X

PSD și PNL au crescut vârsta de pensionare în România din luna ianuarie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Din această lună, ianuarie 2023, vârsta de pensionare pentru femei crește la 62 de ani, de la 61 și nouă luni, în concordanță cu Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Până în luna ianuarie a anului 2030, în cazul femeilor, se aplică o creștere treptată a vârstei de pensionare. În anul 2030, vârsta de pensionare va fi de 63 de ani, iar în anul 2035 aceasta va ajunge la 65 de ani.

Totodată, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, iar cel complet de cotizare pentru femei va fi de 32 de ani de la 31 de ani și 11 luni.

Noi suntem acum pe punerea în aplicare a legii care a fost implementată începând cu ianuarie 2011 (…). Vârsta de pensionare creşte până la 63 de ani, conform unui grafic-anexă la lege. 

Am avut o creştere a vârstei de pensionare, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Dacă la bărbaţi au crescut vârstele de pensionare de la 56 de ani la 65 de ani, în cazul femeilor vârstele de pensionare au început să crească de la 55 de ani, ajungând la 63 de ani în anul 2023. 

Apoi, urmează egalizarea vârstelor de pensionare în cazul femeilor cu bărbaţii la 65 de ani, în orizontul de timp 2035. 

Acest lucru se întâmplă peste tot în sistemele de pensii publice în lume, tocmai pentru că speranţele de viaţă ale oamenilor au crescut, dar nu la fel de mult ca în alte ţări„, a declarat de curând Doina Pârcălabu, fost şef la Casei de Pensii.

Declinul sistemului de pensii va începe în anul 2030

Vârsta de pensionare în România este în prezent de 63 de ani pentru femei și de 65 de ani pentru bărbați, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani și stagiul complet este de 35 de ani, atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Pentru a afla data la care vă puteți pensiona puteți accesa site-ul Casei Naționale de Pensii Publice. Completați data nașterii și sexul și veți afla data pensionării.

De asemenea, problemele demografice ale României se vor acutiza în următorii 20-30 de ani, declinul sistemului de pensii urmând să înceapă în anul 2030, când o mare parte din „Decreței” vor ieși la pensie.

În prezent, numărul angajaților cu carte de muncă, adică a celor care cotizează în fiecare lună cu 25% din venitul lor brut la sistemul public de pensii, este puțin mai mare decât cel al pensionarilor, ceea ce conferă o oarecare stabilitate.

Concret, numărul de salariaţi activi este la acest moment de 5,71 milioane persoane, potrivit datelor furnizate de către Inspecţia Muncii. Dintre aceştia, 4,5 milioane de angajaţi sunt din mediul privat, iar 1,2 milioane lucrează la stat.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Mai marii lumii dau porunci iar aleșii noștri le ascultă. Le ascultă nu ca să țină cu poporul care i-a ales și îi suportă, ci pentru a-și păstra scaunele. Iar porunca masonilor este ca să se mărească vârsta de pensionare, că făcând așa mulți vor muri și contribuțiile plătite nu se vor mai întoarce niciodată în buzunarele contibutorilor, ci vor rămâne la șefii din umbră. Asta și copiii de grădiniță o pricep. Dar poate că socoteala de acasă nu se va potrivi cu cea din târg, căci vedem deja mânia lui Dumnezeu(războiul) care bate la ușă. La orice ușă.

 2. Asta nu-i o noutate, anexa la lege prevede demult o crestere graduala a varstei de pensionare. Ma faceati degeaba sa ies in strada – pe model francez :D

 3. Sistemul de pensii, schemă Ponzi.
  Pentru cei cu ținere de minte, Caritas.
  Implementat prima dată de concernul Krupp, care la acea dată era axat pe industrie grea, oțelarii, turnătorii, forjare metal la cald și rece. Muncă grea în mediul toxic care afecta puternic durata de viață a muncitorilor, pensia era considerată de firmă ” premiu”. Dar putini erau cei care reușeau să ajungă la vârsta de pensionare și viața la pensie de obicei era scurtă.
  Dar banii încasați ” în contul pensiei” erau mulți după cotizații de 30-40 ani de muncă.
  Cel mai bun pensionar era cel care ieșea la pensie și în prima lună ” părăsea pe cale naturală sistemul”, înainte să vină poștașul cu primul cupon de pensie.
  Pentru că erau mulți bani de adunat care rămâneau la dispoziția “patronului”, Bismarck a implementat sistemul la nivel de stat. După care a fost adoptat de toate statele.
  Cel mai sănătos este să investești într-o gospodărie la țară și cel puțin 3 sau mai mulți copii. Unul rămâne cu gospodăria și este sprijin la bătrânețe, iar ceilalți copii pot merge în lumea largă să – și caute un rost dacă au înclinații spre învățătură, lucruri practice. Sau pot lucra împreună și să dezvolte o afacere, o fermă și să aibă fiecare casa lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button