X

Neo-marxistul din cadrul Știrilor TVR a scris articole plătite de PNL cu 30 de mii de euro, prezentându-le ca știri obiective

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Publicul nu a știut că articolele au fost cumpărate de PNL.  Laurențiu Ciocăzanu face parte din Comitetul Director al TVR din toamna lui 2022 și are în responsabilitate aproximativ 230 de angajați din televiziunea publică. Directorul Știrilor TVR a recunoscut într-o discuție cu Libertatea că a scris, în 2021, articole care au făcut parte dintr-un contract cu PNL, în valoare totală de peste 30.000 de euro, fără ca materialele să fie marcate ca publicitate politică. 

Ciocăzanu: „Site-ul primea bani pentru că mediatizam activitatea PNL”  Într-o discuție cu Libertatea, Laurențiu Ciocăzanu a admis că, în calitate de acționar minoritar al firmei Macondo Gabo Press SRL, pe care a deținut-o în parteneriat cu Grigore Cartianu, a publicat articole plătite care vizau activitatea PNL pe site-ul ziariștii.com.

În 2021 și 2022, PSD și PNL au plătit din banii alocați de la buget peste 125 de milioane de lei, potrivit datelor centralizate de Libertatea de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Acești bani au mers către site-uri de diverse dimensiuni.  Cei mai mulți bani au ajuns la site-urile afiliate televiziunilor, însă contracte cumulate de zeci de mii de euro au ajuns la site-uri mai mici sau la firmele care aparțin unor jurnaliști, conform unei investigații Europa Liberă.

Potrivit informațiilor oferite de PNL pentru Europa Liberă, contractul cu firma Macondo Gabo a avut o valoare lunară de 16.500 de lei (aproximativ 3.300 de euro), în intervalul ianuarie – octombrie 2021. În total, peste 30.000 de euro.

Întrebat dacă nu consideră că normele profesionale îl obligau să marcheze articolele care au fost plătite de PNL cu un semn distinct (P – de la publicitate sau articol susținut de PNL), actualul director al știrilor TVR a replicat că „nu mă simt vinovat” pentru contractul încheiat cu liberalii. El subliniază că, administrativ, „de aceste operațiuni s-a ocupat Cartianu. Grigore Cartianu”.

Ce i se cere lui Laurențiu Ciocăzanu la TVR

„Imparţialitatea, integritatea şi obiectivitatea” sunt obligatorii, potrivit Codului de conduită căruia i se supune Laurențiu Ciocăzanu la TVR. El „este obligat să păstreze echidistanţa politică în întreaga sa activitate profesională”. Cam greu să se respecte aceste reguli, fiind un scrib al PNL

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button