X

Cum cumpără partidele politice tăcerea presei. Minciuna în care trăim

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Printre știrile despre Buhnici, prețurile de pe litoral, seceta sau apropiata criză energetică majoră, a apărut vara aceasta o informație care nu a produs multa emoție, dar care definește în mod evident, minciuna în care trăim. 

Dar să vedem despre ce este vorba. La începutul acestei luni, Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat situația cheltuielilor făcute de partidele parlamentare, subvenționate din bani publici. O informație și atât. Apoi liniște!! Însă ce prezintă AEP, este de-a dreptul scandalos, înfiorător chiar. În vreme ce Marcel Ciolacu, președintele PSD, declara ritos că pe vreme de criză este rândul statului să strângă cureaua, acesta semna, doar până la 1 iunie, contracte de 6 milioane de euro pentru promovare și publicitate. Mai modești, penelistii au cheltuit aproape 5 milioane pentru aceleași servicii.

Împreună cele două partide de la guvernare au cheltuit peste 10 milioane de euro, pentru a promova demagogia ieftină de reducere a cheltuielilor. Incredibil, înfiorător, scandalos!!!
Așa m-am lămurit de ce prea puțini sunt cei care analizează gafele teribile ale celor doi lideri ai coaliției, minciunile, promisiunile neonorate, angajările și numirile aberante în aparatul de stat. Pentru că foarte mulți, dar foarte mulți, s-au abonat la banii publici, oferiți cu larghețe de partide și se fac că plouă, că e secetă, că notele de plată de pe litoral, că Buhnici, că orice, dar orice, mai puțin presă!

Și asta nu e tot. Oare câți bani se scurg din ministere, agenții, companii de stat, pe aceleași tipuri de servicii? Cred că adevărul ne-ar șoca!
Am analizat la prima vedere cam ce promovează, pe banii noștri, partidele guvernamentale. Și ce am găsit e și mai grav decât suma cheltuită. Poate vă aduceți aminte de marea discuție lansată de Ciolacu despre impozitarea progresivă. Peste tot, în toată presa, Marcel revolutiona sistemul financiar de stat, conferințe de presă, emisiuni, într-un cuvânt isterie mediatică. Luna august? Rezultatul? Nimic. Liniște. Dar dezinformarea a funcționat, prețul la carburant exploda și presa dezbătea impozitarea progresivă. Pe banii nostrii sunt promovați lideri semidocți, cu grave probleme de exprimare, și marea parte a presei tace. Sau aplaudă.

Acum vreo două-trei zile, după o ședință de coaliție, același Ciolacu declara solemn că, citez, PRIORITATE PENTRU TOATĂ LUMEA ESTE SĂ GĂSEASCĂ O SOLUȚIE PENTRU SCUMPIREA ENERGIEI. Păi cum toată lumea nea Marcele? Ce suntem la meci în galerie? Păi noi toată lumea, aruncam cu bani în stânga și în dreapta, noi stăm în vilele de la Neptun, noi avem mașină cu șofer la scară? Nu toată lumea, ci voi, voi trebuie să găsiți soluții. Dar nu veți găsi, și veți mai da alte câteva milioane la presă ca să tacă. Poate mai zice Buhnici ceva, sau Gigi Becali, sau poate mai îl îngroapă odată pe manelistul Salam. Sau poate ne trimite Rafila după bicarbonat pentru arsuri. Găsiți voi ceva. Că bani, slava Domnului, sunt cu nemiluita.

Și nici măcar asta nu e cel mai mare pericol, ci distrugerea presei românești, cea care s-a luptat cu Adrian Năstase, Traian Băsescu, Victor Ponta sau Liviu Dragnea, lideri puternici, controversați dar nu atât de culanți cu media de partid. În final mă întreb oare ce zice Gabriela Firea, sau Rareș Bogdan, ambii primvicepresedinti ai celor două partide, ambii respectați în trecut ca oameni de presă. Oare știu? Oare aprobă?

de Cătălin Antohe

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

 1. Ori psd, ori pnl, ori orice alt partid, toate sunt din acelasi aluat: o c‐—a, …….ISI BAT JOC de aceasta tarisoara si de aceasta NAIVA POPULATIE…Oare PANA CAND ?????????? Chiar nu-si gasesc Nasu’ ????
  .

 2. “Mărirea schimbă Firea”. Mai ieri o vedeam pe d-na Primar cum se agita să aducă multe teste pentru Covid și nu prea știa cum să facă să se testeze cât mai mulți bucureșteni, deh, se îngrijea, vezi Doamne, de sănătatea românilor!
  Și ca dânsa sunt atâția de la putere chiar dacă nu sunt primari. Ciucă mai avea nevoie de puțin timp și-i întrecea pe toți, dar uite că salvarea a venit de la Dumnezeu prin actul de la 24 februarie 2022, când rușii invadează Ucraina și astfel avântul revoluționar pro-occident al lui Ciucă s-a răsuflat.
  Dar să-l lăsăm pe Ciucă, că nu de el este vorba, ci de Rareș Bogdan. Chiar dacă ne-a arătat(demonstrat) când era reporter TV că este un luptător, nu cred că va ieși totuși din tiparul puterii privind lupta pentru redresarea României, adică se va complace și domnia sa în nedreptăți ca și colegii dânsului de partid. Tare mi-aș dori să mă înșel în privința sa. Și-atunci pe cine vedem om vrednic de a conduce România?
  Pe acela care va putea ridica “sabia Excalibur”, adică pe acel om care va reuși să treacă prin toate testele propuse de cei mai vrednici(înțelepți) oameni ai României. Când va fi aceasta? Va fi când se va deștepta poporul român. Și când se va deștepta? Scumpirile sunt începutul deșteptării; când nu va mai avea românul mălai în hambar și/sau bani în pungă.
  Pauperizarea populației va fi cuțitul(sabia) cu două tăișuri pentru sataniști, căci odată cu sărăcirea populației va pieri și “somnul cel de moarte”, adică acceptarea a tot și a toate pe care ni le servește(aruncă) stăpânirea de azi precum oasele la căței.
  Dă-ne, Doamne, cele ce ne sunt cu adevărat de trebuință!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE