X

Sute de milioane de euro, prejudiciul total al dosarelor de la DNA legate de pandemia de C0VID

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a declarat joi, 2 februarie, că au fost trimise în judecată 72 de dosare penale în care sunt implicați „zeci de inculpaţi” și care au legătură cu pandemia de COVID, potrivit Agerpres.

„Avem o situaţie mai aparte, pentru că am început să evidenţiem aceste cauze începând cu anul 2020 – cauze în legătură cu pandemia de COVID-19. S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpaţi. Şi acum sunt pe rol încă în lucru 90 de dosare cu infracţiuni în legătură cu situaţia pandemică, în care sunt deja suspecte sau inculpate peste 122 de persoane”, a declarat Crin Bologa cu ocazia prezentării bilanţului DNA pe anul 2022. Potrivit procurorului-șef al DNA, dosarele aflate în lucru „vizează şi demnitari”, iar prejudiciile se ridică la „sute de milioane de euro”.

Mai exact, la finalul anului 2022, prejudiciul estimat în toate dosarele în lucru era de peste 4,2 miliarde de euro, față de 1,6 miliarde în 2021, potrivit raportului de activitate al instituției. În cursul urmăririi penale, procurorii au dispus în anul 2022 măsuri asigurătorii în sumă de peste 461 milioane de euro, comparativ cu circa 131 milioane de euro în anul 2021. 11 demnitari, trimiși în judecată în 2022 Anul trecut au fost cele mai multe dosare trimise în judecată, 404 la număr, de la înființarea Direcției Naționale Anticorupție. 779 de inculpați au fost trimiși în judecată, iar dintre aceștia, 252 au ocupat funcții de conducere, control, demnități publice ori alte funcții importante.

Au fost trimiși în judecată 11 demnitari, dintre care doi miniștri, patru parlamentari, un prefect și un subsecretar de stat. Totodată, pentru anul 2022 s-a observat o scădere a procentului de achitări în dosare, la 11%.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Bine, bine, asta în cazul banilor, dar cum rămâne cu atâtea vieți “ajutate” să dispară dintre noi? Cei de la vârful ierarhiei nu sunt străini de acest genocid; ne referim la aceia care susțineau sus și tare vaccinarea tuturor persoanelor și care acum stau (încă) bine-mersi pe aceleași scaune gândind că făcându-și treaba în mod exemplar își vor păstra scaunele atât cât le va fi necesar. Cine va îndrăzni să le miște praful de pe ghetuțe?

    1. @Baltag Lica,nimeni nu va sterge niciun praf…suntem prea lasi.Eventual,rugaciunea noastra,a tuturor altfel,suntem un neam de lasi. Bunul Dumnezeu si stramosii neamului nostru sa ne ierte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button