X

UPDATE FOTO. A fost executat prin injecție letală, fratele Antonie Atwood, devenit schimonahul Efrem

Astăzi, în jurul orei 20:16, Schimonahul Efrem (Frank Atwood) a trecut la Domnul.

Ultimele sale cuvinte, adresate duhovnicului său, care a fost alături de el în ultimele clipe, au fost:

„Îți mulțumesc, dragul meu părinte, că ai venit astăzi și pentru că m-ai călăuzit pe calea credinței. Doresc să-i mulțumesc minunatei mele soții care m-a iubit cu toată ființa ei. Doresc să mulțumesc prietenilor mei și celor din echipa juridică, și, mai presus de orice lui Iisus Hristos care prin acest proces judiciar nedrept m-a dus la mântuire. Mă rog Domnului să aibă milă de noi toți și Domnul să aibă milă și de mine”.

Să ne rugăm pentru sufletul său!

Ultima sa mărturie:

„Am fost condamnat la moarte pentru asasinarea unui copil – crimă pe care nu am săvârşit-o. Am suferit peste trei decenii de abuzuri înfricoşătoare. De aceea, în cazul meu, căutarea menirii originare a omului de a-L iubi pe Dumnezeu şi pe aproapele a fost o luptă cumplită, până la sânge.

Am suferit enorm până să ajung să învăţ ce înseamnă dragostea adevărată, jertfelnică, şi cum pot să o pun în practică în condiţiile vieţii mele de condamnat la moarte. Am trecut prin mari încercări până să ajung să înţeleg că am fost creaţi nu pentru a ne satisface dorinţele egoiste, ci pentru a căuta împlinirea dragostei de aproapele, pentru a ne dărui celorlalţi şi a suferi pentru ei, pentru a-i iubi aşa cum ne iubeşte Iisus Hristos pe fiecare în parte. Iar când spun „ceilalţi”, mă refer şi la vrăjmaşii mei.

Cei mai mulţi dintre noi suntem preocupaţi de propriile nevoi şi interese, neavând nici cea mai mică idee despre menirea noastră originară – aceea de a-L iubi pe Dumnezeu şi a ne uni cu El. Din cauza aceasta, nu avem parte de experienţa unei relaţii de dragoste autentică nici cu ceilalţi. Am căzut într-un individualism în care comuniunea cu Hristos nu există şi nici nu are cum să existe. Aceasta e starea în care m-am regăsit eu, în lanţurile egoismului care-mi ţineau sufletul despărţit de har.

Pentru mine, adevărata luptă pentru curăţire a fost o încercare disperată de a mă izbăvi de moartea veşnică.” Frank Atwood

După aproape patruzeci de ani de închisoare, judecătoria din Arizona a emis pe numele său ordinul de execuție în 8 iunie 2022. Să ne rugăm pentru el!

Ultimul mesaj al lui Anthony-Frank îl puteți vedea aici:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

 1. În Sinaxarul care îl pomenește pe Sfântul Mare Mucenic Fanurie, atunci când capul Mucenicului se rostogolea pe pământ, acesta a rostit așa:”Astfel îi iubește Dumnezeu pe cei care-L iubesc pe El”, adică le oferă posibilitatea primirii cununilor celor mai mari.
  Tot așa și aici.
  Doamne miluiește-l pe fratele Efrem!

 2. Dumnezeu să-l ierte,că a avut multe păcate.Imi pare rău să văd că pe acest site mai nou se promovează pedofili care nu au avut o singura abatere în viața și apoi devin călugări sfinți în închisoare, că în libertate nu puteau.

  1. Orice om are dreptul de la Dumnezeu la o noua șansă, iar prin îndelungă pocăință se poate trece de la fărădelege la sfințenie.

    1. Aş dori sa pot afla viitoarele progrese ale acestui caz, cînd i se va găsi nevinovăția drept ar fi ca cei ce l-au condamnat la moarte la fel să sfîrşească după aceaşi dreptate, din alte surse am aflat că agenți f.b.i care anchetau cazul au spus că este nevinovat, urmele duceau la alt suspect, se pare că vroiau să il scape pe adevăratul ciminal..

  2. “N-am venit pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoşi!” Şi Domnul nu minte şi nu e nedrept. Să nu vă surprindă dacă în curând veți afla despre sfintia sa, părintele Efrem, ca are dar de sfințenie. “Judecățile mele nu sunt ca judecățile voastre!” Tot de la Domnul citire…

 3. Parintele schimonah Efrem (Antonie) a fost victima unei erori judiciare. Este un martir!
  Dumnezeu să îl odihnească cu Sfinții și drepții Săi! Amin!

 4. “N-am venit pentru cei drepți, ci pentru cei păcătoşi!” Şi Domnul nu minte şi nu e nedrept. Să nu vă surprindă dacă în curând veți afla despre sfintia sa, părintele Efrem, ca are dar de sfințenie. “Judecățile mele nu sunt ca judecățile voastre!” Tot de la Domnul citire…

 5. Nu exista nici măcar un singur păcătos in istoria bisericii care să fi făcut acte de pedofilie și să se se pocăiască de ele până a ajunge la sfințenie…
  Pedofilia este o boala psihica foarte greu vindecabila, daca nu chiar incurabilă… Stim, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin preoții săi ortodocși, nu ecumeniști, se poate vindeca orice boala. Chiar daca, prin absurd, am zice că nu ar fi vinovat de violarea și moartea acelei fetițe, fapta pentru care a primit pedeapsa capitală (pedeapsa cu moartea este ceva cu care nu sunt de acord), acest individ a violat alți 2 minori înainte… deci boala psihica o avea.
  Psihopații de genul pedofililor și criminalilor pot minți cu atâta convingere încât să pară real ceea ce spun, și pot păcăli foarte multi oameni, inclusiv monahi…

  Pentru cei care nu înțeleg miza acestui mega circ mediatic creat în jurul acestui personaj, tocmai ați asistat la “nașterea” unui nou idol și a unui “sfânt” marca ecumenistă… Mulți îl numesc deja mucenic.. 😑

  Daca ar fi fost așa smerit și cu pocăință cum afirma, ar fi zis că merita condamnarea la moarte pt faptele sale anterioare de pedofilie…

  Pocăința e personala și nu e un spectacol public, cu cărți și filmulete și corespondența publicată cu mitropoliti..
  Aici este o fereastra Overton pentru propagarea ideii că pedofilia e vindecabila și chiar un punct de inceput catre “mucenicie”…

  Mitropoliții ca Vlahos care au promovat “nevinovația” sa, sunt lupi răpitori ecumeniști, care s-au prefăcut luptători împotriva pseudo sinodului din Creta pentru a deveni apoi apărători ai acestuia și ai vaccinului otrăvitor anticovrig. Același Vlahos care a spus că dacă ereticul Sofronie Saharov nu e sfânt, atunci nimeni nu e sfânt…. Paranteza: despre ereziile lui Saharov se poate citi cu google Chrome translate aici: https://blagogon.ru/biblio/974/

  Unui ortodox ii șade bine sa aibă discernământ duhovnicesc, sa analizeze foarte bine faptele, viața și ortodoxia cuiva înainte de a-l cinsti ca “sfânt”.

  Acest individ a scris și o carte, vânduta pe Amazon, împreună cu “soția” sa (niste fizionomii foarte interesante au amândoi, iar la el ce cu parul negru și barba alba, un joc de culori pe gustul masonilor)
  ..

  https://i.ytimg.com/vi/9vy5RDx5ab4/maxresdefault.jpg

  și a avut parte de foarte multa expunere mediatică, lucru care din capul locului trage un alt semnal de alarmă.
  Citiți comentariile la cartea in carte își spune “protagonistul”…

  https://www.amazon.com/Two-shall-become-One-Atwood/dp/1985391058

  Cum a reușit un simplu condamnat să ia legătura și să corespondeze nu cu unul, ci cu mai mulți mitropoliți? Doar pentru că s-a botezat ortodox? Cu o zi înainte de execuție a fost făcut schimonah… Ce batjocură adusă ortodoxiei!

  Treziti-va, oameni buni, din idolatrie la tot felul de indivizi pe care vi-i indică presa…

  Are și pagina pe:
  https://latestinbollywood.com/frank-atwood/
  de parcă ar fi vreo vedeta sau actor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button