X

Bogații din UE continuă politica neocolonială – FURĂ de la săraci să dea la bogați

Țările europene dezvoltate sînt țări post-imperialiste care au supt secole la rînd de la toți amărîții pămîntului. Anglia, Franța, Germania, Olanda, Austria, Spania, chiar și Italia, au asuprit cu metodă pe cei care n-aveau tunuri, tancuri, capital. Au luat de la săraci să dea la bogați. Să se îmbuibe ei.

Și, Doamne!, ce s-au mai îmbuibat secole la rînd.

Ori de cîte ori mergi prin capitalele alea mari, celebre, devenite adevărate locuri de pelerinaj turististic, nu poți să nu se strîngă inima în tine. Uite, în Paris palatul ăsta e din banii din colonia aia. Iar statuia asta din Londra e din exploatarea poporului celălalt.

Dacă te plimbi prin Viena sau prin Budapesta (sau, mai la est, prin Istanbul sau prin Moscova), poți chiar să și pui degetul pe rana noastră, proprie și personală. Uite, asta e din aurul din Apuseni. Asta e luată de la gura copiilor români din Sibiu, să mănînce gura nepoților nemți din Berlin. Uite, palatul ăsta e din sarea și petrolul de la Telega, iar stația asta imperială de metrou din grînele din Bărăgan și din pădurile din Carpații noștri.

Ce să-i faci? Asta e. Istoria nu are milă față de cei proști, de cei slabi, de cei care nu știu să-și vază interesul. Se numește colonialism și funcționează din primii zori ai istoriei, de la Sumer încoace. Unii exploatează, alții sînt exploatați.

Iar nouă se pare că ne place jocul ăsta tîmpit, că ne-a intrat în sînge. Aprobăm cu entuziasm necontenita extracție de resurse de aici, din România, De secole acceptăm asta. Să vină alții, să ne ia aurul, sarea, petrolul, copiii, banii.

Să ia tot, să ducă la ei acolo, să facă metropola frumoasă și bogată. Ce să facem noi cu ele? N-avem nevoie de ispita asta. Luați-le, mă, voi pe toate, să vă bucurați voi de ele cu copiii și nepoții voștri turci, habsburgi, ruși.

Mai nou, să vină francezii, să ne ia banii prin bănci, să ne pună primar și să ne taxeze pe apă cît nu face. Să vină austriecii, să ne ia banii prin bănci, Petromul moca și pădurile cu garniturile de tren. Să vină nemții, să ne pună președinte și să instituționalizeze slugărnicia.

De sute de ani, metropola se tot îmbuibă pe spinarea slugilor. Și, ce să vezi? De ceva timp, metropola dezvoltată și imperială a descoperit că îmbuibarea cronică produce obezitate. Că dezvoltarea produce consecințe neplăcute. Buba la mediu. Suferă liliecii, somonii, broscuțele și pîrșii de alun. Suferă aerul, apa, rîul, ramul, mediul înconjurător.

După ce occidentalii secole la rînd au penetrat cu entuziasm tot ce puteau prinde spre penetrare, acuma dintr-o dată a dat grija peste ei. Vai, maică, trebuie să intrăm la dietă. Sîntem obezi. Suferim. Respirăm greu. Avem colesterol social. Vai, ce nasoale sînt autostrăzile: produc poluare. Vai, ce nasol e să te plimbi cu Mercedesul: produce aroganță. Să vină Greta să ne facă clismă, să scoatem toxinele din noi. Să ne învețe să ne ne pocăim și să ne deplasăm doar pe trotinetă.

Dintr-o dată, țările dezvoltate au devenit mai virtuoase decît Papa. La fel cum sînt acele persoane care, după o viață de dezmăț culinar și senzorial, după o anumită vîrstă încep să se simtă rău, să descopere că au diabet, colesterol și alte bube-n cap. Și atunci, dintr-o dată, devin virtuoase.

Nu mai fumează decît țigări de-alea sănătoase, ecologice, la baterie. Nu mai beau decît apă cu lămîie. Nu mai circulă decît cu trotineta, ei care decenii la rînd n-au avut altceva în cap decît autostrăzi și mașini luxoase. Nu mai mănîncă decît carne de struț. Și nu mai fu… nu mai penetrează decît pe alții la cap, că alt fel de penetrare nu mai au cu ce.

