X

Minerii vin la București. ”Virgil Popescu trebuie să plece!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Minerii și angajații grupurilor energetice de la Complexul Energetic Oltenia sunt deciși să vină la București pentru a cere demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu.  Aceștia se tem că vor fi disponibilizați în urma deciziei Guvernului de a scoate definitiv din sistem producția de energie de la Rovinari și Turceni. Sindicaliștii de la Cartel Alfa atrag atenția că pierderea a 660 MW va provoca un dezechilibru major în sistemul energetic.

Supărați pe decizia luată de Guvern, de genul ”noaptea, ca hoții”, de a închide definitiv cele două grupuri energetice din Complexul Oltenia, după ce se stabilise, prin lege, că acestea vor rămâne în rezervă tehnică, sindicaliștii din minerit și de la termocentrale au decis să vină la București, ca să ceară demiterea lui Virgil Popescu.

”Minerii vor trece la proteste masive dacă premierul Nicolae Ciucă nu îl va demite pe groparul energiei, Virgil Popescu, și va închide grupurile de la Rovinari și Turceni. Oamenii sunt îngrijorați ca vor rămâne fără locuri de muncă, după ce Guvernul, prin ministrul Energiei, a dat ordonanță de urgență pentru închiderea grupului 3 de la Rovinari și a grupului 7 de la Turceni, cele două grupuri producând, împreună, 660 de MW. În cazul în care acestea se opresc,  grupurile vor ajunge la fier vechi”, se arată într-un comunicat al Cartel Alfa Gorj. România a ajuns să importe deja, pe anumite intervale orare, și 1.500 MW energie electrică. În present, cărbunele a ajuns să mai producă în țară maximum 1.300 MW, însă scoaterea celor 660 MW de la Complexul Energetic Oltenia va reduce cantitatea la mai puțin de jumătate. Culmea este că, în locul celor două grupuri, nu se va pune nimic în loc, toate proiectele de centrale pe gaze și parcuri fotovoltaice fiind la stadiul de discuții. Chiar dacă, prin absurd, s-ar respecta termenele mult prea scurte de finalizare a acestora, până în 2024 și 2026, centralele vor avea problema aprovizionării cu gaze și a prețurilor acestuia, iar parcurile fotovoltaice vor produce între zero și 20 de MW pe timpul sezonului rece.

”Toți românii ar trebui să fie îngrijorați”

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, ne spune că, dacă pentru mineri și ceilalți angajați problema principală este cea a pierderii locurilor de muncă, pentru restul țării îngrijorătoare ar trebui să fie dispariția din sistem a 660 MW, care înseamnă enorm pentru o țară care deja importă cantități mari de energie.

”În ianuarie, minerii și angajații termocentralelor sunt deciși să vină la București, ca să protesteze în fața Ministerului Energiei față de măsurile de închidere a grupurilor de la Complexul Energetic Oltenia. Închiderea celor două grupuri va afecta toată infrastructura, astfel că și minerii care scot cărbune din carieră vor fi disponibilizați. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nici măcar nu a încercat să ajungă la un consens cu reprezentanții Comisiei Europene pentru a prelungi perioada de funcționare a termocentralelor, cum au făcut toate țările europene. Eu consider că ministrul Energiei, Virgil Popescu, e rău intenționat și vrea ca OMV să ajungă stăpân pe tot patrimoniul Complexului Energetic Oltenia. Mai mult, faptul că dispar 660 MW din sistem ar trebui să îngrijoreze toată România, nu numai pe noi. Pentru că nu se pune nimic în loc”, ne-a declarat Alin Munteanu, președintele Cartel Alfa Gorj.

Cum se mișcă lucrurile?

Ministrul Energiei a anunțat cu mare fast semnarea primului contract de finanțare din PNRR din Componenta C6 Energie. Evident că nu este vorba despre energie pentru echilibrarea sistemului, ci de construcția unei unități de producţie a energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, pe gaze. De obiectiv va beneficia Constanța, al cărei primar este coleg de partid cu Virgil Popescu. Banii din PNRR sunt doar 430 milioane de lei, alte 312 milioane de lei reprezentând finanțarea statului român.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. spurcatii, ani de zile au promovat consumerismul si acum brusc, halt, trebuie sa protejam natura. o protejam, dar nu fara a tine cont de consecintele asupra celor ‘mici’.

  2. Virgil Popescu este doar pionul pus în fața regelui. Nu pionul hotărăște politica închiderii minelor ci el doar o aplică ca venind din propria-i gândire. Adică este păpușa care semnează ceea ce regele hotărăște. Dar nici măcar Iohannis nu hotărăște acestea, ci doar le acceptă tacit, ele venind la pachet cu interesele statelor căpușe din afară. Dar este bine să-l scuture și pe Virgil Popescu ca să știe ce se alege dintr-o poziție de marionetă. Și dacă scuturarea va fi mai puternică poate vor mai cade și alte marionete sau păpuși mai mari. Sunt convins că România are suficienți oameni care să facă treabă bună în locul grupului infracțional multicolor aflat astăzi la guvernare. Așa că:”Scânteie să fie!”

  3. Este al doilea comentariu pe care nu îl publicați… Ortodox info vrea lumea în stradă?! așa tare v a deranjat indemnul la pace?!

    1. doar de lume in strada se mai tem talharii de la conducere, asa ca trebuie promovata o miscare autentica de strada! Totul pasnic, dar sa fim zeci de mii, care sa nu plece acasa pana nu obtinem TOT ce au datoria sa ne dea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button