X

Răbdarea, suferința, despătimirea – Sfântul Justin Pârvu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ascultați un scurt cuvânt a părintelui Justin Pârvu în care acesta analizează interdependența dintre răbdarea în suferință și despătimire.

Cenzura sistemului face să ajungem la mai puțini dintre voi! Distribuiți articolele noastre și sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum sprijinul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.
Selectați cât doriți să donați (EUR)

Introduceți cât doriți să donați (EUR)

3 comentarii

 1. Statistica cu cifre șoc din Marea Britanie:
  In 9 din 10 decese, decedatii au fost multiplu vaccinati anticovid

  Βρετανικά στοιχεία-σοκ: 9 στους 10 θανάτους από Covid ήταν πολλαπλά εμβολιασμένοι. | ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ
  https://tasthyras.wordpress.com/2022/10/31/%ce%b2%cf%81%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba-9-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-10-%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%84%ce%bf/#more-59874

  În fața efectelor secundare incontrolabile și a ineficienței totale a „vaccinului”, nenumărate persoane care au fost vaccinate cu naivitate și încredere continuă să se consoleze (sau să se amăgească) cu ultima speranță rămasă că vaccinarea îi va proteja de infectii grave sau chiar fatale.
  În acest fel, îndoielile legitime cu privire la modul în care continuă să se îmbolnăvească de Covid, în ciuda a patru sau chiar cinci doze de vaxin primite, ar trebui sa-i destepte pe oameni.
  Cu toate acestea, această iluzie mai funcționează. Și mulți oameni continuă să se amageasca:

  https://www.youtube.com/watch?v=NZmt_Oln8eg&t=3s

  Aproape ca nu exista niciun nevaccinat printre cei decedati
  „de Covid”

  Încetul cu încetul și pe neobservate de mass-media mainstream, tot mai multe statistici guvernamentale oficiale arată acum consecințele devastatoare ale „vaccinării” împotriva Covid.
  De exemplu, datele biroului național de statistică (ONS) din Marea Britanie, care datează din iulie, arată că, între 1 iunie 2021 și 31 mai 2022, nouă din zece persoane decedate denumite „decese cauzate de Corona” au fost vaccinate de mai multe ori.

  Tendința devine din ce în ce mai clară:
  în ianuarie 2022, de exemplu, numărul deceselor cauzate de Corona în populația vaccinată a fost de 3.914, față de 693 în rândul celor nevaccinați.
  În mai 2022, s-au înregistrat 1282 de decese ale persoanelor vaccinate împotriva Covid, în timp ce doar 82 nevaccinate.
  Asta înseamnă că în acea lună 94% dintre persoanele care au murit de Covid au fost vaccinate.

  Campania „Booster” înrăutățește situația

  Pentru întreaga perioadă cuprinsă între 1 iunie 2021 și 31 mai 2022,
  s-au înregistrat 29.915 decese cauzate de virus, dintre care 25.280 (85%) în rândul populației complet vaccinate, în timp ce 4635 nevaccinate au murit din cauza virusului sau a virusului.
  Datele mai arată că campania de vaccinare de rapel lansată în iarna 2021/2022 nu numai că nu a îmbunătățit cifrele, dar le-a înrăutățit.

  Până la 31 mai 2022, au fost înregistrate 15.113 decese cauzate de Corona, dintre care 13.666 au fost vaccinate, iar dintre acestea 12.442 au fost vaccinate de trei sau patru ori!
  Astfel, din ianuarie până în mai, 91% dintre cei care au murit de Covid au fost vaccinați triplu sau de patru ori. Situația a fost agravată și mai mult de vaccinarea cvadruplă impusă încă din primăvară.
  Între 01 aprilie și 31 mai s-au înregistrat 4935 de decese cauzate de Covid, dintre care 4647 au fost vaccinate, dintre care 4216 triplu vaccinate.

  Mass-media nu a dat niciun răspuns

  Dintre cei nevaccinați, în aceeași perioadă s-au înregistrat doar 288 de decese.
  În lunile aprilie și mai ale acestui an, procentul deceselor covid vaccinate a fost incredibil de 94 la sută, în timp ce cele nevaccinatii au reprezentat doar șase la sută.
  Din nou, 90% dintre ei au fost vaccinați de cel puțin trei ori.

  Aceste cifre au fost publicate de guvernul britanic fără niciun protest din partea mass-media sau chiar o declarație critică din partea guvernului însuși cu privire la aparenta ineficiență a vaccinărilor impuse oamenilor.

  Antecedente catastrofale ale vaccinărilor

  Politica și mass-media sunt atât de strâns legate de această problemă, încât ambele încearcă din toate punctele de vedere să reducă la tăcere rezultatele extrem de dezastruoase ale campaniilor de vaccinare.
  Mai mult, la fel ca în toate țările, nu se știe dacă persoanele care se presupune că au murit de Covid au murit de fapt din cauza virusului sau numai cu acesta.
  Astfel, rămâne de spus aici că într-o campanie isterică de frică, în cel mai bun caz au fost administrate vaccinări ineficiente și în cel mai rău caz periculoase pentru a combate fără succes un virus al cărui grad de periculozitate n-a fost chiar asa de mare.

  UK Gov. confirms 9 in every 10 COVID Deaths over the last year have been among the Fully/Triple Vaccinated – The Expose
  https://expose-news.com/2022/08/27/9-in-10-covid-deaths-past-year-vaccinated/

 2. Rugăciune a Fericitului Filotei Zervakos in vreme de primejdie,
  a navalirii altor neamuri si primejdie a  razboiului:

  “Dumnezeul parintilor nostri, Doamne ai mila, Tu Cel Care ai facut cerul si pamantul si toate cele ce sunt pe el, Tu, Cel Care pentru noi, oamenii, si pen­tru a noastra mantuire Te-ai coborat din ceruri si Te-ai facut Om asemenea noua intru toate in afara de pa­cat, Tu, Cel Care sus pe lemnul crucii Ti-ai intins preacuratele Tale maini si Ti-ai varsat preacinstitul Tau sange, ca sa ne rascumperi din blestemul legii si sa ne daruiesti Imparatia Ta cea vesnica, Tu, Cel Care ne-ai invrednicit sa Te numim Tata si sa cerem Imparatia si dreptatea Ta, sa se faca voia Ta cea sfanta, precum in cer asa si pe pamant, Tu cel Care ne-ai dat sfanta porunca a dragostei zicand: „Aceasta va poruncesc voua: sa va iubiti unii pe altii, si intru aceasta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea iubire unii pentru ceilalti”, Tu, Cel Care ne-ai dat pacea Ta zicand: „Pacea Mea va dau voua“, fii-ne milostiv si miluieste-ne pe noi cu pute­rea Ta cea mare.
  Marturisim inaintea maretiei Tale ca am nesocotit dumnezeiestile Tale porunci. Am pacatuit, suntem pacatosi, suntem calcatori de lege, nimic bun n-am facut si nici nu am facut precum ni s-a poruncit noua, si nimic bun nu avem in noi. Pen­tru aceasta, dupa dreptate suntem pedepsiti si biciuiti si amenintati si nu exista nici o nadejde de mantuire daca nu iti vei intoarce spre noi milostivirile Tale.
  Cunoscand netarmurita Ta mila si milostivirea Ta cea multa catre noi, ne apropiem ingenuncheati si cu inima smerita si infranta Te rugam.
  Doamne, nu cu mania Ta sa ne mustri, nici cu urgia ta sa ne pedepsesti pe noi. Deschide, Doamne, milostivirile iubirii tale de oameni si primeste aceas­ta rugaciune adusa Tie din buzele noastre cele necu­rate si daca rugaciunea noastra, a nevrednicilor si a pacatosilor, nu este auzita, atunci sa fie auzite rugaciunile alesilor si sfintilor Tai, cei care de la o mar­gine la alta a pamantului Te roaga, Iti striga si te roaga, cei care pentru Tine s-au nevoit si si-au varsat sangele lor.
  Pe Tine Te roaga …. [ Sfinti ocrotitori ai României, drept-credinciosii voievozi.]. Cu acestia toti, impreuna cu toti sfintii din vechime si din vremurile noastre si impre­una cu preacurata, preacinstita Ta Maica, Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu, Te rugam fii milostiv fata de poporul Tau.
  Aceste rugaciuni si cereri primindu-le, Doamne, mantuieste si pazeste intregul nostru popor si Biserica […] si toate orasele si satele de amenintarea altor neamuri si din orice alta manie, primejdie, nevoie si necaz. Scoala, Doamne, intr-ajutorul nostru si ne izbaveste pe noi pentru slava numelui Tau.
  Sa invie Dumnezeu si sa se risipeasca vrajmasii Lui si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul, de la fata iubitoarei de Hristos [tarii] noastre toti uratorii dreptatii, iubitorii siluirii si ai nedreptatii. Cum piere fumul, cum se topeste ceara la fata focului asa sa piara si acestia. Intareste, Doamne, iubitoarea de Hristos oas­te, cu dreapta Ta cea puternica, ca avandu-Te pe Tine impreuna-luptator si impreuna-ajutator sa biruiasca pe acesti vicleni si stricati vrajmasi ai nostri, care in zadar au cautat spre turma Ta. Grabeste-Te, Doam­ne, inainte de a cadea noi in robia acestor vrajmasi hulitori. Hristoase, Dumnezeul nostru, arata crucea Ta biruitoare in razboaie si fa cunoscuta puterea cre­dintei noastre ortodoxe.
  Impaca lumea Ta intreaga, imprastie dintre neamuri pe cei ce doresc razboiul, intoarce-i pe toti la dumnezeiasca cunoastere, ca, devenind cu totii o singura turma, sa Te aiba pe Tine Pastor, pe Domnul nostru Iisus Hristos, Mantuitor si Izbavitor al nostru. Amin.”(“Fericitul Filotei Zervakos, Sfaturi, minuni, rugaciuni”, Ed. Sophia si Cartea Ortodoxa, Bucuresti, 2005)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button