X

Părintele Iulian de la Prodromu este viu și bine. Este neadevărat zvonul că ar fi murit!

Am fost induși în eroare de avalanșa de postări de pe Facebook, care anunțau trecerea la Domnul a părintelui Iulian de la Prodromu. Persoane de încredere din Muntele Athos au infirmat acest zvon.

Când situația o va impune, vom reveni cu vești.

Rugați-vă pentru părintele Iulian, unul dintre marii duhovnici ai Muntelui Athos în prezent!

Totuși trebuie să menționăm că a murit o personalitate marcantă, astăzi și acesta este Arhiepiscopul Ciprului, Hrisostom. Fie-i țărâna ușoară!

Unul dintre cei mai probabili candidați la poziția de Arhiepiscop, rămasă vacantă este IPS Athanasie de Limassol.


Ioan Lazar, precum se numea mai inainte de a deveni ieromonahul Iulian, parintele s-a nascut la data de 8 ianuarie 1926, in localitatea Vorona, judetul Botosani. Parintii sai, Ilie si Elisabeta, oameni simpli si credinciosi nu l-au impiedicat pe tanarul Ioan sa imbratiseze viata monahala.

Astfel, in anul 1946, la numai 20 de ani, el va fi inchinoviat la Manastirea Sihastria, judetul Neamt. In anul 1950, el va termina armata, lucru obigatoriu la acea vreme.
Petrecand zece ani, in rugaciune si ascultare, in anul 1956, Domnul l-a invrednicit de a fi hirotonit diacon, iar mai apoi, preot.

In anul 1977, implinind varsta de 50 de ani, parintele Iulian de la Sihastria vine in Sfantul Munte Athos, loc unde va si ramane, pana astazi. Vietuind vreme de patru ani la Schitul Lacu, abia mai apoi, in anul 1981, el ajunga la Schitul Prodromu, unde este pus duhovnic până în ziua de azi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. (..)

  Profețiile Gerontissei Lambrini:
  „Ei vor pune înaintea ta „Crucea” și „Pâinea” și îți vor spune să alegi!”

  (..)

  Γερόντισσας Λαμπρινής a mai spus, în 1990:

  – Va vor obliga să luati o carte de identitate (biometrica; portofelul digital etc)
  Veți face toate tranzacțiile cu acest card de identitate biometric.
  Nu-l luați, este al antihristului.
  Cine il ia imediat va pierde harul de la Botez.
  Maica Lambrini a mai spus că vor obliga oamenii să ia cardul (biometric, portofelul digital etc) în diverse moduri.

  Lucrurile se vor schimba, nu vor fi așa cum sunt acum.
  Va veni o mare sărăcie!

  Veti manca paine uscata in casa voastra si vecinul va fi gelos pe voi pentru ca nu va avea !!
  Ei vor oferi pentru că sunteți șomeri de lungă durată, un ajutor financiar, dar pentru a-l obține ajutorul financiar trebuie să aveți un card de identitate (biometric, portofel digital etc).
  Mulți vor fi înșelați…
  Gândiți-vă la un tată cu trei copii care nu va avea de mâncare.
  Va alerga imediat să ia cardul (biometric), să cumpere niște spaghete, fasole… (Nu se refera la un simplu card bancar, ci „cardul cetateanului” care va incluse toate cardurile in el).

  La acea vreme, problema carti de identitate biometrica mă preocupa intens.
  Primul cuvânt pe care mi l-a spus, fără să menționez nimic despre acest subiect, a fost:
  „Nu trebuie să luăm „cardul cetateanului” caci după acceptarea lui urmeaza sa ne impuna pecetea (το χάραγμα) ”

  Sectorul privat va falimenta și locurile de muncă vor fi pierdute, doar funcționarii publici vor rezista, nu că vor primi mulți bani.
  Imaginați-vă un copil care s-a născut și a crescut în Atena cu micul dejun, prânzul, cina și va veni în mod necesar în satul său, mâncând o bucată de pâine de porumb și un ou prăjit și aceasta poate ca va fi mâncarea lui pentru întreaga zi!…

  Cine îți va vedea grădina, va fi ispitit, va sari gardul și nu vei putea să-l oprești!
  El va spune: „prietene, mi-e foame, copiii mei sunt flămânzi!”…
  Scăderea nașterilor în patrie

  Extras din cartea „Asceții în lume”, a 19-a narațiune.

  Προφητείες Γερόντισσας Λαμπρινής: «Θα βάλουν μπροστά σας τον “Σταυρό” και το “Ψωμί” και θα σας πουν διαλέξτε!»
  https://www.true.gr/profities-gerontissas-labrinis-tha-valoun-brosta-sas-ton-stavro-ke-psomi-ke-tha-sas-poun-dialexte/

  1. Așadar, urmărind să reducă cu 55% emisiile, iată ce declară: “prin utilizarea sporită a stabilirii de tarife pentru emisiile de carbon și cuplată cu redistribuirea veniturilor către gospodăriile cu venituri scăzute” – adică vor taxa carbonul așa mult încât gospodarii nu-si vor mai permite încălzirea, scenariu în care vin cu “redistribuirea veniturilor” și ajutoare sociale care îi fac pe oameni dependenti de guvern.
   Nu te vaccinezi?
   Nu primești ajutor la factura de căldură, pe care nu-ți mai permiți să o plătești după ecologizare.
   Dictatura Verde – Planurile Comisiei Europene pentru taxarea emisiilor de carbon și dubla tranziție verde și digitală – Incorect Politic
   https://www.incorectpolitic.com/dictatura-verde-planurile-comisiei-europene-pentru-taxarea-emisiilor-de-carbon-si-dubla-tranzitie-verde-si-digitala/

   👇

   Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că toate ţările trebuie să aleagă: ori colaborează pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ori condamnă generaţiile viitoare la o catastrofă climatică…

   „Emisiile de gaze cu efect de seră continuă să crească. Temperaturile globale continuă să crească. Iar planeta noastră se apropie rapid de puncte de inflexiune care vor face ireversibil haosul climatic. Suntem pe o autostradă către iadul climatic, cu piciorul pe accelerator”, a insistat secretarul general.

   „Omenirea are de ales: cooperează sau piere”, a spus secretarul general.

   Ori un Pact pentru Solidaritate Climatică, ori un Pact pentru Sinucidere Colectivă”, a fost concluzia celui mai înalt reprezentant al ONU.

   https://twitter.com/BBCWorld/status/1589574732726341634?s=20&t=A7kM_QUjdJhwBX-ES5swiw

   1. @ Nu te vaccinezi?Nu mai primești subvrnție!
    Minciuni, minciuni pe bandă rulantă iar Johannis al nostru este în prima linie la promovarea acestei gogonate minciuni. De fapt el nu se dezminte, căci și cu plandemia Covid a procedat întocmai ca acum. Astfel de oameni, dacă-i mai putem numi oameni, au mâinile pătate de sânge. Mare năpastă este peste România un astfel de președinte. Dacă nici acum nu înțelege românul cine conduce cu adevărat România și că în fruntea țării are doar o marionetă sau o păpușă cum de fapt este Biden la americani, atunci chiar că-și merită soarta.
    Dar nu desperăm, ci mergem înainte cu Hristos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button