Ca babele alea virtuoase, foste actrițe corporal-senzoriale, devenite dintr-o dată cucernice. Ajunse la menopauza dezvoltării post-materialiste, la menopauza poftei de înavuțire, țările occidentale dezvoltate renunță virtuos la toate cele pămîntești și o descoperă pe Sfînta Greta cea Acră și Năpraznică.

Și nu numai că intră la penitență, dar îi obligă și pe ceilalți să facă același lucru, indiferent în ce stadiu al existenței lor ar fi ei. Îi freacă la cap pe ceilalți să nu bea, să nu mănînce, să nu fu…, să nu fornice, să nu mai facă nimic, decît mătănii pentru păcatele încă necomise.

Țările europene dezvoltate reprezintă miezul puterii Uniunii Europene. Avînd puterea în mînă, ele fac ce au făcut dintotdeauna. Îi exploatează pe alții. Continuă politica neocolonială de extragere a resurselor din țările de la periferie. Doar că nu o mai fac cu tunul sau cu tancul. Nuu. Acum avem alte mijloace, mai viclene, mai insidioase.

Din pix. Din hîrtii. Din documentele programatice. Din PNRR. Să dea reziliența în noi. Cuvinte pompoase care ascund de fapt un control ideologic necruțător. Putem păstra decalajul de dezvoltare pur și simplu forțînd băștinașii slugi prin lege, prin propagandă, prin sfîntă indignare de tip Greta Trotineta. Nici nu mai e nevoie să tragi cu tunul. Tragi cu Facebookul și cu fondurile europene.

România e în continuare o țară săracă. Nu atît de săracă precum acum 20 de ani sau acum 10 ani. Dar în continuare săracă. Mai ales în comparație cu restul Uniunii Europene. România are nevoie în continuare să se dezvolte, să dea un pic de cheagul abundenței și al înstăririi. Nu vrem nimic altceva decît ce au și îmbuibații. Ce ne-au promis cînd am acceptat să intrăm în Uniunea Europeană. Dezvoltare. Bunăstare. Să fie bine să nu fie rău.

În limbajul de lemn al parlance-ului administrativ bruxellez, vorbim de convergență. Adică să-i prindem din urmă pe cei bogați și puternici. Și de coeziune. Adică de responsabilitatea celor bogați și puternici care, pentru faptul că ăia mici au renunțat la o parte însemnată de suveranitate statală spre behemotul european, și-au asumat prin tratatele europene să-i ajute pe ăia mici și slabi să crească, să-i prindă din urmă, să realizeze procesul de convergență.

Ete fleoșc. Ce-i prostia asta? Nici o convergență. Nici o coeziune. Post și rugăciune. Acuma noi ăștia dezvoltați sîntem obezi și trebuie să intrăm la dietă, să ascultăm de Sfînta Greta Trotineta. Deci ghinion, sărăntocilor. Renunțați la visele voastre de convergență, de dezvoltare. V-ați așezat la masa îmbuibaților prea tîrziu, cînd deja strîngem tacîmurile și nici firimituri nu mai aveți voie să ciuguliți.

Gata cu prostiile astea de dezvoltare. Acuma trebuie să protejăm pîrșul de alun. Uitați de irigații. Nu contează că noi ăștia, îmbuibații, de fapt așa ne-am dezvoltat, prin irigații. N-aveți nevoie de irigații, că sînt extensive, se evaporă prea multă apă și strică armonia naturii. Lasă, că am stricat-o noi destul. De ce s-o mai stricați și voi? Stați așa acolo, ca în secolul XIX, că așa avem nevoie de voi. Săraci și fără irigații.

Uitați de autostrăzi. Nu contează că noi avem cea mai densă rețea de autostrăzi de pe fața pămîntului, cu care ne mîndrim și din care n-am dărîma nici un centimetru. Ce să faceți voi cu autostrăzile? N-auzi că intrăm la dietă? N-auzi că Sfînta Greta Trotineta ne pune la mătănii și la canoane?

Gata cu îmbuibarea. Produce suferință. Ia uitați-vă la noi ce suferim, după ce ne-am îmbuibat pe spinarea voastră sute de ani. Acuma capu’ la fund, urmează program de reziliență. Adică de austeritate. Toată lumea la dietă. Noi, din bogăția noastră. Voi, din sărăcia voastră.

