X

ALERTĂ! Brațul Chilia, predat Marinei americane – U.S. Navy

Ucraina draghează Canalul Bâstroe, US Navy își face bază pe Brațul Chilia

Documentul de care Iohannis, Ciucă și întreg CSAT-ul se feresc ca de tămâie

Uite că, deși Klaus Iohannis s-a supărat ca președintele pe ”românii mei” pentru că s-au ”inflamat” din cauza unei ”bagatele” ca Delta Dunării,  ”gunoiul” scandalului Bâstroe încă nu poate fi ascuns sub preșul propagandei operative.  Mai mult decât atât, ghinion, dezvăluim astăzi că dragarea abuzivă, cel puțin după prevederile exprese ale Convenției de la Belgrad, a Canalului Bîstroe de către navele ucrainene sub pavilion tanzanian nu este, din păcate, decât ”răul cel mic”…

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentru că opinia publică românească – Europa fiind preocupată exclusiv de colectarea taxelor pentru ajutorarea ”cu orice preț” a Ucrainei lui Zelenski – s-a pierdut deja în ”perdeaua de fum” aruncată geo – strategic asupra transformării Canalului Bâstroe într-o cale de acces maritimă pentru vasele de mare tonaj. Iar în tot acest timp, adevăratul punct fierbinte de pe harta operativă a Deltei Dunării se află pe Brațul Chilia! Cel care, în timp ce ”frații” ucraineni vor transforma Bâstroe în propria lor Dunăre, va deveni locația amplasării celei ”de-a patra baze americane” în România! Marina Militară americană – U.S. Navy declanșând deja procedurile pentru alocarea fondurilor necesare unei baze navale proprii. Bineînțeles, doar o mică parte din fonduri. Pentru că – ăsta Parteneriat strategic! – cea mai mare parte a halucinantei facturi de plată totale va fi suportată tot din impozitele românilor de rând. Da, da, aceiași români aliați ”de mâna a doua” care oricum nu au voie să intre în Statele Unite ale Americii fără vize…

Există documentul!

Ce este drept, cu deja tradiționalul exces de slugărnicie afișat în ”legăturile bilaterale” cu marile Cancelarii occidentale, ”bărbații de stat” de la București nu vor îndrăzni să scoată nici măcar o vorbă despre acest subiect.

Obediența ajungând la cote atât de slugarnice, încât autoritățile de la București ar fi în stare să își ia ele ”fapta”, doar pentru a nu fi nevoite să deranjeze barem cu o banală întrebare… Cea dacă nu cumva era nevoie să ni se ceară și nouă părerea dacă mai suntem sau nu dispuși să găzduim și să finanțăm construcția și costurile aferente unei noi baze militare în România. O bază strict americană, ci nu una NATO! Ca și în cazul celei de la Mihail Kogălniceanu de altfel… Ca să nu mai vorbim că amplasarea acesteia într-un ecosistem natural nu doar unic în Europa, dar și atât de sensibil, ar fi trebuit să facă obiectul și unei obligatorii cercetări a specialiștilor de mediu. Dar nu… Dacă de Bâstroe se mai permite uneori ”răsuflarea” câte unei ”supape” care să mai elimine din crescânda nemulțumire populară, iată că de baza militară navală de pe Brațul Chilia nu se va face referire nici măcar cu o dezmințire oficială. Mai ales că ”beneficiarii legali” ai unui raport contra-informativ care le-a parvenit încă de la sfârșitul anului trecut iar au ”înghițit” asigurările date de sistem cu privire la documentarea acestui plan. Numai că, ghinion, uite că raportul nu a dispărut!

Ecosistemul Deltei Dunării, lovit din toate părțile

Iar astăzi publicăm doar unul dintre documentele incendiare care ar fi trebuit să ducă la convocarea de îndată a Consiliului Suprem de Apărare a Țării! Numai că, pentru cunoscătorii sistemului cel puțin, intrarea în posesia noastră a acestui document guvernamental ucrainean arată nu doar că mai avem încă, din fericire, o structură contrainformativă în România zilelor noastre, dar și că se mai poate face ceva… Pentru că partea română a fost cu adevărat informată de către ucraineni, încă din luna iulie a anului trecut. Mai mult chiar, după cum susțin sursele noastre, Kievul s-a mulțumit să ne transmită sec că au primit OK-ul americanilor de a face ce vor la Bâstroe! Ceea ce și fac… Mai ales că ”internaționalizarea” părții de nord a Deltei Dunării va continua cu ”inevitabila” amplasare a unei baze navale militare a U.S. Army pe Brațul Chilia. În timp ce partea română va trebui să se mulțumească doar cu gestionarea sudului turistic al Deltei Dunării. Cel puțin până ce nu va fi secat și acesta cu totul de lucrările faraonice de dragare de pe canalul Bâstroe…

