X

Iranul amenință direct Israelul cu un atac devastator în replică la “Declarația de la Ierusalim”!

Iranul ameninţă Israelul cu un atac direct devastator în replică la "Declarația de la Ierusalim"!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iranul a avertizat, luni, că va riposta militar împotriva Israelului în cazul intensificării ameninţărilor de securitate, în contextul semnalelor Guvernului israelian şi Statelor Unite privind intenţia de oprire a programului nuclear iranian.Generalul Aviv Kochavi, şeful Statului Major al armatei israeliene, a declarat duminică seară că opţiunea militară împotriva programului nuclear iranian este “un imperativ moral”. În replică la avertismentele Israelului şi Statelor Unite, un consilier al lui Ali Khamenei, liderul suprem de la Teheran, a atras atenţia că Iranul va riposta direct împotriva Israelului în cazul intensificării riscurilor de securitate, informează postul de televiziune Al Jazeera.

De asemenea, consilierul Kamal Kharrazi a afirmat că Iranul are capacitatea tehnică de a produce arme nucleare, dar susţine că nu a luat încă nicio decizie în acest sens. “În doar câteva zile, am putut purifica uraniu la nivelul de 60% şi putem atinge uşor nivelul de 90%. Iranul are mijloacele tehnice de a produce o armă nucleară, dar nu s-a luat nicio decizie de a fabrica o astfel de armă”, a subliniat oficilul iranian, citat de agenţia Reuters.

Premierul israelian interimar, Yair Lapid, a transmis un avertisment Iranului cu ocazia întâlnirii pe care a avut-o săptămâna trecută, la Ierusalim, cu preşedintele Joseph Biden. “Diplomaţia nu va opri Iranul. Singurul lucru care va opri Iranul este să ştie că, dacă vor continua să dezvolte programul nuclear, lumea liberă va recurge la forţă. Singurul lucru care îi poate opri este să poziţionăm o ameninţare militară credibilă. Regimul iranian trebuie să ştie că, dacă va continua să inducă în eroare comunitatea internaţională, va plăti un preţ greu”, a avertizat Yair Lapid.

Joseph Biden a pledat pentru continuarea eforturilor diplomatice internaţionale pe tema programului nuclear iranian, dar a reafirmat angajamentul SUA pentru apărarea Israelului şi angajamentul ferm al SUA de a nu permite Iranului să se doteze cu arme nucleare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. De facto, Iranul este deja un stat nuclear. Are materialele, are tehnologia, are experții necesari pentru a fabrica bomba atomică, nu a luat încă decizia. Un atac din aer asupra instalațiilor nucleare iraniene ar duce regimul de la Teheran la concluzia că întradevăr trebuie să întrerupă colaborarea cu AIEA și să fabrice bomba nucleară. Era mai bun tratatul călcat în picioare de Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button