X

Statutul de colonie pe înțelesul tuturor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Mesaj pentru minoritatea românească din colonia Românica.  Lipsa de cultură istorică îi împiedică pe români să înțeleagă pericolul care-i paște și de aceea în loc de analize prețioase și partizane vă prezint mai jos urmările prezenței coroanei britanice în India.

Timp de aproape 300 de ani, până în 1947, India a fost colonie britanică. Iată ce au lăsat în urma lor supușii coroanei când au plecat:

– 92% analfabetism

– 20% dintre nou născuți decedați înainte de a împlini patru luni.

– 7 milioane de morți la foametea din 1770

– 11 milioane de morți la foametea din 1783

– 11 milioane de morți la foametea din 1791

– 800 de mii de morți la foametea din 1837

– 1.8 miliarde de morți din cauza sărăciei

– 45 de trilioane de dolari scoase din țară

– dezmembrarea în două regiuni, India și Pakistan

– Întârzierea dezvoltării cu 50 de ani a infrastructurii și a serviciilor

Aceiași britanici care au jefuit India au colonizat, jefuit, ucis și batjocorit populațiile băștinașe ale Americii de Nord și ale Australiei.

Pe același model în primii 150 de ani ai colonizării spaniole în America Centrală și de Sud 80% din populația băștinașă a fost exterminată și între anii 1500 și 1650 Spania a jefuit 180 de tone de aur și 16.000 de tone de argint din colonii.

Ăsta este adevărul nefardat despre soarta coloniilor:

  • Jaf
  • Umilință
  • Crimă

Nimic altceva.

Și în India, la fel ca și în România zilelor noastre, o minoritate de angajați indieni trăiau bine în casele și în firmele britanicilor care erau prezenți în India pentru a controla jaful.

Și la ei ca și la noi unii admirau luxul, avansul economic și bunăstarea Marii Britanii.

Și în India exista presă indiană care-i preamărea pe britanici și care disprețuia tot ce era local. Indienii de rând citeau presa trădătoare și continuau să trăiască și să moară sub jug.

Am publicat acest articol pentru a vă ajuta să înțelegeți că marile puteri nu civilizează, ci doar colonizează și că strălucirea lor este construită din bogățiile furate din colonii.

De aceea atunci când îi admirați pe americani, pe britanici și pe cei din vestul Europei de fapt dați dovadă de incultură, slugărnicie și trădare de neam românesc.

Vă place să fiți servitorii altora?

Vă place să vedeți cum copiii voștri intră slugi la străini?

Vă place să muriți săraci, umiliți și disprețuiți?

Dacă vă place atunci ignorați acest articol.

Dacă însă mai aveți în voi vreo urmă de românism atunci fiți, pentru Dumnezeu, români așa cum au fost cei datorită cărora aveți voi ce vinde și trăda astăzi.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Foarte adevărat ce spuneți in articol, cine are urechi de auzit si ochi să vadă nu poate ignora acest articol realist ! Multumesc pentru ce faceți!

  2. Nici mie nu-mi convine și de aceea tot ii rog pe frații români să ia aminte la sfatul Părintelui Gheirghe Calciu Dumitreasa, anume ca fiecare duhovnic să propună pentru alegeri pe ucenicul său cel mai bun. Astfel se vor alege cei mai buni dintre cei mai buni.
    Doamne miluiește!

  3. Sa trimiteti la :
    Parlamentul Romäniei,
    SRI
    SIE
    Alti sekuristi
    Presedinte
    Institutul Elie Wiesel cu evreii ce conduc Românika din ianuarie 1990
    La Ambasada Americana
    La toate restaurantele si vilele unde petrec românii acum in vacanta de vara , la mare , la munte si in strainatate (gratare+mese copioase)

    La preotii ortodocsi ce tac , etc.

    Oricum DUMNEZEU are ultimul cuvânt!