A patra bază…

Iar dacă despre documentul publicat astăzi puțini, foarte puțini lideri politici și chiar șefi de servicii secrete de la București aveau știință, cu totul altfel stau lucrurile cu intenția americană de a mai ”reloca” o bază militară în România. Mai ales că deja ”bubuise” public, în Occident, printr-un post de radio finanțat chiar de către Congresul Statelor Unite ale Americii, știrea despre un proiect de lege aflat pe masa de lucru a… Congresului Statelor Unite ale Americii! Astfel fiind ”diseminată în fluxul informativ” știrea despre o prevedere a noii Strategii de Dezvoltare și Securitate a regiunii Mării Negre care urmează să fie adoptată de către Senatul SUA.

În proiectul noii Strategii deja prezentat de ”portavocea” Congresului SUA scriind negru pe alb despre ”necesitatea unei investiții într-o flotă militară flexibilă a Mării Negre, cu componente de apărare și supraveghere navală și aeriană”.

După supravegherea aeriană asigurată de la Baza Kogălniceanu, urmează și cea navală…

Iar dacă ”supravegherea aeriană” ar putea fi eventual asigurată și de către avioanele bazei americane de la Mihail Kogălniceanu, în ceea ce privește componenta navală este clar că noua bază trebuie construită de la zero. Prea multe dintre serviciile secrete românești tăcând – deși au fost informate din timp! – că US NAVY, ”arma” aleasă să gestioneze noua bază americană din România s-ar fi decis pentru un amplasament strategic pe Brațul Chilia, cu ieșire la Marea Neagră. Ceea ce înseamnă implicit faptul că, deși nu își va pierde suveranitatea asupra acestui ”braț” al Deltei Dunării, statul român va ceda totuși o parte a teritoriului național în vederea exploatării strict militare a acesteia de către un alt stat! Fie el și partener strategic…

Turcia nu a vrut… Nici Bulgaria…

Desigur, dacă România se ”va trezi” cumva și debila clasă politică de la noi – că de la soroșizata societate civilă oricum nu mai avem nicio așteptare în acest sens! – va cere lămuriri cu privire la acest proiect militar secret, autoritățile americane ar putea simți barem o oarecare presiune publică… Mai ales că noua Strategie aflată în discuțiile Senatului SUA a fost pusă în discuție în urma refuzului Turciei de a permite orice formă de acces pentru U.S.Navy în Marea Neagră, de pe teritoriul turcesc! Realitate menționată expres în strategia navală pe care U.S.Army urmează să o promoveze în ”Regiunea Mării Negre”.

De asemenea, nici Bulgaria nu a fost de acord ca măcar să deschidă vreun subiect de discuție pe această temă…

Astfel că, pe repede înainte, americanii au decis ca noua baza militară navală cu ieșire la Marea Neagră și menită a supraveghea flota rusă să fie instalată în România! În Delta Dunării! Pe Brațul Chilia! Că doar aici nu are cine să se opună… Chiar și dacă în documentul deja trimis în Senatul SUA este prevăzut ca investiția să beneficieze de ”cotizațiile benevole ale aliaților”…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Fiecare clipa in plus petrecuta cu bestiile, slugoii, alogenii si antiromanii din fruntea tarii, in loc sa le dam stingerea definitiva, ne apropie tot mai mult de extinctia noastra ca neam! Dupa cum am mai spus, o dilema esentiala a vremurilor in care traim este urmatoarea:”ori ei, ori noi”! Daca romanii vor intelege acest lucru, atunci vor intelege si ce au de facut! Doar sa nu se trezeasca prea tarziu si isi dea seama ca au devenit sclavi in lanturi!
    Insa, cum societatea romaneasca de astazi, ori e soroșizata, ori este intr-un somn profund, sansa noastra de eliberare de sub aceste satane si Iude autohtone, poate sta, paradoxal, tocmai in loviturile rusilor! In sensul ca, pregatindu-se de rafuiala cu satelitii americani, printre care si Romania, atunci cand rusii vor da niste rachete pe-aici, iar slugoii vor pierde controlul situatiei in Colonie si vor fugi ca iepurii, ceea ce va urma pt ei poate fi “noaptea cutitelor lungi” din partea populatiei tradata si deposedata de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button