X

Drepturile românilor pot să mai aștepte. Prioritatea este înarmarea Ucrainei

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Ucrainei nu se grăbește să modifice legea care nedreptățește etnicii români din țara sa, asta deși mulți din refugiații din Ucraina trăiesc în România și au cazare decontată de la stat! Zelenski a publicat un mesaj în care explică ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis. 

Sunt de acord cu Klaus Iohannis în ceea ce privește demersurile pentru dezvoltarea ulterioară a interacțiunii ucraineano-române, însă pun pe  primul loc în industria de apărare. Mulțumesc pentru solidaritatea și sprijinul României în lupta contra agresiunii Rusiei. Am discutat despre formula corectă pentru pace și agenda bilaterală, a scris Zelenski pe Facebook.

Iohannis luat drept maimuțoi de Zelenski

Klaus Iohannis a avut miercuri o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că „noua lege a minorităților naționale a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române” și i-a cerut rezolvarea situației, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

„Președintele Klaus Iohannis a exprimat profunda îngrijorare și preocupare față de continuarea atacurilor armatei ruse asupra obiectivelor civile și a infrastructurii critice ale Ucrainei, care reprezintă crime de război conform dreptului internațional umanitar, și a condamnat ferm atacurile aeriene neîncetate ale Rusiei, care au lăsat Ucraina în întuneric și frig. Președintele României a reamintit sprijinul consistent și multidimensional acordat de țara noastră, atât prin asistență directă, sprijin pentru refugiați, furnizarea de generatoare, respectiv facilitarea tranzitului de cereale, cât și prin susținerea integrării europene a Ucrainei, a adoptării sancțiunilor împotriva Rusiei și, respectiv, a acțiunilor vizând izolarea internațională a Rusiei.

În context, Președintele Klaus Iohannis a reiterat faptul că România va continua să acționeze pentru a ajuta Ucraina și poporul ucrainean, atât timp cât va fi nevoie. Președintele României s-a referit pe larg la recenta lege a minorităților naționale adoptată de Ucraina, care a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române și al reprezentanților comunității române din Ucraina. Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat Președintelui Zelenski identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări. În acest sens, cei doi Președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Ucrainei și a salutat reformele implementate, în conformitate cu angajamentele asumate în relația cu Uniunea Europeană.

La rândul său, Președintele Ucrainei a transmis mulțumiri pentru sprijinul multidimensional și extrem de consistent acordat de România încă de la începutul războiului și a subliniat necesitatea continuării susținerii Ucrainei, mai ales în contextul în care atacurile Rusiei sunt tot mai agresive, cu impact grav asupra populației și a infrastructurii civile. În ceea ce privește aspectele legate de minoritatea românească, Președintele Volodîmîr Zelenski a exprimat întreaga deschidere pentru identificarea de soluții, astfel încât comunitatea românească din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleași drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”, se arată în comunicatul remis de Palatul Cotroceni.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Odată un ucenic i-a spus Părintelui Sofronie Saharov: Cred că nu voi putea rabda daca vine vreo prigoana!
    Bine, a spus Parintele Sofronie, atunci hai să aruncăm Evanghelia!
    Cand citim Evanghelia reactiile lui Hristos la ceea ce se petrece in jurul Lui ne uimesc.
    Tocmai atunci cand Iuda are sa-L tradeze, Mantuitorul zice:
    “Astazi S-a proslavit Fiul Omului”.
    La fiecare Liturghie noi praznuim acea clipa, o repetam in inima noastra.
    Daca vreo forta, vrajmasa, potrivnica, militara, ne-ar lua ca sa ne ucida, oare nu trebuie sa fim si noi pregatiti sa zicem:
    “Astazi sunt proslavit, si Dumnezeu se proslaveste in mine?”
    Cunoastem cu toti aceasta istorisire; este insusi continutul vietii noastre de zi cu zi.
    Biserica in timpul apostolilor a trait fara Noul Testament – nu insa fara Sfanta Liturghie.
    Parintii, in orice tara sau cetate mergeau, inaltau Jertfelnic (Altar).
    Am spus obstii sa pastraze mai presus de toate, Dumnezeiasca Liturghie.

    Dispretuind pe Cel Care a spus: „Eu sunt Adevarul” (Ioan 14, 6), crestinii se alatura (tradeaza) persecutorilor si, asa cum spunea Tertulian, „cel mai bun chip de a castiga favoarea persecutorilor Adevarului e acela de a dilua si a rastalmaci acest Adevar ca justificare sau ca scuza”.

    Nu trebuie sa ne consideram niste fiinte slabe, justificandu-ne astfel feluritele manifestari care incalca voia lui Dumnezeu.
    Cu o astfel de mentalitate, de fapt refuzam sa urmam pe Hristos urcand Golgota…
    Cei mai multi isi inchid inimile in fata puterii invierii!

    👇

    Arhimandritul Zaharia Zaharou declara inainte de pandemie:

    Tot ce trăim, tot ce facem este ca să putem avea Liturghia. Încercăm şi ne străduim în fiecare zi ca să trăim Liturghia mai bine decât o facem acum. Nu e nimic mai presus de Liturghie în viaţa noastră. Cei doi poli ai vieţii noastre în mănăstire sunt Sfânta Liturghie şi Rugăciunea lui Iisus. Fiecare din ei se sprijină şi se completează unul pe altul.
    Liturghia e un eveniment aşa de mare, încât are energia care susţine întregul univers, întreaga lume!

    https://ziarullumina.ro/educatie-si-cultura/interviu/nu-e-nimic-mai-presus-de-liturghie-in-viata-noastra-88247.html

    👇
    Arhimandritul Emilianos:

    În aşa numita Liturghie a Apostolilor ea îndeamnă oamenii să-şi amintească în mod special de Sfinţii Martiri pentru a se învrednicii şi ei de “a participa la luptele lor”. Biserica e încredinţată de faptul că: “Acolo unde este Duhul Sfânt, în mod inevitabil urmează persecuţii şi lupte care apar ca nişte umbre” şi invers: Unde este martiriul acolo este şi Duhul.

    https://manastireasuruceni.md/articole/martiriul-temelia-monahismului-ortodox-monahii-ca-urmasi-ai-martirilor.html

    👇

    Arhimandrit Zaharia Zaharou castiga favoarea persecutorilor Adevarului prin a dilua si a rastalmaci acest Adevar ca justificare sau ca scuza:

    Astfel vom preschimba epidemia aceasta într-o biruință a isihasmului!

    Să facem ce ne spune guvernul, pentru că nu ni se cere să ne lepădăm de credința noastră, ci doar să luăm câteva măsuri pentru binele comun al tuturor, ca să trecem peste încercarea aceasta – și nu sunt deloc nerezonabile. Unii o iau prea mărturisitor, ridică stindardul și fac pe mucenicii și mărturisitorii.

    Pentru aceasta, iubiții mei frați, nu este nevoie să facem mărturisiri eroice împotriva guvernului pentru măsurile profilactice pe care le ia spre binele tuturor oamenilor.

    Noi, să nu ne îndoim: vom arăta doar supunere față de ordinele guvernului. Este nedrept să facem neascultare de guvern de vreme ce, când ne vom îmbolnăvi, la spitalele lor vom alerga și ei vor fi cei care să suporte cheltuielile și să ne îngrijească. De ce să nu-i ascultăm?

    Acesta este cugetul lui Hristos, pe care Dumnezeu l-a arătat în viața Sa pământească, aceasta este porunca apostolească pe care am primit-o: „…să se supună stăpânirilor și dregătorilor, să asculte, să fie gata la orice lucru bun, să nu defaime pe nimeni, să nu fie sfăditori, ci îngăduitori, arătând întreaga blândețe față de toți oamenii”, și: „Supuneți-vă, pentru Domnul, oricărei orânduiri omenești, fie împăratului, ca înalt stăpânitor, fie dregătorilor…”. Dacă nu ne supunem stăpânitorilor noștri, care nu ne cer mult, cum ne vom supune lui Dumnezeu, Care ne dă o lege dumnezeiască, mult mai înaltă decât orice lege omenească?

    Dacă ne vor cere să înceteze slujbele Bisericii, să ne supunem pur și simplu, și să binecuvântăm pronia lui Dumnezeu.

    De nu vom avea Paștile în biserică, să ne aducem aminte că fiecare contact cu Hristos este Paști.

    https://basilica.ro/arhimandrit-zaharia-zaharou-pandemia-ca-iesire-in-pustie-hristos-este-cu-noi-si-acolo-prin-numele-sau/

    Cuvânt de mângâiere la vreme de pandemie al Arhimandritului Zaharia de la Essex | Doxologia
    https://doxologia.ro/cuvant-de-mangaiere-la-vreme-de-pandemie-al-arhimandritului-zaharia-de-la-essex

    1. Foarte bine surprinsă duplicitatea acestor globalişti/ecumenişti din Biserică…
      Aşa cum şerpeşte au îndreptățit ascultarea în pandemie,la fel au făcut-o şi cu ascultarea de autorii /semnaterii documentelor cretane.

    1. Iar muști momeala cu videourile chinezești….așa făceai și când picau ca muștele pe străzile vuianului, acum doi ani?!
      Nu înțelegeți că aplică aceeași dezinformare-manipulare-NPL-prosteală pe față de acum doi ani???!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button