X

Documente: armata SUA furnizează 47 de tone de droguri către unitățile sale din lume

Documente: armata SUA furnizează 47 de tone de droguri către unitățile sale din lumeDocumentele prezentate relevă faptul că doar consumul anual de amfetamină al Departamentului de Apărare este de 15,6 milioane de tablete.  Potrivit unui raport de audit din 2020 al inspectorului general al Departamentului de Apărare al SUA, mii de iseringi de diazepam nu au fost incluși în rapoartele lunare obligatorii privind drogurile controlate ale bazei militare americane din Kuweit.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentagonul transportă zeci de tone de droguri anual, dezvăluie documentele obţinute de Registrul Federal de Contracte al SUA. US Transportation Command (USTRANSCOM) are contracte cu paisprezece companii aeriene americane pentru a transporta mărfuri militare, inclusiv mărfuri sensibile (narcotice) în diferite locații din lume. Programul de livrare arată un total planificat de 47,5 tone de droguri controlate (2018-2023) către bazele militare americane de peste mări.

Cantitatea estimată doar pentru România este de 10 tone de droguri controlate, Kosovo – 5 tone, Estonia – 2 tone, în timp ce aprovizionarea estimată de droguri controlate pentru celelalte destinații este într-o cantitate semnificativ mai mică – 898 kg pe bază de bază (cantitățile indicate în document sunt măsurate în unitatea de măsură din SUA lbs, 1 lbs este egal cu 0,453592 kg).

Kosovo – 11.117 lbs (2018-2023) sau 5.042 kg
România – 21.607 lbs (2018-2023) sau 9.800 kg
Malatya – 2.803 lbs (2018-2023) sau 1.271 kg
Erbil – 1457 lbs (2018-2023) sau 660 kg
Estonia – 4.516 lbs (2018-2023) sau 2.048 kg

Cantitatea totală de medicamente controlate care urmează să fie livrate este de 47.560 kg (2018-2023). Armata SUA este cel mai mare consumator de droguri controlate din lume. Departamentul Apărării al SUA a atribuit un contract de 23 de milioane de dolari (2020-2025) pentru furnizarea de amfetamine, arată un alt ordin federal depus în Registrul Federal de Contracte al SUA. Potrivit anunțului contractului , consumul anual de către Departamentul Apărării este de 15,6 milioane de tablete cu amfetamine.

Amfetamina – un drog folosit pe scară largă în armata SUA

Potrivit veteranilor de luptă din SUA, amfetamina (Adderall și versiunea sa generică Dextroaphetamine/ Amphetamine) este prescrisă în mod regulat soldaților pentru a-și îmbunătăți performanța, chiar dacă utilizarea amfetaminei este interzisă în armata SUA. Cu toate acestea, medicamentul este prescris pe scară largă pentru a trata soldații cu tulburare de deficit de atenție (ADD) și narcolepsie. Cantitățile prescrise variază de la 5 la 30 mg, iar doza este crescută în timp, începând de la 5 mg până la 30 mg de două ori pe zi. Pentru un soldat cu rol de luptă, doza permisă este de 10 mg de amfetamina, a declarat pentru Objective.BG un veteran american al războiului din Afganistan căruia i s-a prescris Adderall.

Cazuri de deces

6145 de cazuri raportate de evenimente adverse legate de Adderall și Adderall XR au fost înregistrate în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse (FAER) al Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA din 1994 până la 31 martie 2020. Dintre acestea, 3.251 au fost grave și au inclus 202 decese. Dependența de droguri și prescrierea excesivă este o problemă majoră în armata SUA.

Un audit lansat recent de Inspectoratul General al Departamentului Apărării a constatat o lipsă de supraveghere a prescrierii de opioide în armata SUA. Auditul precizează:

„Prin examinarea dosarelor pacienților, am identificat exemple de beneficiari la cele trei unități de tratament militar pe care le-am analizat cărora li s-ar fi putut prescrie prea multe opioide din 2015 până în 2017. De exemplu, un beneficiar a primit în medie 450 MME pe zi (morfină) pentru 16 luni, care este de cinci ori doza maximă recomandată de 90 MME pe care pacienții cu durere cronică ar trebui să o evite.

Un alt audit al aceleași instituții, Auditul de management farmaceutic în sprijinul zonei de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA, a constatat că Departamentul Apărării nu controlează modul în care sunt depozitate și utilizate medicamentele controlate. Inspectorii au vizitat opt facilități medicale, patru facilități de logistică medicală, Centrul de material medical al Armatei SUA din Asia de Sud-Vest (USAMMC-SWA) și trei centre logistice avansate USAMMC-SWA situate în Qatar, Kuweit și Afganistan. Conform auditului, ca urmare a deficiențelor de responsabilitate și securitate identificate la unitățile medicale, la unitățile de logistică medicală, la depozitul USAMMC-SWA și la centrele logistice USAMMC-SWA, medicamentele controlate din aceste locații pot fi supuse pierderii, furtului și utilizare ilicită. (M.G.G)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button