Adică neocolonialism mascat prin cuvinte frumoase, virtuoase, pline de înțelepciune tristă, post-materialistă, menopauzatică. Sfînta Greta Trotineta și PeNeNeReta.

Vă place ce ieftin continuă procesul de colonialism? Extracție de resurse cu maximă eficiență. Fără tunuri. Fără tancuri. Doar din vorbe. Ăi bogați să rămînă bogați. Iar ăi săraci să rămînă și ei la fel, tot săraci, să nu sufere pîrșul de alun.

Doamne, ce ieftine sînt vorbele. Și ce puternice. Ce ușor controlezi oamenii doar din vorbe.

Vă place cum ne place să fim făcuți din vorbe? Vă place ce ușor punem botul la păcălelile stăpînilor? Vă place cum n-avem nici coloană vertebrală, nici interes național?

Lasă, că n-avem nevoie de coloană vertebrală. Nici de interes național. Ce să facem noi cu ele? E de ajuns că au alții, nu ne mai trebuie și nouă. Noi avem nevoie de trotinetă, mă sărăntocilor mă.

Ghinion.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

2 comentarii

 1. Foarte bun articolul. Românii dispar ca natie si frontiere in ceata deasā….Mam’mare , bunica, spunea ca daca pui prea multa fāina, nu mai explodeazā māmāliga. Focul s-a stins si copiii rāmân flamânzi, de prostia, invidia si lasitatea parintilor lor, cei saraci. Bogatii nu mananca mamaligā de nici un fel. Ei iau spagi grase de la strāini sa vândā tara.
  Personal, am luat hotārâre sa nu mai fac concedii sau plimbāriri in nici o capitala europeana, din cauza cod vaxc QR obligatoriu si las’ ca avem si noi munti si mare si manastiri de pelerinaje. Dar, shock total: m-au dat pe spate de uimire ce preturi pun românii nostri îmbuibati si bogati la hoteluri, pensiuni turistice si restaurante, unde sa iei masa, sa nu te duci cu gratarul si cu sacul de cartofi si carne cu tine im concedii la munte….
  La Vienna aia’ cu bogatii capitalisti, la Paris chiar si la Praga, chiar si in alte capitale europene, preturile sunt mult mai mici la cazare si la mancare , la hoteluri di restaurante, in functie de nr.de stele de calitatea cazarii si mancarii.

  Unde am ajuns?!!!
  Chiar in România, colonia UE si a SUA, presul OMS si a altor khazare organizatii, românii bogati exploateaza oe românii saraci , la care mamaliga a facut implozie (opusul exploziei!) si este copy/ paste ca in Occident exploatarea românului de român (plus alogenii), d.p.d.v. politic, social, militar , medical, religios, etc.

  Romania a murit de mult.

  Oare la români, deja portile iadului, au invins Ortodoxia si nationalismul patriotic?!!! Se pare ca da. Razboiul dintre noi ne-a decimat.

  La cine va invinge Ortodoxia contra globalismului si satanismului?!!! Daca spun mai multe, mā faceti putinist.

  In rest, DUMNEZEU VA JUDECA CURÂND TOATE NEAMURILE, dupa marile dureri . Apocalipsa spune totul. Vremurile se cern acum. Pomul dupa roade se cunoaste.

  Doamne ajutā!

 2. https://www.lifesitenews.com/opinion/privacy-concerns-arise-as-australian-govt-moves-toward-implementing-digital-id/

  „Acum, în mijlocul declansarii unei pene de curent mediatizate (black out), un sistem național de identificare digital propus pentru cetățeni va fi implementat rapid”.

  https://www.brighteon.com/cdcdbd4f-7135-40ed-ac94-36a96e245585

  Guvernul australian introduce tiptil ideea de identificare digitală pentru a obține mai mult control asupra cetățenilor săi.

  https://www.lifesitenews.com/opinion/privacy-concerns-arise-as-australian-govt-moves-toward-implementing-digital-id/

  Un segment de pe 9 News, difuzat în 2021, a declarat că, în viitorul apropiat, posibilitatea de a călători în străinătate sau de a face cumpărături ar putea depinde de faptul dacă omul respectiv a fost injectat cu vaccinul împotriva coronavirusului Wuhan (COVID-19).

