X

După Polonia și Ungaria, Slovacia NU acceptă planul UE privind cotele de migranți. Premierul Robert Fico: Nu este solidaritate, este un dictat!

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tot mai multe voci se ridică împotriva planului UE privind migrația, Slovacia alăturându-se țărilor care au anunțat că nu vor accepta cote de migranți impuse de UE.

După Polonia și Ungaria, Slovacia a anunțat, prin vocea premierului Robert Fico, că nu o să implementeze noul sistem pentru migrație al UE.

„Spunem fără echivoc că nu se poate ordona unei ţări să accepte migranţi despre care nu ştie nimic sau să plătească 20.000 de euro pentru fiecare. Asta nu este solidaritate, este dictat”, a declarat, marți, într-o conferințp de presă, premierul Robert Fico, notează Agerpres.

Declarația a fost făcută în contexul în care Parlamentul European a adoptat pactul privind migrația.

Noul pact impune cote obligatorii de refugiaţi pentru statele membre sau o contribuţie de circa 20.000 de euro pentru fiecare migrant refuzat.

Pactul vizează, printre altele, solidaritatea și responsabilitatea statelor membre pentru preluarea migranților, reguli pentru gestionarea situațiilor de criză, dar și respectarea unor standarde de primire a migranților.

Reamintim că premierul pro-european Donald Tusk a declarat că Polonia va refuza să aplice mecanismul de relocare a migranților impus de noul pact privind migrația și azilul. Un anunț similar a fost făcut și de Ungaria.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button