazetar care a fondat Evenimentul Zilei a observat, plecând de la episodul cu ceasul în valoare de 100.000 de euro pe care l-a afișat șeful de stat francez într-o emisiune, că genul acesta de atitudine îl caracterizează foarte bine pe Emmanuel Macron, un produs al corporațiilor.

„În Franța e în joc voința populară din toată Europa. Dacă în Franța pierde strada, față de care Macron a fost de o aroganță rar întâlnită în istoria omenirii, nici măcar dictatorii nu fac așa…

El a fost reprezentantul companiilor, așa a fost ales președinte, nu l-a pus poporul. În democrație strada, protestul, greva este o formă de presiune care trebuie luată în seamă.

Între alegeri, nu ai altă formă decât demonstrația”, a punctat maestrul Cristoiu.

Invitatul a observat, de asemenea, că președintele francez a recurs la un tertip sub perfectă acoperire democratică: asumarea răspunderii. Însă francezii nu au putut fi duși de nas și continuă să îi ceară demisia.

„El nu a retras proiectul. Îl trece prin Senat și când ajunge la Cameră, pipăind el că nu va avea majoritate, normal era să spună că nu poate da înapoi, că e proiectul lui și crede în el. Nu, el apelează la una dintre cele mai ticăloase șmecherii democratice, asumarea răspunderii.

La ei asumarea răspunderii, care se folosește și la noi, are câteva mari probleme dictatoriale. Asumarea răspunderii înseamnă că legea nu se dezbate. El putea să dizolve Parlamentul (…)

Protestul împotriva pensiilor s-a transformat în protestul împotriva dictaturii. Folosirea democrației o face și Xi, o face și Putin, o face și Lukașenko, o făcea și Ceaușescu. Teoretic erau alegeri libere”, a mai subliniat Ion Cristoiu, în podcastul realizat de Robert Turcescu.

Maestru Ion Cristoriu este de părere că revolta lui Macron se va extinde și în alte țări din Vest, ca gest de revoltă contra atitudinii de sfidare afișată de șeful de stat al Franței, dar și de alți lideri europeni.

„Macron nu se mulțumește cu atât, se duce seara la televizor cu ceas de 100.000 de euro, pe care îl scoate de la mână.

E foarte important, el spune o chestie groaznică: Nu mă interesează mulțimea din stradă, eu țin cont numai de cei aleși. În acel moment, între un cetățean și poporul francez care reprezintă strada s-a ivit un conflict.

Dacă acest conflict e pierdut de stradă, în toată Europa, și în Germania, Spania, Italia or să vină tot felul de Macron, care o să o dea în bot poporului. De asta la ora actuală sunt în stradă elevii, n-are nicio legătură cu pensiile, are legătură cu sfidarea”, a mai afirmat Ion Cristoiu în acest podcast.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. DEmocratia nu se manifesta decat cand “demos” isi foloseste “kratos” sipune mana pe par, ia funia si sapunul… si-i termina pe hoti si pe idiotii scapati “la butoane”.
    Nu a fost nicaieri “democratie” … ci proceduri pretins democratice, adica prin care “demos” isi foloseste “kratos”.
    In realitate, puterea deghizeaza ori binefacer publica in sursa proprie de imbogatire – cati crestini, adica doar ortodocsi (cum se zice – “practicanti”) cunoasteti in Parlament, la Guvern, in functiile publice… sefi si sefuleti (ei si ele)???
    … ca franc-masoni si alogenii sint peste tot, … unde e romanul nostru?
    Nu mergem la vot ca “n-am cu cine!” si astfel ii lasam sa ne incalece cu cateva procente rele transformate in majoritati suficiente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button