    Desigur, cine nu cunoaste istorie, va muri!
    Românii au si pierit ca natie, nu se cunoaste istoria si nici nu se lupta pentru a fi nationalist romän + trebuie iesirea din NATO, UE, OMS, si alte organisme malefice internationale + refāurirea ubei armate adevarate românesti, nu slugi NATO si UE.

    Cam trist Adevārul, mai ales ca vine si un razboi nuclear profetit in Apocalipsā si toate semnele vremurilor s-au cam împlinit si vor muri 2 miliarde 2,000,000,000 oameni pe intreaga lume (pāmânt plat , descris in Biblie). Rusii sunt vicleni, dar vor pieri ei ei, in calea tāvālugului globalismui SUA , ISRAEL si oculta elitista de la Londra.

    Si cei mari vor pieri, adica tarile superputeri.
    Antihrist va domni , deja domneste cu covidu’ si cu alte restrictii.

    Salvarea a individuala numai la HRISTOS!

    1. Nu este chiar adevărat dacă suprapunem datele pe parcursul istoric românesc. România, mai înainte să se cheme așa, când teritoriul acesta era divizat în principate a fost subjugat permanent, plătind taxe exorbitatnte pentru a exista ca formațiuni statale. Drumurile comerciale râvnite de Regatul Ungar, de Regatul Polonez și de Imperiul Rus, Imperiul Turc și mai târziu tandemul austro-ungar, au vizat aceste drumuri comerciale, în special gurile Dunării pentru ieșirea la Marea Neagră. Ne-au permis să existăm pentru că era prea costisitor să stăpânească aici. Prezența tătară ne-a ajutat foarte mult, pentru că toate aceste puteri europene nu și-au putut concretiza stăpânirea.
      Din păcate istoria noastră nu este una de glorie, ci a capului plecat pentru a exista încă. În actualul context când adversari tradiționali cu teritorii întinse au devenit țări de buzunar (Austria și Ungaria), Polonia nu este o țară prea isteață, aș putea spune doar parțial, că România ar putea recupera demnitatea și noblețea văduvită de atâtea veacuri.
      Dar depinde de noi, de schimbarea din noi și de viziunea de a presupune un alt fel de viitor.
      Cu adevărat Dumnezeu are ultimul cuvânt, dar este important ca El să vadă strădania noastră.

  4. Totu-i numarat, totul cantarit! “Si am vazut cer nou si pamant nou, caci cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut. Si marea nu mai este!” (Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul – O gasiti la finalul Bibliei)

  5. Statutul colonial îl avem de peste 3 secole, odată cu instaurarea domniilor fanariote și ocupația habsburgică a Ardealului. „România modernă” s-a întrecut cu Rhodesia, Congo Belgian și Africa de Vest Franceză, asta în ciuda valorilor date în proporție de 90% de băștinașul român tratat ca un animal de asupritorii venetici.
    Cea mai amară consecință a colonialismului nu este jaful resurselor naturale sau exploatarea forței de muncă, ci exploatarea inteligenței popoarelor. Prima sondă de petrol și prima rafinărie n-au fost la Viena, Linz, Salzburg, etc., ci la Ploiești, iar azi statul austriac prin OMV este stăpân pe petrolul nostru. Primul avion auto-propulsat mai greu decât aerul a fost construit de Traian Vuia, nu de frații Wright, iar azi suntem siliți să cumpărăm „sicrie zburătoare” de la americani.

  6. Asta nu e ca in reclama “prea ca de la tara”….deja e prea pe fata….
    DA….”modelul” e anglo-saxon….treaba e inceputa de pe la 1500…spaniolii si portughezii…dupa “faimoasa bula papala” care “impartea lumea in doua”….”nu confirmau”….si a fost “inventata” alta “putere globala”…
    Umil…ce mai pot adauga…cu India si Pakistan….a “mai ramas ceva in urma”….sunt ambele puteri nucleare…se mai incaiera cu niste avionase…mai e un subiect…nu stiu ce baraj au facut unii sa le “taie apa” celorlalti…..alt “tacam” de RAZBOI….
    Toate Bune!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button