X

George Soros interzis de guvernatorul DeSantis : „Nu vreau ca valorile promovate la Davos să fie impuse în Florida!”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, face demersuri pentru interzicerea investițiilor statului în agenda „woke”. 

Guvernatorul Ron DeSantis a deschis focul împotriva așa-numiților corporatiști de stânga, marți, când Consiliul de Administrație al statului a adoptat o rezoluție care interzice luarea în considerare a factorilor politici atunci când se investesc banii de pensie ai lucrătorilor de stat.

„Nu mergem pe drumul de la Davos, sunt politici moarte”

Rezoluția, prezentată de directorul executiv interimar al SBA (State Board of Administration), Lamar Taylor, interzice utilizarea indicatorilor guvernamentali de mediu și sociali atunci când se investesc cele peste 227 de miliarde de dolari care susțin sistemul de pensii din Florida, precum și fondurile pentru recuperarea după uragane și investițiile guvernamentale locale.

Taylor a declarat că rezoluția este necesară pentru a proteja pensionarii actuali și viitori, în timp ce DeSantis a susținut că este o declarație importantă în lumina „unei mișcări” a „elitelor corporatiste” și a managerilor de active de a-și folosi puterea economică pentru a promova o agendă ideologică care eșuează la urnele de vot, informează Yahoo! sports.

„Vreau să nu ne fie impuse valorile de la Davos, ci valorile unor locuri precum Destin, și Dunedin, unde am crescut”, a declarat DeSantis, în calitate de președinte al ședinței administratorilor SBA. „Lucruri precum Forumul Economic Mondial, aceste politici sunt moarte la sosire în statul Florida. Nu mergem pe acest drum”, a spus DeSantis.

Controversatul finanțist George Soros este o prezență frecventă la Forumul Economic Mondial de la Davos, unde ține discursuri emanând din „oligarhia globalistă” ce ar stabili liniile trasate de principalii lideri internaționali privind o „mare resetare” a lumii.

ESG este o mișcare veche de 20 de ani, declanșată de o inițiativă a Organizației Națiunilor Unite pentru a evidenția responsabilitatea corporativă prin încurajarea investițiilor în companii care au politici care abordează probleme precum schimbările climatice, drepturile omului și nedreptatea rasială.

Rezoluția vine în urma unui an controversat în Tallahassee, capitala statuli Florida, în care DeSantis a promovat proiecte de lege pentru a restricționa modul în care se predă istoria rasială și sexul în școlile publice, precum și restricții privind programele de formare în domeniul diversității ale companiilor.

„Agenda woke”, „amenințare pentru securitatea națională”

Judecătorul Mark Walker a acordat săptămâna trecută un ordin temporar pentru a bloca aplicarea legii Stop Woke a lui DeSantis. El a descris legea de stat ca fiind „la limita ininteligibilului” și o încălcare a Primului Amendament.

Rezoluția de marți va sta la baza legislației pentru sesiunea legislativă care va începe în ianuarie. Aceasta va modifica legea Florida Deceptive and Unfair Trade Practices (Legea privind practicile comerciale înșelătoare și neloiale din Florida) pentru a interzice instituțiilor financiare să refuze să facă afaceri pe baza convingerilor religioase, politice sau sociale ale unui client.

Viitorul președinte al Camerei reprezentanților din Florida, Paul Renner, republican din Palm Bay, a aprobat propunerea și a declarat că „agenda woke” reprezintă o amenințare la adresa securității naționale.

„Există un motiv pentru care nu am construit noi rafinării. Există un motiv pentru care nu forăm pentru petrol, chiar dacă avem mai multe rezerve în această țară decât în orice alt loc din lume, și asta pentru că băncile și această agendă de război le blochează capacitatea de a obține finanțare pentru a face acest lucru”, a spus Renner.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button