X

Grupul Bilderberg țintește China!

Grupul Bilderberg țintește China!

În liniște, la fel de discret ca un virus amenințător, la Washington, D.C. are loc în prezent cea de-a 68-a reuniune a Grupului Bilderberg. Fără teorii ale conspirației despre o “cabală secretă”, vă rog. Doar un docil “grup divers de lideri politici și experți” care discutau, râdeau și beau șampanie.
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu toate acestea, alegerea locului de desfășurare spune mai multe decât întreaga Bibliotecă din Alexandria, care a ars. Într-un an în care se anunță explozia unui mult așteptat război prin procură între NATO și Rusia, discutarea nenumăratelor ramificații ale acestuia se potrivește bine în capitala Imperiului Minciunii, cu mult mai mult decât la Davos, în urmă cu câteva săptămâni, unde un anume Henry Kissinger i-a înflăcărat pe toți promovând necesitatea unui compromis toxic numit “diplomație”, scrie Reseau International.

Lista participanților la Bilderberg 2022 este o plăcere de parcurs. Iată câteva dintre cele mai importante figuri:

 • James Baker, Consilier extraordinar, acum simplu director al Biroului de Evaluare a Rețelelor de la Pentagon.
 • José Manuel Barroso, fostul șef al Comisiei Europene, care a primit ulterior o plachetă de aur în calitate de președinte al Goldman Sachs International.
 • Albert Bourla, șeful de la Pfizer.
 • William Burns, director al CIA.
 • Kurt Campbell, cel care a inventat “pivotul către Asia” al lui Obama/Hillary, acum coordonator al Casei Albe pentru Indo-Pacific.
 • Mark Carney, fost membru al Băncii Angliei, unul dintre cei care au conceput Marea Resetare, în prezent vicepreședinte al Brookfield Asset Management.
 • Henry Kissinger, vocea establishmentului.
 • Charles Michel, președintele Consiliului European.
 • Minton Beddoes, redactor-șef al revistei The Economist, care va relata în mod corespunzător toate directivele majore ale Bilderberg pe viitoarele coperte ale revistei.
 • David Petraeus, președinte al KKR Global Institute.
 • Mark Rutte, prim-ministrul al Olandei.
 • Jens Stoltenberg, secretarul general NATO.
 • Jake Sullivan, director al Consiliului de Securitate Națională.

Afilierile ideologice și geopolitice ale acestor membri ai “grupului divers” nu mai au nevoie de nici o explicație suplimentară. Devine și mai sexy când vezi ce vor discuta.

Printre alte subiecte, găsim “Provocările NATO”; “Realinierea Indo-Pacific”; “Continuitatea guvernului și a economiei” (teoreticienii conspirației: continuitate în caz de război nuclear? ); “perturbarea sistemului financiar global” (deja în curs de desfășurare); “sănătatea post-pandemică” (conspiraționiști: cum să organizăm următoarea pandemie?); “comerț și de-globalizare”; și, bineînțeles, fripturile wagyu preferate: Rusia și China.

Întrucât Bilderberg respectă regulile Chatham House, muritorii de rând nu vor avea nicio idee despre ceea ce au “propus” sau aprobat de fapt și niciunul dintre participanți nu va avea voie să spună nimănui. Una dintre cele mai bune surse ale mele din New York, care are acces direct la majoritatea stăpânilor universului, spune că Davos și Bilderberg sunt doar mesageri: cei care conduc cu adevărat spectacolul nici măcar nu se obosesc să se prezinte, înrădăcinându-se în întâlnirile lor ultra-private din cluburile ultra-private, unde se iau adevăratele decizii.

Cu toate acestea, oricine urmărește îndeaproape starea putredă a “ordinii internaționale bazate pe reguli” va avea o idee destul de bună despre discuțiile din Bilderberg 2022.

Ce spun chinezii

Secretarul de stat Little Blinken – partenerul lui Sullivan în remake-ul administrației “Prostănacul de la Crash Test Dummy” – a afirmat recent că China “sprijină” Rusia în Ucraina în loc să rămână neutră.

Ceea ce contează cu adevărat aici este că Micul Blinken sugerează că Beijingul dorește să destabilizeze Asia-Pacific – ceea ce este un nonsens notoriu. Cu toate acestea, aceasta este principala narațiune care ar trebui să deschidă calea pentru ca SUA să-și consolideze invenția “Indo-Pacific”. Și aceasta este informarea pe care Sullivan și Kurt Campbell o vor prezenta “grupului divers”.

Davos – cu noua sa mantră autoproclamată, “The Grand Narrative” – a exclus Rusia cu totul. Principalul obiectiv al Bilderberg este de a limita China – care, la urma urmei, este principala amenințare existențială la adresa Imperiului Minciunii și a satrapilor săi.

În loc să așteptăm firimituri de informații despre Bilderberg din The Economist, este mult mai productiv să verificăm ce crede o secțiune reprezentativă a intelectualității chineze, pe baza faptelor, despre noul racket al “Occidentului colectiv”.

Să începem cu Justin Lin Yifu, fost economist-șef al Băncii Mondiale, în prezent decan al Institutului pentru Noua Economie Structurală de la Universitatea din Peking, și Sheng Songcheng, fost director al Departamentului de Statistici și Sondaje Financiare al Băncii Chinei.

Aceștia susțin că, dacă China va atinge o “infecție dinamică zero” pentru Covid-19 până la sfârșitul lunii mai (acest lucru s-a întâmplat de fapt: a se vedea sfârșitul izolării de la Shanghai), economia chineză ar putea crește cu 5,5% în 2022.

Aceștia resping încercarea imperială de a crea o “versiune asiatică a NATO”: “Atâta timp cât China continuă să crească într-un ritm mai mare și să se deschidă, țările europene și ASEAN nu vor participa la capcana decuplarea SUA pentru a-și asigura creșterea economică și crearea de locuri de muncă”.

Trei cadre universitare de la Institutul de Studii Internaționale din Shanghai și de la Universitatea Fudan susțin același lucru: “Cadrul economic Indo-Pacific” anunțat de SUA, care ar trebui să fie pilonul economic al strategiei Indo-Pacific, nu este altceva decât o încercare greoaie de a “slăbi coeziunea internă și autonomia regională a ASEAN”.

Liu Zongyi subliniază că poziția Chinei în centrul lanțurilor de aprovizionare asiatice interconectate la scară largă “s-a consolidat”, mai ales acum, odată cu începerea celui mai mare acord comercial din lume, Parteneriatul economic global regional (RCEP).

Chen Wengling, economist-șef al unui think tank din cadrul Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă, remarcă “războiul ideologic și tehnologic global împotriva Chinei” lansat de americani.

Dar el a ținut să sublinieze că “nu sunt pregătiți pentru un război fierbinte, deoarece economiile americană și chineză sunt foarte strâns legate”. Vectorul esențial este că “SUA nu au făcut încă progrese substanțiale în consolidarea lanțului său de aprovizionare, concentrându-se pe patru domenii-cheie, inclusiv pe cel al semiconductorilor”.

Chen își face griji cu privire la “securitatea energetică a Chinei”; “tăcerea Chinei” cu privire la sancțiunile SUA împotriva Rusiei, care “ar putea duce la represalii din partea SUA”; și, cel mai important, cum va fi afectat “planul Chinei de a construi Inițiativa Belt and Road (BRI) cu Ucraina și țările UE”. În practică, BRI va favoriza coridoarele economice prin Iran și Asia de Vest, precum și Drumul maritim al mătăsii, în locul coridorului transsiberian prin Rusia.

Yu Yongding, de la Academia Chineză de Științe Sociale (CASS) și fost membru al Comitetului de Politică Monetară al Băncii Centrale, a atacat la jugulară, observând cum “sistemul financiar global și dolarul american au fost transformate în instrumente geopolitice. Comportamentul nefast al SUA în ceea ce privește înghețarea rezervelor valutare nu numai că a afectat grav credibilitatea internațională a SUA, dar a subminat și bazele de creditare ale sistemului financiar internațional dominant din Occident.

El exprimă consensul în rândul serviciilor de informații chineze că “dacă va exista un conflict geopolitic între SUA și China, atunci activele chineze de peste mări vor fi serios amenințate, în special rezervele sale uriașe. Prin urmare, compoziția activelor și pasivelor financiare externe ale Chinei trebuie ajustată de urgență, iar ponderea activelor denominate în dolari americani în portofoliul de rezerve trebuie redusă.

Această tablă de șah e nașpa.

În aproape toate sectoarele societății chineze are loc o dezbatere serioasă cu privire la militarizarea de către SUA a cazinoului financiar global. Concluziile sunt inevitabile: să scăpăm rapid de titlurile de Trezorerie ale SUA, prin orice mijloace necesare; să creștem importurile de materii prime și materiale strategice (de aici importanța parteneriatului strategic Rusia-China); și să ne asigurăm cu fermitate activele de peste mări, în special rezervele valutare.

Între timp, “grupul divers” Bilderberg de peste ocean discută, printre altele, despre ce se va întâmpla cu adevărat dacă vor forța explozia racketului FMI (un plan cheie pentru a pune în aplicare Marea Reinitializare, sau “Marea Narațiune”).

Ei încep să intre în panică în fața apariției lente, dar sigure, a unui sistem monetar/financiar alternativ, bazat pe resurse: exact ceea ce Uniunea Economică Euroasiatică (EAEU) are în vedere și proiectează, cu contribuția Chinei.

Imaginați-vă un sistem contra-Bilderberg, în care un set de actori din sudul lumii, bogați în resurse, dar săraci din punct de vedere economic, sunt capabili să emită propriile monede garantate cu materii prime și să scape în sfârșit de statutul de ostatici ai FMI. Cu toții sunt foarte atenți la experimentul gazului rusesc în schimbul rublei.

Iar în cazul special al Chinei, ceea ce va conta întotdeauna sunt masele de capital productiv care stau la baza unei infrastructuri industriale și civile masive și extrem de profunde.

Nu e de mirare că mesagerii de la Davos și Bilderberg, atunci când privesc Marea Tablă de Șah, se simt îngroziți: epoca lor de gratuitate perpetuă a luat sfârșit. Ceea ce i-ar încânta pe cinici, sceptici, neoplatonicieni și taoiști este faptul că bărbații (și femeile) de la Davos-Bilderberg sunt cei care, de fapt, s-au închis în zugzwang.

Bine îmbrăcată, dar fără să aibă unde să se ducă. Chiar și Jamie Dimon de la JP Morgan, care nici măcar nu s-a deranjat să meargă la Bilderberg, este speriat, spunând că se apropie un “uragan” economic. Iar răsturnarea tabloului de șah nu este un remediu: în cel mai bun caz, ar putea duce la o vizită în frac a domnului Sarmat și a domnului Zircon, cu șampanie hipersonică.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button