X

Lista cu viețuitorii de la măn. Frăsinei care au fost dați afară de mitropolit, pentru că nu au semnat documentul-blestem

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cinci părinți duhovnici de la Frăsinei care n-au semnat documentul de blestem au fost izgoniți de mitr. Irineu, după ce, inițial, erau trimiși să slujească o dată pe lună la Sfânta Mănăstire Bistriţa Vâlceană, pentru a săvârşi acolo Tainele Sfintei Spovedanii şi Sfântului Maslu, precum şi rugăciuni de dezlegare pentru femeile care veneau la mănăstirea din vale, închisă acum.

Scandalul de la Frăsinei nu a luat sfârșit. Pe rețelele de socializare, a apărut lista cu Ieromonahii si monahii de la Frăsinei, care au fost canonisiți si Mănăstirile unde au fost mutați, în urma deciziei luate în cadrul ședinței de lucru în care s-au întrunit membri Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, care a avut loc la Facultatea de Teologie din Craiova.

Astfel, ieromonahii Ilarion Dulca Ion, Victorin Șerban, Damian Răvoiu Nicolae Daniel, precum și monahii Damaschin Dragomir Dumitru și Ieronim Pascal Iulian, care au încălcat rânduiala călugărească și au produs sminteală prin neascultare și sperjur, vor fi excluși din obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei. Aceștia vor fi canonisiţi la alte mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului, astfel:

 • Ilarion Dulca Ion la Mănăstirea dintr-un lemn
 • Victorin Șerban – Mănăstirea Blănoiu
 • Damian Răvoiu Nicolae Daniel la Mănăstirea Surpatele
 • Damaschin Dragomir Dumitru la Mănăstirea Obârșia Lotrului și
 • Ieronim Pascal Iulian, la Mănăstirea Gruiul Lupului.

În ciuda faptului că, la începutul scandalului, Mitropolitul Irineu a precizat într-un comunicat de presă faptul că părinţii duhovnici ai obştii, printre care și ierom Ilarion Dulca şi ierom Victorin Şerban vor fi prezenţi la Mănăstirea Bistriţa Vâlceană, o dată pe lună, acest lucru se pare ca nu va întâmpla, întrucât domnia sa s-a sucit și i-a izgonit pe cei doi părinți.

„Pentru mângâierea duhovnicească a femeilor binecredincioase, legate sufleteşte de părinţii duhovnici ai Sfintei Mănăstiri, Consiliul Duhovnicesc a hotărât ca duhovnicii obştii monahale din Frăsinei (arhim Ioanichie Popescu, arhim Ioachim Popa, ierom Ilarion Dulca şi ierom Victorin Şerban) să meargă o dată pe lună la Sfânta Mănăstire Bistriţa Vâlceană, pentru a săvârşi acolo Tainele Sfintei Spovedanii şi Sfântului Maslu, precum şi rugăciuni de dezlegare”, a spus mitropolitul Olteniei.

D. Constantin

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

13 comentarii

  1. Voi sunteți bolnavi cu întreruperea pomenirii. Dacă voi ați întrerupt, e fix problema voastră. Acum nu e caz de întrerupere, asta a fost legat de Creta, acum e altceva. Pentru prigoană nu e valabil, și nici pentru erezie nu e obligatoriu dacă nu există condamnare sinodală.

 1. Intrebare…ptr care eu nu am un raspuns : pe tot intinsul teritoriu al Man Frasinei a existat canonul dat de Sf Calinic de la Cernica ?

  1. Normal. Pe o raza de circa 2km. Piatra cu blestemul a fost pusa cu vreo 200m mai jos de biserica femeilor. Deci acolo se intra sub blestem.

 2. S.O.S. Mănăstirea Frăsinei!
  Mitropolitul face ravagii în Mănăstirea Frăsinei! Având în plan să o pustiască!
  Dupa îndepărtarea din obște a 5 viețuitori, vor mai urma și alte epurări.
  În două etape (a câte 5 viețuitori/etapă): până la începerea Postului Mare urmând să excludă și pe alții!
  Se dorește că la final să rămână o obște formata din 15 viețuitori.
  Deasemenea se zvonește ca la Mănăstirea Frăsinei – pentru următorii 10 ani, să fie interzis în a mai hirotoni ieromonah (pe careva din obște), în a mai tunde pe careva în monahism, sau în a mai primi frați începători în obște!!!

 3. cred ca dca nu intervin credinciosii cu rugaciune de blestem nu se opreste distrugerea manastirilor.
  numai de frica credinciosilor se opresc ierahii din mizerii comandate de la satana, asa a fost in toata istoria.
  e pe viata si pe moarte, credinta nu e pt milogi, jertfa e o lupta nu doar in interior ci si cu dusmanii Bisericii si ai semnilor.

 4. “Întru Mărirea Sfintei Treimi Unuia Dumnezeuzeu şi întru Cinstea Adormirii Maicii Domnului s-a zidit din Temelie Aceastâ Sfântă Biserică cu clopotniţă şi chilii împrejur de smeritul Episcop al Rîmnicului noului Severin D. D. Calinic Cernicanu spre a fi locuinţă de Părinţi Monahi cu viaţă de obşte; alăturîndu-se de Dînsul şi Schitul Slătioarele, tot din acest district, prin Actul Preasfinţiei Sale din anul 1860. Legalizat de Preasfinţia Sa Părintele D. D. Nifon Cernicanu, sub numărul 2 acelaşi an, Martie 9; spre a se îngriji amândouă de singur stareţul Frăsineiului, pentru o mai bună susţinere a lor din venitul proprietăţilor ce au, nesupuse la vreun alt Stabiliment. Public, s-a Sfinţit la 1863, Mai, 12”

  https://pasteboard.co/PHFmzemzdal0.png

 5. DOAMNE AJUTA

  HAIDE’ȚI FRAȚILOR SA NE UNIM ÎN RUGĂCIUNE CU CANDELA APRINSA , ÎN FIECARE SEARĂ LA 22.00 PENTRU LUMINAREA SAU ÎNDEPĂRTAREA DEFINITIVĂ A DUȘMANILOR ORTODOXIEI ȘI AI NEAMULUI NOSTRU! DAȚI MAI DEPARTE! CĂ – UNDE SE VOR ADUNA DOI SAU TREI …VOI FI ȘI EU CU EI..-
  AMIN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button