X

Elon Musk nu a primit aprobarea FDA pentru a testa cipurile sale pe creierele umane

Care zicea că Musk e băiatul cel bun?

 • Declarațiile lui Elon Musk cu privire la perspectivele de a crea un produs gata făcut bazat pe interfața creier-computer (BCI) a startup-ului Neuralink, se pare că rămân îndepărtate.
 • Preocupările FDA în ceea ce privește sistemul de baterii și noile sale capacități de încărcare transdermică se învârt în jurul șanselor de eșec ale dispozitivului.
 • FDA este, de asemenea, foarte preocupată de potențialele probleme în cazul în care dispozitivul ar trebui să fie îndepărtat în întregime.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Declarațiile îndrăznețe ale lui Elon Musk cu privire la perspectivele de a crea un produs gata făcut bazat pe interfața creier-computer (BCI) a startup-ului Neuralink, se pare că rămân îndepărtate, relatează Engadget, citând Reuters.

Sursele indică faptul că, în 2022, Neuralink a primit o derogare din partea FDA pentru a efectua teste pe oameni folosind aceleași dispozitive care au ucis porci.

„Principalele preocupări ale agenției în materie de siguranță au implicat bateria cu litiu a dispozitivului; potențialul ca firele minuscule ale implantului să migreze în alte zone ale creierului; și întrebări cu privire la posibilitatea și modul în care dispozitivul poate fi îndepărtat fără a deteriora țesutul cerebral”, au declarat pentru Reuters foști și actuali angajați ai Neuralink.

Preocupările FDA în ceea ce privește sistemul de baterii și noile sale capacități de încărcare transdermică se învârt în jurul șanselor de eșec ale dispozitivului. Potrivit Reuters, agenția dorește să obțină asigurări că este „foarte puțin probabil ca bateria să cedeze”, deoarece, în cazul în care acest lucru s-ar întâmpla, descărcarea de curent electric sau energia termică produsă de un dispozitiv rupt ar putea distruge țesuturile din jur.

FDA este, de asemenea, foarte preocupată de potențialele probleme în cazul în care dispozitivul ar trebui să fie îndepărtat în întregime, fie pentru înlocuire, fie pentru modernizare, din cauza dimensiunii minuscule a firelor electrice care se extind în materia cenușie a pacientului. Aceste cabluri sunt atât de mici și delicate încât riscă să se rupă în timpul îndepărtării (sau chiar în timpul utilizării obișnuite) și apoi să migreze în alte părți ale creierului, unde ar putea rămâne blocate în ceva important.

În timpul zilei porților deschise a Neuralink din noiembrie anul trecut, Musk a declarat cu încredere că firma va primi aprobarea FDA „în termen de șase luni”, adică până în primăvara acestui an. Această estimare s-a dovedit a fi la fel de exactă ca și presupunerile sale cu privire la momentul în care Cybertruck ar putea intra în sfârșit în producție.

„Nu poate aprecia faptul că nu este vorba de o mașină”, a declarat un angajat pentru Reuters. „Acesta este creierul unei persoane. Nu este o jucărie”.

Citiți și: Fentele anti-globaliste ale lui Elon Musk

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

 1. Felicitari, aveti un site si un articol foarte interesant si bine documentat.
  In alte circumstante v-as da dreptate intru totul.
  Aceasta tehnologie chiar a evoluat in timp si dupa ce a fost scris articolul. Cand esti stapan pe propriul creier nu pare deloc ok ceea ce se intampla.
  Insa ce fac acei oameni care sunt etichetati ca si bolnavi psihic, care chiar nu au nimic, iar simptomele observate de medici sunt rezultatele discriminarilor pe care sunt obligati sa le “incaseze”. Si eventual droguri ca sa “iasa dovezi”. Nici Dumnezeu nu ii poate vindeca prin nici o minune fiindca sunt sanatosi, e de vina cine nu vrea ca ei sa figureze ca fiind sanatosi (aici e vorba de unele cazuri cand se apeleaza la mafia doctorilor: pentru banii oamenilor, pentru chestiuni politice etc). Poate ca ar pleca intr-o manastire dar nu au voie sa “dispara” sau nu ar fi acceptati fiindca Politia s-ar opune.
  Un astfel de om care stie ca e deja “mancat” din cauza diagnosticului ar prefera sa isi implanteze asa ceva si poate ar avea sansa sa i se stearga toate “intinaciunile” medicale din dosar si ar fie lasat sa duca o viata ok.
  S-a facut deja mult rau pe lume in acest sens, ceea ce a aparut acum, prin comparatie, e ceva mult mai corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button