X

Austria se OPUNE intrării României în Schengen

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Austria nu va fi de acord cu o extindere a spațiului Schengen, a declarat, vineri, ministrul de interne Gerhard Karner, anunță publicațiile Kurier și Der Standard. 

„Sistemul este disfuncțional. Situația din Europa arată foarte clar că protecția frontierelor externe a eșuat. Dacă un sistem nu funcționează, el nu poate fi extins. Austria face acest lucru pentru că este în joc și securitatea oamenilor din această țară, a spus oficialul austriac.

Săptămâna aceasta, Comisia Europeană s-a pronunțat în favoarea extinderii spațiului Schengen fără controale pentru a include Bulgaria, Croația și România. Votul decisiv ar trebui să aibă loc la Bruxelles pe 8 decembrie și este necesară unanimitatea.

Până acum, doar guvernul olandez s-a arătat reticent față de primirea României și Bulgariei în Schengen. E pentru prima oară când un oficial guvernamental austriac iese public pentru a anunța opoziția țării sale.

Ministrul de Interne Lucian Bode îi mulțumea în luna ianuarie ministrului austriac Gerhard Karner pentru susținerea în procesul de aderare la Schengen, potrivit unui comunicat oficial.

”Un subiect important al discuțiilor noastre a fost Spațiul Schengen, ocazie cu care am evidențiat faptul că România este un contributor foarte important la arhitectura de securitate a Uniunii Europene. Obiectivul prioritar al României rămâne aderarea la spațiul Schengen, sens în care i-am mulțumit omologului meu pentru susținerea dată în ceea ce privește adoptarea unei decizii de aderare la spațiul Schengen, aceasta fiind reiterată și în cadrul discuțiilor de astăzi. România și-a asumat toate obligațiile care decurg din acquis-ul Schengen, fără însă să beneficieze efectiv de aceste drepturi”, scria Lucian Bode pe blogul său.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. UE are in componenta ei 4 categorii de state si cetateni: smecherii mari, smecherii mici, prostii de rand si “prostii prostilor”! Ghiciti din ce categorie face parte Romania si slugoii din fruntea ei!

  2. Mulțumesc, Austria!!! Sper sa nu vă răzgândiți! N-avem noi nevoie de Babilonia voastră: măcar granițe fizice șă avem daca Stat Suveran nu mai suntem, poate intr-o zi ne vom trezi și vom da de pământ cu (m)UeNato și implicit și cumasoneii ce ne conduc la pieire…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button