X

Kovesi, G4 Media și valoarea turnătorilor

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un grup de gurnaliști care s-a afirmat cu susținerea a doi președinți cunoscuți prin rateurile lor (Traian Băsescu și Klaus Iohannis), care o idolatrizează pe Monica Macovei (inclusiv pentru că a ajutat la venirea soției lui Dan Tăpălagă de la Cluj la București) și pe care soțul, purtător de cuvînt, a însoțit-o în arhivele SIPA, un grup, cum ziceam, colțuros și agresiv, este și mare susținător al Laurei Codruța Kovesi.  Sunt convins că difuzarea veștii despre orice strănut al procuroarei europene ca o știre importantă anunță o susținere îndelungată și puternică în cazul unei eventuale candidaturi la prezidențialele din 2024., notează Cornel Nistorescu pentru Cotidianul.ro.

Ultima știre spectaculoasă prin felul în care este trasă de păr și pe care mi-am pus-o la articole pe pe care trebuie să le citesc este știrea următoare:

BREAKING Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, anunță că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiționarea a fondurilor europene de statul de drept în România din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate”

Deci, madama de la Bruxelles produce știri pentru G4Media și cînd se gîndește că „analizează o posibilă sesizare” pe care s-ar putea să o facă. Dacă veți urmări cu atenție fenomenul reflectării în presă (atîta cît a mai rămas!), lesne veți vedea că orice sughiț al Monicăi Macovei, al Laurei Codruța Kovesi, al procurorilor sau al Germinei Nagîț este menționat și, adesea, amplificat în Newsweek, în G4media, în Spot.com și în Digi24, inclusiv pe site. Ceva îi unește pe toți. Aceleași valori sau non valori, aceleași direcții, aceleași susțineri. Toți par a avea același tătuc sau același dirijor.

Mai nou, G4 Media, după ce l-a susținut orbește pe Klaus Iohannis (concitadinul lui Dan Tăpălagă), ia distanță accelerată de președinte și se pregătește de o altă susținere. Un USR pare mult mai aproape de idealurile trecătoare ale justițiarilor de profesie și moraliștilor de ocazie, iar un personaj ca Laura Codruța Kovesi mult mai bun de muls la Bruxelles și la Washington. „Muls” înseamnă sprijin.

Avertizorii sau un nou stat paralel

Ce o apucă pe LCK să sară în apărarea unei legii dure a avertizorului de integritate? După părerea mea, baschetbalista prin felul în care a încropit dosare și a „decapat” personaje pentru a-și face nume, mînă și trepte de ascensiune, este mai vinovată de neîncrederea populației și a politicienilor decît cei care contestă proiectul de lege și practica în materie. Ce a făcut Portocală la Ploiești sub oblăduirea madamei este demn de cartea neagră a justiției europene.

Ce o roade pe Kovesi și ce îi impresionează pe cei de la G4 Media și spotmedia.ro (și alți frați mai mici sau mai zgomotoși)?

Principalul motiv de îngrijorare este că aceste dispoziții ar putea avea un efect de demobilizare, descurajând potențialii avertizori  de integritate din România și afectând negativ nivelul de detectare a fraudei din UE. De facto, acest lucru ar duce la o deteriorare a sistemului existent care asigură buna funcționare a serviciilor de anchetă și de urmărire penală în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a fraudei, inclusiv a fraudei fiscale, a corupției sau a altor încălcări ale dreptului Uniunii legate de execuția bugetului Uniunii sau de protecția intereselor financiare ale Uniunii”

Deci, madam s-ar gîndi să sară în apărarea avertizorului de integritate, chiar dacă ea a lucrat în România cu turnători sau cu oameni strînși cu ușa să joace rolul avertizorului de integritate. Cu ce s-a întîmplat la Ploiești, la Brașov și la Oradea, madam ne-a oferit suficiente exemple și argumente să contestăm folosirea avertizorului împotriva corupției.

La ce ne folosește protejarea și amplificarea vocației unui turnător apărat de lege? În declarația sa cam săracă în logică și cunoștiințe, madam zice că minimalizarea legii avertizorului de integritate ”ar duce la o deteriorare a sistemului existent care asigură buna funcționare a serviciilor de anchetă și de urmărire penală în ceea ce privește investigarea și urmărirea penală a fraudei, inclusiv a fraudei fiscale, a corupției sau a altor încălcări ale dreptului Uniunii legate de execuția bugetului Uniunii sau de protecția intereselor financiare ale Uniunii”

Să ne trimită și nouă pe adresa redacției „Tratatul de drept al Uniunii” că noi nu știm cum arată. Cît despre „buna funcționare a serviciilor de anchetă și de urmărire penală”, o invităm să ne trimită măcar lista cercetaților penali care au funcționat ca „martori protejați” tot cu rolul fictiv de „averizori de integritate”, în fapt,  turnători care și-au înfundat semenii numai ca să scape ei.

Trăim într-o țară în care dorința de a vedea moartă capra vecinului produce mii și zeci de mii de sesizări, toate ca „avertismente de integritate”acoperite de legea avertizorului importată din SUA, impusă și la Comisia Europeană și ajunsă mai mult cu forța la București. Madam Kovesi și-a făcut nume din această înclinație psihologică a compatrioților noștri dar și din „decapări forțate”, unele dramatice. Fără avertizorii de integritate,  ea ajunge să vîneze fluturi, cel mult vrăbii. Cele mai multe dintre investigațiile făcute de DNA pe vremea ei au fost trîntite de judecători și nu au rămas decît exemple de penibilități profesionale.

Fără „serviciul” lui Florian Coldea și fără cîmpul tactic al lui Dumitru Dumbravă și fără avertizorii de integritate (turnători apărați de lege),  Laura Codruța Koveși ar fi prins muște!

Post scriptum:

Extinderea practicii „avertizorului de integritate” și în cadrul societăților comerciale private poate transforma țara noastră într-un festival al turnătoriei.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button