  Gazda segmentului a remarcat: „Vaccinarea anti-COVID ar putea deveni biletul nostru pentru călătorii internaționale și, eventual, ar putea determina unde puteți face cumpărături sau ce mânca.
  Deci, cum vei putea demonstra că te-ai vaxinat?”

  Scriind pentru LifeSiteNews, jurnalistul australian David James a spus că in mass-media mainstream nu ar trebui să avem vreodată încredere, deoarece majoritatea dintre ei jurnalistii respectivi au făcut propagandă și au manipulat fapte despre pandemia de COVID-19.

  „Faptul că povestea a fost difuzată arată clar că există un impuls din partea guvernului federal [din Canberra] de a interconecta stadiul vaccinarii unei persoane și caracteristicile ID-ului digital, prin ceea ce se numește sistemul MyGov”, a scris el.
  James a descris MyGov ca fiind o „platformă digitală pe care guvernul federal o folosește pentru a comunica cu cetățenii despre securitatea socială și alte operatiuni”.

  Practic, două milioane de australieni au obtinut deja un ID digital.
  Cu toate acestea, Canberra pare să „intensifice” eforturile de vaccinare pentru a accelera urmărirea cetățenilor.
  ID-ul digital ar fi „cel mai sigur și mai ușor mod de a accesa MyGov”, a declarat ministrul serviciilor guvernamentale australiene Stuart Robert.
  Cu toate acestea, impulsul pentru ID-ul digital a stârnit preocupări legate de confidențialitate, având în vedere că două companii – compania de telecomunicații Optus și furnizorul privat de servicii medicale Medibank – s-au trezit victime ale încălcărilor securității datelor.

  Senatul SUA lansează, de asemenea, ID-ul digital în America

  Comisia pentru securitate internă și afaceri guvernamentale a Senatului (HSGAC) s-a mutat recent pentru a avansa Legea privind îmbunătățirea identității digitale, care ar pune în aplicare sistemul național de identificare digitală propus pentru cetățenii americani.
  Acest lucru a stârnit îngrijorări în rândul analiștilor, care și-au exprimat îngrijorarea că această operatiune de control asupra informațiilor private ar putea fi abuzată.

  https://naturalnews.com/2022-11-01-senate-committee-bill-national-digital-id-system.html

  Cu câteva luni în urmă, HSGAC și senatorii au planificat atașarea proiectului de lege, care are deja un proiect de lege însoțitor în Camera Reprezentanților, pentru a se asigura că legea trece.
  Acest proiect de lege va crea Grupul operativ pentru îmbunătățirea identității digitale, care ar dezvolta metode sigure pentru agențiile guvernamentale de a „proteja confidențialitatea și securitatea” persoanelor și de a sprijini crearea unui sistem fiabil și interoperabil de verificare a identității digitale atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

  Legea menționată ar împuternici, de asemenea, Departamentul de Securitate Internă să acorde granturi guvernelor de stat, locale, a comunitatilor pentru a-și actualiza sistemele de identificare digitală care oferă rezidenților permise de conducere sau alte tipuri de acreditări de identitate.
  Mulți oameni nu își dau seama că Forumul Economic Mondial (WEF) și Bill Gates sunt forțele motrice din spatele acestora.

  Baxter Dmitri de la NewsPunch a subliniat că acest lucru îndeplinește atât dorințele lui Gates, cât și ale WEF, avertizând cititorii că această evoluție majoră este intenționată și arată colaborarea globaliștilor cu mass-media mainstream.

  https://newspunch.com/global-digital-ids-are-coming-to-america-and-nobody-is-allowed-to-talk-about-it/

  „Este evident ca elitele globaliste
  și-au instruit slujitorii din mass-media mainstream să tacă cu privire la planurile lor de tiranie globală”, a scris Dmitri.
  „Acum, în mijlocul unei pene de curent mediatizate (black out), un sistem național de identificare digital propus pentru cetățenii americani va fi implementat rapid”.

  Aussie gov’t slowly easing in digital ID to gain more control over its citizens – NaturalNews.com
  https://www.naturalnews.com/2022-12-08-aussie-govt-easing-in-digital-id-control.html#

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings