X

Schismaticii au pătruns în Sfântul Munte Athos! Bartolomeu de Istanbul le dă o chilie ce aparținea de mănăstirea Pantocrator

Mănăstirea Pantocrator a donat în folosința BOaU o chilie dărăpănată. Imagine: pagina de Facebook a lui V. RudnitskiMănăstirea Pantocrator a donat în folosința BOaU o chilie dărăpănată. Imagine: pagina de Facebook a lui V. Rudnitski

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Susținătorii lui Dumenko promit că vor amenaja pe Sfântul Munte “Casa ucraineană”.

Mănăstirea Pantocrator din muntele Athos, care a recunoscut deja așa numita BOaU, a oferit adepților lui Dumenko vechea chilie a Sfinților Arhangheli, a comunicat pe pagina sa de Facebook Vasyl Rudnițki, secretarul de presă al eparhiei de Rivne fin cadrul BOaU.

“În aceste vremuri atât de grele, Dumnezeu le dă ucrainenilor puterea de a începe o mare faptă bună – să amenajeze Casa ucraineană pe Muntele Athos”, a scris el.

Ieroschimonahul Paisie Kryl a fost numit stareț al acestei chilii.

Rudnițki a spus că acum încăperea se află în etapa de restaurare și după finalizarea lucrărilor de construcție, ei intenționează să primească acolo pelerini “din toată lumea”.

Consulul ucrainean la Salonic Oleksandr Sosoniuk a venit la Athos pentru a sprijini inițiativa BOaU.

BOaU a primit o chilie de la aliații săi de pe Athos фото 1

Călugării din Sfântul Munte Athos au ca patriarh pe ereticul și trădătorul Bartolomeu de la Istanbul, ce a creat schisma din Ucraina, inventând patriarhia autocefală a Ucrainei, ce nu este recunoscută la nivel panortodox.

În ultima perioadă, nevoitorii din mănăstirile athonite care au intrat în comuniune cu BOaU, au primit însărcinarea să scrie lucrări în favoarea lui Dumenko și să le distribuie în lumea ortodoxă.

Select a Donation Option (EUR)

Enter Donation Amount (EUR)

2 comentarii

  1. Din cate stiu, la un momentdat Manastirea Pantocrator (RUSEASCA) a fost pierduta de rusi in favoarea ucrainienilor. TREBUAU LUATE DE MULT MASURI PT REVENIREA LA NORMALITATE !
    Am impresia ca lucrurile stau mai rau: la Pantocrator, par sa dicteze sau au mare influenta, adeptii lui Dumenko. Poate cineva care cunoaste exact siituatia vine cu lamuriri.

  2. Este excepțională această înregistrare. Ar fi minunat ca IPS Onufrie să întrerupă comuniunea cu Patriarhia Moscovei pe motiv de erezie. Ar exista suficiente motive, așa cum demonstrează părintele Matei Vulcănescu:
    https://youtu.be/CmqH_SyJ6MM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button