X

Casa Albă critică decizia de interzicere a spectacolelor drag queen în Tennessee, afirmând că aceasta este “ridicolă” și “periculoasă”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

„Ridicol” și „periculos”: Casa Albă a criticat vineri, 3 martie, un text de lege tocmai semnat de guvernatorul republican din Tennessee, care va limita în mare măsură spectacolele de drag queen în locurile publice, scrie Le Figaro.

„Acest tip de decizii ridicole nu sunt doar inutile, ci sunt periculoase” , mai ales „într-un moment în care americanii LGBT+ se confruntă cu un risc mai mare de violență, probleme de sănătate mintală” , a denunțat Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al președintelui Joe Biden.

Tennessee este primul stat american care a legiferat împotriva reprezentărilor drag queen-urilor în numele protecției copiilor împotriva emisiunilor considerate prea sexualizate și imorale. I s-ar putea alătura și alții. Texas, Kansas sau chiar Arizona: în peste o duzină de state, aleșii au propus texte similare.

„Războaiele culturale”

Spectacolele de drag queen sunt unul dintre cele mai recente câmpuri de luptă din ceea ce este cunoscut în Statele Unite ca „războaie culturale” . Acestea sunt dezbateri alimentate de aleșii conservatori și de dreapta religioasă, care se învârt în esență în jurul genului, sexualității și identității. În 2022, organizația pentru drepturile LGBT+ GLAAD a înregistrat 141 de proteste împotriva spectacolelor de drag queens.

Citiți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button