X

Afacerea exportului grâului ucrainean falimentează agricultorii români

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România și alte cinci state UE vor compensații pentru daunele suferite din cauza faptului că grâul ieftin din Ucraina, rămas pe teritoriu european,  afectează propriile lor vânzări. Ele cer Comisiei Europene o soluție rapidă și exportarea grâului ucrainean catre destinația sa finală, anume Africa, transmite.

Intr-un document văzut de RFI, șase state UE cer asistență europeană în afacerea grâului și cea a porumbului ieftin din Ucraina care au intrat pe piața europeană fără a respecta normele de calitate și perturbând concurența.

Documentul a fost redactat de diplomați polonezi. El este semnat și de Ungaria, România, Bulgaria, Slovacia și Cehia și este prezentat în cadrul reuniunii miniștrilor UE ai agriculturii la Bruxelles, în 30 ianuarie.

Situația actuală este o consecință a facilitării importurilor din Ucraina în UE, printre care și abolirea taxelor vamale pentru durata unui an, se arată în document.

Cu toate că statele amintite susțin efortul de a ajuta Ucraina în fața agresorului rus, acestea atrag atenția că producătorii europeni de cereale suferă consecințe nedorite.

Se cer măsuri urgente întrucât, se spune în document, agricultura europeană a suferit deja și alte perturbări cauzate de acest război, cum ar fi creșterea prețului la carburant și la fertilizanți. 

Același semnal de alarmă îl trăgea și eurodeputatul român Daniel Buda care interpela Comisia Europeană în 9 ianuarie și se lovea atunci de o atitudine placidă a DG Agricultură.

Intr-adevăr, Comisia nu are răspuns la această problemă acum. E clar că o parte din acțiunile din piața agricolă europeană scapă de sub controlul comunitar și că profitul unor companii a crescut de când procesatorii europeni cumpără grâu mai ieftin – cel din Ucraina. Tot ei se plâng însă de calitatea proastă a grânelor. 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Acesta este și scopul: falimentarea agriculturii ieoropene, introducerea alimentelor transgenice,a cărnii artificiale pe piața ieoropeană și otrăvirea noastră lentă. Ukraina nu mai este a ukrainienilor ci aparține Franklin Templeton Investement ce este o firmă de investiții a familiei roschild care a cumpărat datoria Ukrainei. Așa că nu Ukraina face exporturi ci stăpânii ei sataniști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button