X

UE vrea să deschidă porțile refugiaților, ce fug de foamete. Val uriaș la porțile Europei


Uniunea Europeană se pregăteşte pentru un val de sosiri de refugiaţi din cauza foametei, agravată de războiul din Ucraina, a afirmat luni comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson, a consemnat AFP.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

“Tensiunile create de criza alimentară şi de criza energetică (…) pot conduce la situaţii de insecuritate” care să-i determine pe oameni să-şi părăsească ţările, a spus ea din finalul reuniunii de la Praga a miniştrilor europeni de interne. Ea a adăugat că “nimeni nu poate anticipa” numărul de sosiri. Dar “nu trebuie să aşteptăm să apară o criză la frontierele noastre”, a avertizat comisarul.

Comisia Europeană şi statele membre lucrează la “planuri de contingenţă” pentru a face faţă acestor sosiri, “dar încercăm bineînţeles să le evităm, prin contacte cu ţările partenere”, a menţionat Ylva Johansson. Directoarea interimară a agenţiei europene pentru frontiere Frontex, Aija Kalnaja, a subliniat la rândul ei mai devreme luni că UE s-a pregătit bine pentru refugiaţii din Ucraina, dar trebuie să se pregătească şi pentru valuri migratorii din alte regiuni ale lumii din cauza insecurităţii alimentare, a mai notat AFP.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button