X

IPS Longhin Jar – Patriarhul României. Soluția pentru salvarea ortodocșilor români prigoniți în Ucraina și totodată salvarea Ortodoxiei din România

Patriarhul ecumenist Bartolomeu de Istanbul a rupt cămașa lui Hristos prin crearea entității schismatice ce poartă numele de Biserica autocefală a Ucrainei. Iar, cu ocazia războiului cu Rusia, regimul extremist de la Kiev a început prigoana împotriva celor ce nu recunosc pe schismatici drept Biserică. Recent, ierarhii ce reprezintă Biserica canonică din Ucraina, chiar dacă nu-l mai pomenesc pe patriarhul Kyril al Moscovei, au fost amenințați cu deportarea, după ce deja Zelensky le-a retras cetățenia a 13 dintre ei. Și ierarhul de origine română, IPS Longhin Jar este pe listă, pe motiv că nu slujește în limba ucraineană, fiind amenințat cu deportarea și cu luarea copiilor, 400 la număr, pe care-i îngrijește la așezământul mănăstirii Bănceni.

La noi a apărut o invitație către ierarhii și preoții prigoniți din Ucraina, făcută de câteva ONG-uri ortodoxe, de a trece în jurisdicția Bisericii Ortodoxe Române. Nu detaliăm motivele istorice și canonice ale acestei inițiative cu bune intenții, însă trebuie să ținem cont de realitatea tristă a zilelor noastre: ecumenismul din BOR, la care nu achiesează în niciun fel IPS Longhin, ci dimpotrivă, a fost un aspru critic al ierarhilor români după sinodul tâlhăresc din Creta, din anul 2016.

Dacă tot s-au lansat soluții visătoare întru salvarea ortodocșilor români din Ucraina, propunerea noastră este ca IPS Longhin să fie ales Patriarhul României, și vom salva în același timp și ortodocșii români din Ucraina și Ortodoxia din România. Cu siguranță, IPS Longhin se va bucura de susținerea întregii Românii, fiind cunoscut pentru spiritul de jertfă și milostenie, dar și pentru păstrarea cu sfințenie a Sfintelor Canoane, stabilite de Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți. Am putea spune atunci, că Biserica Ortodoxă Română are cu adevărat patriarh ortodox, care nu ne vinde nici pe vaccinuri, nici pe cipuri, nici pe bule papale! (sau poate credeți că Bănescu vorbește de capul lui).

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

20 comentarii

 1. ideea nu e buna, in Romania avem credinta ortodoxa pe stil nou, iar IPS Longhin e pe stil vechi.
  Ar fi o mare scindare aceasta idee, care ar crea si mai multa confuzie.
  Acest articol nu e bun

  1. Ideia este foarte bună,cu adevarat ar fi salvarea noastră,dupa sinodul talharesc din Creta, unde patriarhul Daniel in frunte cu mai multi episcopi si mitropoliti ne-au vândut.

  2. E asta o problema?Stiind gandirea ortodoxa a parintelui Longhin Jar avem convingerea ca nici pentru IPS Sa nu e o problema ritul vechi sau stilul nou astfel ca s-ar conforma fara probleme stilului nou din Romania stiind ca toata Biserica Ucraineana e pe rit,nu stil vechi impreuna cu Patriarhia Rusa si cand e vorba de trecere in alta dioceza se face acomodarea de la sine in ce priveste calendarul.Tocmai dansul le spunea ucenicilor care se impartasesc conform stilului calendaristic din Romania sa se impartaseasca,deci sa nu cumva sa refuze impartasania de la cei care sunt pe calendarul nou pentru ca diferentele de calendar e o chestiune ce tine de doua mari dioceze diferite,important e ca nu e in asta motiv de diferentiere intre dioceze.

 2. Ecumenismul, CMB-ul, SRI-ul, Calendarul sunt prea multe și prea grele păcatele ierarhiei BOR ca sa poată fi trecute cu vederea de IPS Longhin.
  Ideea in sine este minunata, dar și lupii veghează.

  1. Vad asa lucrurile,dupa cum evolueaza situatia din Biserica:un IPS Longhin Jar ca sa zicem patriarh dar nu in conditii normale ci al viitoarei Biserici Ortodoxe,cea din temnite,crapaturile pamantului,pesteri,catacombe pentru care vor fi ierarhi si clerici slujind Sf.Liturghie si pastrand duhul slujirii si vietii crestine din primele veacuri pentru ca noi avem siguranta ca Biserica Ortodoxa are si va avea mai ales in viitor mereu suflul nou si cel de viata.

 3. Nu s-au dat anateme pentru cei care ar fi ramas pe calendarul de stil vechi sau pentru cei care ar fi ramas pe stil nou, ci s-au dat anateme pentru cei care considera ca schimbarea calendarului este motiv de schisma. Motivul pentru care se pare ca acele anateme se aplica doar acelor stilisti din Romania care considera cum ca ar fi calendarul motiv suficient de intemeiat pentru schisma.
  Pastele insa este la fel in ambele calendare ortodoxe, acela nu s-a schimbat.
  Nici eu nu cred ca IPS Longhin ar trece sub jurisdictia BOR si mi se pare ca majoritatea crestinilor practicanti in Romania nu ar prefera ortodoxia pe stil rusesc ci pe cea mai modernista, cu dezlegari in Post, mai putin strict. La rusi unele lucruri sunt mai stricte, de exemplu post in calendar inseamna si fara ulei. La noi poate doar in manastiri sa se renunte la ulei.

  1. Un punct de vedere pertinent!
   În plus, autorul nu are idee de cum se aleg Patriarhii…ei nu se pun, se aleg de către sf. Sinod, nu e așa simplu.
   Mai bine să ne rugăm și va ajuta Dumnezeu cumva

 4. Lasati calendarul, nu asta e important. Daca i-ati urmarit predicile parintelui Longhin pe Youtube, veti vedea ca este unul dintre foarte putinii duhovnici ortodocsi care are curajul a spune lucrurilor pe nume si tot Adevarul timpurilor pe care le traim, despre antihrist, razboi, oculta. Acesta este motivul care deranjaza pe unii si motivul pentru care este atacat. Prin tot ceea ce a facut si face, ingrijeste o cresa cu peste 400 de copii orfani, si multe altele pe care putini au curajul, poate fi considerat un Sfant in viata. PLECACIUNE PARINTE ! DUHUL SFANT SA VA APERE !

 5. Pai,nu,l-am pune pe Inaltpreasfintitul Longhin patriarh și ne-am întoarce și la calendarul patristic,înainte de 1923.Apoi ,el ar face ordine în bor.Care ar fi problema?!Dar asta să o facă în mod spontan poporul,nu”sfantul sinod”.Ce așteptare să mai avem de la „Sfântul sinod”?!

  1. Daca vrei sa te mantuiesti, se poate si pe calendarul nou. Daca vrei sa te sfintesti, se poate si pe calendarul nou. Avem atatea exemple. Nu despre calendar este vorba.

 6. Cănd a fost scindarea cu calendarul, cei rămași pe vechi au mai rămas cu un singur episcop, iar cănd au hirotonit un alt episcop a fost prezent doar unul, pe când, în mod canonic trebuia să fie minim doi. Lăsați calendarul, că nu e dogmă. Atăția sfinți am dat noi românii și grecii. M-am văzut cu un schismatic pe vechi de la Pucioasa, și îmi zicea că sfinții Cleopa și Iustin Pârvu sunt în iad. Cea mai elocventă dovadă de netăgaduit în privința calendarului, o avem cu vedenia de la Sf. Cuv. Iosif Isihastul cu obștea. Știm că nu a fost bună schimbarea, dar suntem în corabie.

 7. IPS Longhin ,patriarh ori nu, face oricum slujba de patriarh, strigând și rugând cu lacrimi acest popor din întreaga lume sa se trezească.
  Și face aceasta cu tot riscul pt că așa face Pastorul cel bun, își pune viața pentru oi.
  Dumnezeu va arata că tăcerea ierarhiei sub diferite motive de dezbinare,de tulburare in Biserica,sau alte scorneli, împiedicând poporul să cunoască adevărul , e o trădare care se va întoarce împotriva ei.
  Sa l sprijinim cu toată inima,cu rugăciunea și cu prezenta fizica daca se poate – și de care știm ca se bucura atât de mult – pt că dacă nu o vom face acum, mai târziu va fi prea târziu.

 8. Amestecați credința cu calendarul și nu este bine. Stilul vechi și stilul nou este aceeasi credința ortodoxă. Stiliștii din România care se zic ca sunt pe vechi sunt de fapt o secta. În tare noastra nu exista biserica pe stil vechi ci doar în Ucraina, Grecia, Ierusalim etc.

 9. Ar fi FOARTE BINE sā fie IPS LONGHIN JAR – PATRIARHUL României!
  Jos cu sinodul ecumenist de la Bucuresti ! Am scāpa si de Bānescu si de masonul ecumenist Ciobotea.
  Dar, cine sa facā alegerea unui alt sinod pentru a large un alt patriarh cu adevārat ortodox?! Trebuie dat jos si vulpea de Teofan de la Iasi, un alt ecumenist si pus IPS LONGHIN JAR in locul lui, apoi ales Patriarh al BOR, scum cand antihrist s-a aratat deja, cu cele 6 māsti în public.

  Cred cā izolarea manastirii de aprovizionarea cu masina si crāparea soselei cātre manastirea Frasinei e un alt semn.

  Curaj.

  DOAMNE AJUTĀ!

 10. M-ați înțeles greșit. Bineînțeles că problema cu calendarul nu este dogma.Dar dacă am trece cu toții la calendarul vechi care ar mai fi problema?!Împreună, sau, mai bine spus, în frunte cu Longhin JAR.Adica,dacă s-a făcut o concesie papistasilor în 1923,de ce n-am putea-o repara și pe aceasta?!
  .

 11. Foarte bună ideea. Patriarhul Daniel este al cabalei, vrea numai bani și încurajează toate planurile globaliștilor și ale trădătorilor actuali de neam și țară. Nazistul Zelensky cu regimul său face toater astea pentru a desființa minoritatea română din Ucraina și a fura copiii orfani pentru a fabrica Adrenocromul în laboratoarele din Ucraina. S-au descoperit de forțele ruse cca. 46 de laboratoare biologice în Ucraina. Recent a fost distrus unul de producere a Adrenocromul drogul elitelor globaliste satanice occidentale. Iată: https://luminaadevarului.com/2023/01/23/putin-a-distrus-un-laborator-de-fabricare-al-adrenocromului-in-ucraina/ .

  1. De ce vladimir, despre ale cărui trupe se spune ca au descoperit tot felul de locații muredare în teritoriul recuperat de la ucri, nu publica dovezi? Să vadă tot prostovanul din uoccidentul colectiv…De ce ?
   Slab război propagandistic duc rușii și asta îi costă în fiecare zi…Nu se știu vinde, cum zic ăia de peste Baltă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings