X

Site-ul neo-marxist extremist G4Media este finanțat de Guvernul SUA, Comisia Europeană și partidul german CDU

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Publicația online G4media este condusă de Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi. Cum reușește g4media să-și susțină financiar activitatea? Ei spun că din din donații de la cititori, publicitate și din proiecte finanțate de către diverse entități. Cu aceste surse de venituri, Asociația Group4Media Freedom & Democracy are chiar venituri destul de bune: 1.796.909 lei în 2021, 1.110.182 de lei în 2020 sau 872.137 de lei în 2019.

Conform unui disclaimer publicat pe fiecare pagina a site-ului, la finalul oricărui text, publicația online nu acceptă bani de la Guvern și de la partide: „G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale direct sau sub forma unor campanii de informare. Acesta este un ajutor de stat mascat care distorsionează piața de media și este inacceptabil. De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice în afara campaniilor electorale. Publicitatea electorală marcată ca atare este normală în perioada alegerilor“. Superb și, pe alocuri, înălțător.

Dar, căci există și aici un tradițional „dar“, lucrurile nu stau chiar așa cum sunt descrise în disclaimer. Informațiile oferite chiar de către publicație, pe pagina „despre noi“, spun cu totul altceva. În limba română nu, nu spun nimic, dar spun în limba engleză. Iar aici domnii Tăpălagă și Pantazi dau dovadă că-și cunosc foarte bine publicul: dacă au citit (dacă) partea în română, elevații cititori ai G4 nu vor citi și varianta în engleză, că nu e nevoie. S-ar putea să fie aceleași informații. Dar nu sunt. În engleză e ceva mai mult, ceva care contrazice disclaimer-ul.Astfel, aflăm că două proiecte ale g4media, din 2019 și 2020, de monitorizare a campaniilor electorale, au fost finanțate de către Fundația Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung). KAS este, într-adevăr, o fundație, dar este fundația CDU, Uniunea Creștin Democrată, partid politic din Germania. KAS a finanțat mereu mai ales mișcări politice și ONG-uri cu legături politice. Într-o vreme, când acest lucru nu era interzis de lege, CDU finanța PNȚCD prin intermediul KAS.

Un alt proiect din care g4media a reușit să supraviețuiască, la început, este un proiect realizat împreună cu IPP (Institutul de Politici Publice) și finanțat de către Ambasada SUA la București. Așadar avem, o dată, IPP, care este un ONG al PNL, președintele IPP fiind candidatul PNL la Primăria Sectorului 3, în 2020, și consilier general din partea PNL în CGMB. A doua oară, avem o finanțare care vine de la Guvernul SUA. Căci, totuși, Ambasada SUA nu este un ONG.În fine, g4media a mai primit finanțare și de la Reprezentanța Comisiei Europene în România. Comisia Europeană este executivul UE. Guvernul, cum ar veni. Putem spune, deci, că Reprezentanța CE în România nu este, nici ea, un ONG, ci că reprezintă, de fapt, tot un guvern.

Așadar, poate se mai umblă la disclaimer-ul ăla, să fie adus în concordanță cu realitatea: „G4Media nu a cerut și nu a primit niciodată fonduri guvernamentale [DE LA GUVERNUL ROMÂNIEI] direct sau sub forma unor campanii de informare. […] De asemenea, G4Media nu acceptă bani de la partidele politice [DIN ROMÂNIA]…“. Așa ar suna mai corect, mai apropiat de realitate, nu?

Sursa: Cațavencii

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Și cum “Pe cine ne plătește de acela ascultăm”, vedem cui slujește acest G4Media. Sau “Cine (ne) dă mai mult, aceluia slujim”.
    Or mai fi români în România?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button